Gümrük sorunu deneyimi

Merhaba arkadaşlar .Malesef bireysel ithalat tutarının 150 Euro olarak yeniden belirlendiğinden haberim yoktu ve 160 Euro değerinde bir ürünüm geçen hafta gümrükte takıldı .Bu arada bundan böyle Avrupa birliği üyesi olmayan ülkelerden alınan ürünler için gümrük vergisi %30 olarak güncellendi .AB üyesi ülkelerden alınan ürünler içinse bir değişiklik yapılmadı.Her neyse tekrar sorunuma dönersek işler o kadar aptalca bir hale geldiki bezdim.Öncelikle 150 Euro üzeri (kargo hariç) alış verişlerde bundan böyle işlemleri yapması için bir gümrük müşaviri ile anlaşacaksınız .Ürün faturasını ,kart extrenizi,geçiçi vekaletname vereceksiniz sonuçta 150 lik ürün alsana 400 .Demem o ki almayın arkadaşlar sakın yanılıp izin üstü malzeme çok uğraşırsınız.Bu arada bazı arkadaşlarımın ürünleri geçti çok ilginç biçimde .Şans işte

8 Beğeni

Merhaba. Kendi yanınızda getirdiğiniz ürün mü? İnternet siparişinde mi sorun yaşadınız.

1 Beğeni

Sipariş ile gelen . yolcu beraberinde gelen ile ilgili bir değişiklik duymadım açıkcası

2 Beğeni

Aynı şekilde benim de aldigim wetsuit takıldı. Mart ayında sipariş vermiştim. Hala gelmedi. Noterden belge çıkardım, ithalat yapabilmek jcjn yetki verdim aracı firmaya derken en son türkçe kullanma kılavuzu yok diye geri gönderildi. 4500 tl civarıda vergi ve antrepo parası ödedim. Şimdi 1 aydır ses seda yok. En son satıcı firmaya iade edilecekti. Rezillik.

5 Beğeni

Özellikle wetsuit konusunda sorun yaşayan çok duydum maalesef.
Gün geçmiyor ki yeni bir saçmalık çıkmasın.

4 Beğeni

İki gün önce şunu okuyunca saçmalamışlar demiştim.

Nike.com’da 150 Euro geçen ayakkabı için, site satmıyorum,gümrükle aracıyla uğraşma demeye getiriyor.Ki haklı.İade en iyisi.

Gürcistan’dan üzerine et sarıp kaçak geçenler gibi Bulgaristandan ayağında şiparis verilen ayakkabı, kolda saat, wetsuit üzerinde gümrükten geçişler göreceğiz.(Tabii her sınır geçisine ayrı bu ödeme gibi şeyler de vardır).

Amazon Türkiye depoları artırma durumu vardı.Ayrıca Amazon Nike kullanıcı yerine gümrük işlemlerini yaparken, vergisi ödenen ürüne bir aracı daha koymak anlamsız.

2 Beğeni

İzmir’deki gümrük eğer Türkçe kullanma kılavuzu yoksa yeminli tercümandan çevirttiğimizi kabul edeceğini söyledi .Bide ona masraf edecez yani

1 Beğeni

Nike 150€ olayını burada açıklamış.

"Ayrıca (vergi ve gümrük vergisi dahil) değeri 150 €’dan yüksek olan siparişler, güvenlik ve kalite kontrol denetimi (TAREKS kontrolü) için gümrükte alıkonulabilir.

Alışverişimi neden tamamlayamıyorum?

Gümrük yönetmelikleri nedeniyle, değeri 150 €’dan fazla olan siparişlerin teslimatını garanti edemiyoruz. Bu nedenle, (vergi ve gümrük vergisi dahil) 150 € üzerindeki alışverişleri tamamlaman mümkün olmayacaktır. Siparişini tamamlayabilmek için lütfen alışveriş sepetini buna göre gözden geçir.

Siparişim neden iptal edildi ve ödeme iadesi yapıldı?

Gümrük yönetmelikleri nedeniyle, değeri 150 €’dan fazla olan siparişlerin teslimatını garanti edemiyoruz. Bu durumda sana sipariş toplamın tutarında ödeme iadesi yapacağız…"

4 Beğeni

Avrupa bizi kıskanıyor, dünya lideriyiz, hep ondan böyle şeyler olmaya başladı. :smirk:
(Fazla sinirden kayış koptu, kusura bakmayın.)

10 Beğeni

Herkese merhabalar. Ayrı olarak konu açmak istemedim. Sizlere bir konuda danışmak istedim. Biliyorsunuz yüksek kur, ağır vergiler ve ekonomik sorunlardan dolayı akıllı saatler çok yüksek fiyatlara satılıyor. Bir yakınım Avrupa’dan geleceği için ben de fırsatı değerlendirmek istedim. Çok uygun fiyatlara kapalı kutu 2. el saatler var. 2 tane getirtmek istiyorum. Gümrük vergisi ile karşılaşmayız değil mi ? Koluna takıp getirse bir sorun olmaz diye düşünüyorum ama fikrinizi almak istedim yine de.

2 Beğeni

Benimki valizde gelfi ve kimsede birşey sormadı

2 Beğeni

Black Friday zamanında sıfırlarıda ikinci el kadar düşebiliyor. Aklınızda bulunsun.

2 Beğeni

İnternet mağazalarındaki sıfır fiyatlarda çok fazla indirim göremedim. Bildiğiniz bir yer varsa link atabilirsiniz. Aşağıdaki Fenix 6 modeli yanında HRM Swim nabız bandı ile birlikte yaklaşık 7.900 TL’ye mal olacak.

Fenix 6 Pro Solar Mineral Mavi Titanyum + HRM Swim (Kapalı kutu fakat garanti yok)