Ne Tür Ayakkabıya Yatırım Yapılmalı?

Merhabalar, yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak antrenman yapıyorum. Şu sıralar ayakkabımı değiştirmek istiyorum ve dün Nike mağazasında bir indirim sonucu Pegasus 40 ve Air Zoom Tempo Next% 'in aynı fiyata geldiğini gördüm. Ancak hangisini almam gerektiği konusunda karar veremedim çünkü halihazırda kolay koşularım için kullandığım bir React Miler 3 (350-400Km yi doldurdu) ve hız çalışmaları için de Zoom Fly 4 (bu da yaklaşık olarak 150-200 Km doldurdu) kullanıyorum.
Sizce gündelik koşularımda kullanacağım bir ayakkabıyı mı tercih etmeliyim veyahut Zoom Fly 4’ü sadece intervaller ve yarışlar için saklayıp tempo koşularına Air Zoom Tempo ile mi devam etmeliyim?
Ek olarak yukarıdaki iki ayakkabı hakkındaki deneyimlerinizi de belirtirseniz çok sevinirim.

Zoom Fly tempo koşuları için de idealdir.
Air Zoom Tempo Next alacaksam olsam onu doğrudan yarışlar için saklardım.
Yarış odaklı bir ayakkabı olduğu için diğer tün yarış ayakkabıları gibi çok dayanıklı değil zaten.
Pegasus iyidir. Onu alın. Miler 3 bende de var. Mileri uzun koşularınızda kullanın, Pegasus günlük kolay koşularınız için olsun.

4 Beğeni

Selam,

Bizim koşu grubuna attığım mesajı buraya da yazayım.

Koşuda mutluluk arıyorsanız 3 gün üst üste Pegasus ile, sonrasında Boston ile koşun :slight_smile:

“3 gün boyunca takunya ile koşuyormuşum” dedirtecek kadar fark var arada.

Bence Adidas Boston 12 alın. Kolay koşu, kısa koşu, uzun koşu, interval, yarı maraton, maraton hepsini koşarsınız. İstediğiniz ayakkabı ile istediğiniz şekilde yedekleyebilirsiniz. Tek şart ayaklarınız taraklı değilse alın. Biraz geniş ayaklı iseniz size uymaz.

6 Beğeni

Az once gozume carpti, Manchester maratonunda Crocs ile kosan Chris Howett 2.58.24 ile Sub-3 yapmis ve Crocs ile dunya rekorunu kirmis.

Ben normal ayakkabi ile Sub3’e erisemedim, erismem de zor, Crocs’la Sub3 buyuk is.

4 Beğeni

Boston ve pro3 efsane ayakkabilar. Ve bi sekilde makul fiyata bulunabiliyor. Ama adidas oyle buyuk bir tedarik sorunlu firma ki insan yiliyor. Sitede 46 beden ustu nadir ayakkabi var. Bu iki modelde neredeyse hic yok, magazalarda da durum farkli degil. Su magazada var diyorlar gidiyorsun, meger yokmus.

Nike her ne kadar kotu olsa da bi sekilde ayakkabiya ulasmani sagliyor.

Bu arada Boston 12 kalip olarak Pro 3 ten daha genis parmak yatagina sahip net olarak. O kadar dar kalip gibi hissettirmedi bana.

2 Beğeni

Boston 12’yi bu sıralar birçok kişiden duydum ve kendime yarışlarda kullanacağım bi ayakkabı da arıyorum bir süredir ancak hala adidas konusunda biraz kararsızım. Ama gerçekten adidas’ta bir tedarik sorunu var nike hem daha fazla şubesi hem daha fazla outletleri ile beni uzun zamandır daha çok çekiyor. Boston 12 belki de yeni maraton ayakkabım olabilir :slight_smile: .

2 Beğeni

Adidas pro 3’ümü uygulamayı sık sık takip ederek alabildim. Sanırım benim gibi takip eden bir hayli kişi var. Bedenlerin çoğu yaklaşık bir günde tükendi. Farklı renkleri stoğa girebiliyor. Takipte olmak gerekiyor.

1 Beğeni

Boston icin en buyuk guzelliklerden biri de continental taban. Nike icin ne yazik ki alpha ve vaporfly ozellikle ilk yagmur zamani buz pateni hissi yaratiyor. Sirf bu sebepten yaris ayakkabilarini adidas almak daha mantikli geliyor bana… Ama tedarik kismi bu kadar zor olmamali…

1 Beğeni

Bende Adidas Takumi Sen 10 kullanıyorum. Taban yapısından (iç ve dış), ayağı çorap gibi kavramasından ve hafifliğinden çok memnunum. Maçka parkında 20K koştum, bittiğinde en ufak bir ayak ağrım olmadı. Rahatlığı ile bence tercih edilmesi bir ürün.

1 Beğeni

Merhaba, Boston 12 kullanan varsa: Siyah ve gri çizgili olan modellerinin cizgileri reflektörlü mü? Genelde gece 10K koşuyorum.

1 Beğeni

********** Soğuk ve yağmurlu havalarda bir çift su geçirmez koşu ayakkabısı ihtiyaç duyarım ayağın islanmasi yazın sorun teşkil etmese de kışın tehlikeli olabilir. adidas ultraboost Light goretex özellikle tabanı continenental dişli taban yazlık versiyondan daha etkili tutunmaya sahip ,nike pegasus trail 4 ve 5 goretex hem all rounder hemde road to trail .
Corduro sayali ayakkabı giydim aşınmaya dayanıklı saya fakat yoğun yağmurda su geçiriyor.

Runrepeat incelemesinden…

1 Beğeni

Tugce karakaya bir paylaşımında eğer 1 ayakkabi secme şansı verseler adizero boston 12 secerim demisti ben de o yonde tercihimi kullandim ve pisman olmadim yoldaki her antrenman için kullanıyorum