Nike.com & Gümrük Sorunu

Merhaba Nike.com üzerinden zoom fly 5 model koşu
Ayakkabısını %50 indirimdeyken satın aldım.Ancak son 10 gündür gümrükte bekliyor gözüküyor.Sizce bu normal mi?Bir de gümrük işlemlerinden ben mi sorumluyum?Satın alım işlemi yaparken vergiler dahil yazıyordu.Kafam karıştı.Benim bu noktada yapmam gereken bir işlem var mı?

Bu numaralar veya sözleşmede yer alan bir numara mail iletişim postası varsa oraya da sormakta fayda var. 150 euro altında sorun çıkmaması gerekir(di), umarım hallolur.

3 arkadaşım Zoom Fly 5 aldık. Sorunsuz 1 haftada geldi. Alış tarihlerimiz aynı, şimdiye gelmiş olması gerekirdi.

1 Beğeni

Kendim dışında ablama ve kardeşime de ayakkabı almıştım.Toplam 3 ayakkabıyı ayrı ayrı sipariş ettim.Bundan olabilir mi acaba?

Toplam 150 Euro’yu geçmiştir ve büyük ihtimal bundan.ikisi veya 3ü iade edebilir yada ekstra ödemeler ile gümrükten alabilirsiniz.İade daha uygun gibi.

Aslında diğer ikisini bir gün sonra sipariş verdim ama sanırım aynı anda kargoya verdiler.aslında sisteme devam eden siparişin var şeklinde uyarısı olmalı.Bu şekilde çok mağduriyetler yaşanabilir.

1 Beğeni

“Ticaret Bakanlığı`nın, bir kişinin bir takvim ayı içinde yurt dışından alabileceği toplam sipariş sayısına ve her bir siparişteki ürünlerin toplam değerine kısıtlamalar getirdiğini göz önünde bulundurmayı unutma.” demiş Nike sitesinde.Aynı ay içerisinde 25 gün sonra bile alsa kişi, T.C. kimlik numarasından takip ediliyor ne kadarlık ürün alındığı.Farklı kişilerle (belki farklı adreslere almak) almalı 2-3 ürün belli meblağı geçecekse.

2 Beğeni

bende dün bi vomero aldım bakalım başımıza bi iş gelir mi?

1 Beğeni

Bugün müşteri hizmetleriyle görüştüm.Maalesef gümrük bu koşu ayakkabılarına hiçbirşey yapamıyoruz dedi.Para iadesi yapacağız bilgisi verildi.Siparişlerinizi de 3 gün aralıklarla yapmamı tavsiye etti.Yoksa 2 siparişinizi Nike Amsterdam Lojistik merkezi aynı anda gönderir dedi.Bilgi amaçlı paylaşmak istedim

5 Beğeni

Nike sitesinden indirimde 2 ayakkabı aldım ikisinin indirimli fiyat toplamı 2600 lerde yani 150 eurodan az. Sipariş verirken gümrük vergisi kargo ücreti 0 görünüyordu. Kargoya verilmiş şuan tahmini 450 TL gümrük vergisi diyor. Benzeri durum yaşayan oldu mu ? Acaba 150 Euro olayı indirimsiz fiyat üzerinden mi ?

Ben 1 tane ayakkabı almıştım, indirimsiz fiyatı 150 Euro üzerindeydi. Ama bir sıkıntı yaşamadım. Aldığınız ayakkabıların faturası indirimli fiyatı üzerinden kesilmiştir.

2 Beğeni

Ben site üzerinden 5, 6 ayakkabı aldım. Neredeyse hepsinin indirimsiz fiyatı 150 Euro üzeriydi ama hiç ekstra gümrük çıkmadı. Ama siteden alışveriş yaparken aynı anda 1’den çok ayakkabı siparişi vermemeye dikkat ediyoruz alan arkadaşlarla. Daha önce gümrükte problem yaşayanlar olmuştu. Bence nike.com’a nedenini sorabilirsiniz.

2 Beğeni

2 tane olması sıkıntı çıkarır mı acaba ? Ben direkt 150 Euro olayına odaklanmıştım aslında. Dediğiniz gibi bir mail atim bakalım ne diyecekler.

1 Beğeni

İlginç normalde gümrük fiyatı dahil oluyordu.Sanırım bu uygulamaya yeni başladılar.Birkaç ay önce bende indirimden almıştım gümrük ve kargo ücreti ödememiştim.Buarada yazanlar gördüm,bir noktayı düzeltmek isterim.Alışveriş sepeti 150 € geçince sistem otomatik siparişi tamamlamıyor ve ödemeye geçemiyor.Bu nedenle alphafly 2 Vaporfly 3 gibi modelleri sipariş veremiyorsun

1 Beğeni

Şimdi Nike uygulamasından denedim 150 Euro’yu aşınca sistem otomatik uyarıyor.Ekran görüntüsü şimdi aldım

1 Beğeni

Müşteri hizmetleri ile görüştüm gümrük ücreti vs fiyata eklenmiş. Ekstra ücret görünmesini önemsemeyin ödediğiniz fiyata zaten eklenmiştir dedi.

1 Beğeni

Siparişiniz 150 € altı olduğu için zaten sorunsuz size ulaştırılacaktır.Ama şu gerçek Vaporfly almak artık imkansız.

1 Beğeni