Nabız ölçümünde hangisini tercih ediyorsunuz?

Merhabalar, forum üyelerinin tercihini merak etmekteyim. Rahat hissetmediğim için kemeri kullanmıyorum ama koşu dinamikleri ve doğru ölçüm yönünden kullanmam gerektiği de ortada gibi.

  • Saatin, optik nabız bandı
  • Nabız ölçer göğüs bandı

0 oylayanlar

2 Beğeni

Şu bağlantıda full document yazan yer tıklayıp pdf okuyunca polar h10 göğüs bandı için kendini baya övmüş.

Bende h7 var,uzun süredir yatan.Benim gibi.
H10 için kullanılan h7 uyumlu pro strap ile h7 de iyi sonuçlar veriyormuş.

Amazon Türkiye 6 taksitle polar pro model m-xxl bedenindeki strapı gümrük, kargo dahil 310TL civarı satıyor.SADECE kayışı satıyor, ölçüm yapan cihazı değil.

Anlamadığım, 15 dolar gbi birşey.Muadil fiyatına, belki yanlış gördüm.(doğru görmüşüm,polar marka) Velhasıl,sıcak fırsat ihtiyacı olan için:

Polar pro strap H7, H1, H2, H10 ile uyumluymuş.
XS-S: 20-26 inç
M-XXL: 25,5-36 inç
XXXL: 30-45,5 inç

Tahmini 23 Mayıs’ta gelecek. Ankette koldan saatin hr ölçümü tercihim . Göğüs ölçümünde tak, demir kısmı tahriş etsin, ıslak strap aşağı insin vs zahmet. Hr yükselmedikten sonra 160bpm altında bence saat yeterli.

1 Beğeni

Gerek dinlenme gerekse koşu sırasındaki nabzın oldukça düşüktü. İlk zamanlar saatin yanlış ölçüm yaptığını düşünerek göğüs bandı ile test ettim. Baktım gerek arkadaşların saatleriyle gerekse göğüs bandıyla yapılan ölçümler çok çok yakın, göğüs bandı sevdasını bıraktım.

Göğüs bandım kaliteli bir marka değil 4,5 yıl önce alınmış jenerik bir modeldi. Bu nedenle bant malzemesi çok kaliteli değil kanımca ya da yıllar içinde eskidi zira ne zaman taksam, kremlerle rağmen kanlı bir koşu oluyor.

Ama hala aklımda yeni göğüs bantlarını denemek var.

3 Beğeni

Alternatif arayana, bantin kayip dusmesinden rahatsiz olana, goguste saran banttan rahatsiz olana gayet iyi bi alternatif onerim var. 3 aya yakindir kullaniyorum. Son derece memnunum. Hem bant, hem saat ile cok kere karsilastirdim, kusursuza yakin. Negatif sayabilecegim tek yan pil omru ve pili net bir sekilde takip edememek. Pil azaldiginda saatte uyari veriyor en azindan.

2 Beğeni

Bende Samsung Galaxy watch active 2 var koşuya başlamadan önceki okumalarımda saatlerin koşu gibi aktivetrde çoğu zaman yanlış veya geç olctugunu okudum Decathlonun göğüs bandını aldım Bluetooth ve ant olan modelini Nike run ve Decathlon coach ile kullandım birkaç aylık kosularimda saat ve bant hep aynı sonuçları verdi hatta dedim bunun pili az değiştirdim yine aynı sanırım nabız bandı üst düzey sporcu değilsek çokta gerekli değil diye düşünmeye başladım

1 Beğeni

1.5 sene oldu alali. Kosu adina yaptigim en iyi ekipman yatirimlarindan. Hicbir falsosunu gormedim.

Simdi coros da bu yola girmis. 80 dolar civari fiyat. Dcrainmaker incelemesi asagida…

3 Beğeni