Nike Alphafly Next 2

Daha hızlı daha öfkeli daha oturaklı: Nike air zoom Alphafly Next 2.

Test sürüşü yapıp yaklaşik 120km giydikten sonra deneyimi yazayım.

Her ne kadar tip olarak çok benzeselerde alphafly 1 ile alphafly 2 çok farklı ayakkabılar.

Ilk alphafly’da kullanılan teknoloji yüzünden hani Elioud’un şu meşhur 2 saat altı maraton koşarken giydiği ayakkabı uluslararası atletizm federasyonları birliği resmi yarışlarda yasaklamıştı. Bu yüzden nike gerekli rötuşlari bu ayakkabı da yaptı.

Öncelikle bu ayakkabı performans ve yarış ayakkabısıdir. Yani bunu antrenmanda veya traillarda giyerek heba etmeyin. Ayakkabıdan performans alabilmek için dağda toprakta değil asfaltta giymeniz lazım.

İlkine göre yol tutuşu daha sağlam hissettiriyor ve ilkine göre bariz şekilde daha bir ağır olmuş. Ilk alphafly Porsche 911 Turbo iken alphafly 2 Porsche Cayenne olmuş. Hem daha hızlı hem daha dayanikli.

Genel konsept olarak aynı teknoloji süzgecinden geçmişler ama bu ayakkabinin en büyük falsosu topuk tarafı. Keşke vaporfly’da kullandığı ve süper işe yarayan topuk kemerini bunda kullansalardi. Açıkçası yaklaşık 8500 lira verdiğin ayakkabinin topuk bölümü rahat hissettirmeyince üzüyor.

Ve yabancılarin bu ayakkabıyı sevmeme nedeni hemen hemen herkeste bu topukta yaptığı ağrı diyorlar. Yarışlarda veya antrenmanda o bölgeye vaselin sürünce işe yarıyor.

Fiziksel olarak da ilk alphafly’in makyajlisi ve göze çarpan en büyük farkı kullandıkları zoomx köpüğünü topuk kısmında baya büyültmuşler.

Her ne kadar yabancı maratoncular bu ayakkabıyi sevmeyip ilkini daha başarılı bulsalar da bence topuk kısmındaki ağırlık haricinde geçer not aldi.

Alphafly Next 3 Türkiye’ye gelip denediğim zaman o ayakkabıyi da yazarız.

11 Beğeni

İnceleme için teşekkürler. Şu tabanın iki parça olmasını bir türlü sevemedim gözüme çirkin gözüküyorlar.

1 Beğeni

Ağırlık konusunda doğru hissetmiştim.

Ilk Alphafly Porsche 911 Turbo iken
İkinci Alphafly Porsche Cayenne Jeep ağırlığında.

2 Beğeni

Star trek de saru diye bi karakter var onun ayakkabılarına benziyor aynı

1 Beğeni