Nabız Bandı Önerisi

Herkese merhaba, Garmin Forerunner 255 saatim var ve ayrıca bir nabız bandı almayı planlıyorum. Bant almak istememin nedeni daha yoğun antrenmanlarda daha doğru değerler istemem ve ayrıca laktat eşiği testi yaparak nabız bölgelerini daha doğru ayarlamak. İlk tercihim ikinci el Garmin hrm tri (1250-1500 lira) veya decathlondan kalenji nabız bandı (650 lira) ancak bunlar isteklerime yetecek mi emin değilim, kalenji ile Garmin saatte laktat eşeği testi yapabiliyor muyuz? Garmin Hrm tri’nin ayrıca koşu dinamikleri sunması bir artı ancak ikinci el nabız bandı konusunda emin değilim. İkinci el önerir misiniz?

Birde bunların dışında tabi Garmin hrm pro Plus var (sıfırı 3500 lira civarı). GPS olmadan gerçekleştireceğim iç mekan koşularında sanırım pro plus’ın daha doğru sonuç verme avantajı var ki bu da benim için önemli bir faktör aslında zira haftada iki veya üç gün iş yerinde spor salonunda koşuyorum.

2 Beğeni

Pro plus ile pro’nun tek farkı yanılmıyorsam pil değişim kapağı. Pro plus’ı listeden çıkarın bence. Kapak için fiyat farkı vermek hiç mantıklı değil.

Nabız bandım geçenlerde bozuldu ve trainerda çalışmak için gidip Decathlondan kalenji nabız bandı aldım. Aklımda yurtdışından HRM Pro vardı ama beklemek istemedim. Kalenji nabız bandı sorunsuz çalışıyor ve Laktat testi için de herhangi bir nabız bandı yeterli. Ama yüzmede de kullanırım derseniz o zaman mecburen HRM Pro, Tri ya da benzer bir nabız bandı gerekecek. Koşu dinamikleri için de aynısı geçerli.

3 Beğeni

garmin hrm-run da kosu dinamikleri veriyor…ben 2018’den beri kullaniyorum 735xt ile…bi defa degistirmem gerekti iceriye ter gectigi icin paslandi ve bozuldu…sagolsunlar baytekin uygun fiyatla bir degisim yapmisti…

2 Beğeni

Ben iki senedir aliexpress magene h64 kullanıyorum, gayet memnunum

2 Beğeni

Bilen biliyordur belki ama genel bilgi olsun diye yazayım, benim gibi yanlış satın alım yapılmasın.

Garmin Hrm-dual (Bluetooth ve ant bağlantılı) göğüs bandında Runing Dynamics ölçümleri yok. Sadece kalp atım değerini alabiliyorsunuz.

Ayrıca Bluetooth üzerinden kalp atış verisini diğer uygulamalarla paylaşamıyorsunuz. Uygulamalara bluetooth üzerinden bağlanıyor ancak veriyi göstermiyor.
Bu benim bandıma özel bir sorun da olabilir. Çözmek için uğraşmadım pek.

2 Beğeni

Selamlar,

Bildiğim kadarı ile bahsetmek isterim.

Ben Running Dynamics özelliğinden dolayı HRM-Run kullanıyordum, malum sadece Run için ve bluetooth bağlantı yok, 2 seneye yakım 735xt ile bundle halinde aldığım bu bandı kullandım.

HRM-Tri, yüzme, bisiklet ve koşu için lakin Running Dynamics yok.

HRM-Pro, tri versiyonun Running Dynamics içeren hali ve bluetooth bağlantı veriyor.

HRM-Pro Plus, Prodan farkı yalnızca vidasız pil deşimi ve sanırım saatsiz bi şekilde aktiviteyi kaydedip sonradan saate yollayabiliyoruz, indoor için kullanılabilir belki.

Beni yurtdışındaki satış temsilcisi Pro-Plusa yönlendirdirdi çünkü bir önceki Pro ile fiyat farkı yoktu. Bisiklet için bluetooth bağlantıya ihtiyacım vardı, o yüzden bunu seçtim.

Baytekinde modeller arasında fiyatlar değişiyor sanırım.

3 Beğeni