Nabız grafiği yorum

Akıllı saatten bakıyorum uyku durumunda nabız 40’ın altına düşüyor normaldir. Grafiği kime yorumlatabilirim kim anlar fikir verebilir misiniz.

Saat gibi cihazların verileri bir dizi tahminden öte değildir. Bu sebeple sağlığınız açısından bir değerlendirme için kullanılması doğru değildir… Bu tarz değerlendirmeler yapabilmek için hastanelerin uyku kliniklerinde tıbbi cihazlara bağlı olarak bir gece geçirmeniz gerekli. O durumda, doktorunuz çıkacak sonuçları analiz edebilir.

3 Beğeni

Dinlenik nabiz sabah uyandığında kalkmadan ölçülen nabizdir aşırı spor yapmama rağmen benim 50 ise uyku durumunda 40 normaldir spor durumun ne bilmiyorum da

40 altı Bradikardi olma ihtimali var o nedenle sağlıklı bir ölçüm şart 40 altı tehlikeli

1 Beğeni

Haha garmin saatle geçen spordan dönerken otobüste otururken nabzım 33’e düştüğünü gösterdi. Biraz panikledim sonra kendime güldüm… Yanlış olduğuna %100 emindim ama insan tereddüte giriyor… Kesinlikle yanlış özellikle ellerini yıkadığında saatin altına su girince yanlış gösteriyor. Saatin 45 olan bpm’ini birine nabzımı ölçmesi (elle) istedim 78 çıktı. O an kahve vs içiyordum zaten aktiftim. 45 imkansız (kendim için) anca uyurken 45’e düşüyor. Saygılar

1 Beğeni

Dinlenme halinde nabız 50’nin altına düşüyor eminim nabız atışını elle ölçerek teyit ettim. Sanırım brakardi bir ekg çektirip doktora yorumlatsam iyi olacak. Uykuda 40’in altına düşmesine anlam veremedim cihaz sorunlu dedim başkasına verdim onun uykusunda böyle düşüşler görmedim. Mesaj atan herkese teşekkürler.

1 Beğeni

sporcularda 40 nabzın altı değerlerin bradikardi olarak yorumlanması yanlış.
birçok sporcunun uyurken veya derin dinlenme nabızları 30 lu rakamlarda olabiliyor.
hatta 29 duymuşluğum bile var.
orta üstü sporcuların pek çoğu 36 ları görebiliyor.
bunun sağlıksız veya bradikardi olduğuna dair hiç bir şey okumadım.

ancak aritmi vb anomaliler, bu durumdan bağımsız olarak her zaman ihtimal dahilindedir.
bu konuyu merak ediyorsanız, doktor görüşü elbette gereklidir.

edit: şu anda oturur ve dinlenik vaziyette 43 ölçtüm, muhtemelen uykuda 40 altı görebilirim.

1 Beğeni

Uzun süredir spor yapıyorsanız, dinlenme nabzınızın düşük olması sağlıklı ve formda olduğunuzu gösterir diye düşünüyorum. Tabi biz buradan ne söylersek söyleyelim muhtemelen içiniz rahat etmeyecek. O nedenle bir kardiyoloğa görünmeniz kafa rahatlığı açısından iyi olur.

Kişisel fikrim, form düzeyiniz ve sağlığınız çok iyi olduğu için nabzınız düşük atıyor.

Buradaki genel görüşün aksine ben saatlerin nabız ölçümünün günlük kullanıcı için oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum. Özellikle dinlenme durumlarında çok iyi sonuçlar alıyorum. Spora Garmin saat aldıktan sonra başladım. Bu da yaklaşık 1.5 ay öncesine tekabül ediyor. Bu süreçte yaklaşık 7 kg verdim ve kas ağırlığım arttı. Saati 7/24 takıyorum. Uyku nabzım saati ilk taktığım haftalar 56-58 iken şu an 50-52 arasında. Benim için oldukça hoş bir veri bu. Dinlenme esnasında nabzım 66-70 atıyor ve bunu bazen eş zamanlı olarak boynumdan kontrol ediyorum ve saatin daha hiç şaştığını görmedim. Eğer çok profesyonel bir çıktıya ihtiyacınız yoksa saatin verilerini çokta küçümsemeyin derim. Tabii saatin kalitesine göre de durum biraz değişebilir.

2 Beğeni