Nabız Bandı Deneyimleri

Selamlar,

Garmin Forerunner 245 kullaniyorum. Bu yuzden aklimda Garmin HRM Pro Plus vardi ama dayanikliligiyla ilgili yorumlar biraz kotu. Fiyatini da dusununce onu almak cok mantikli gelmiyor. Polar H10 vs. daha cok oneriliyor sanirsam. (Saatimin Garmin olmasi sanirim tum ozellikleri kullanmami engelliyor ama yine de iyi bi secenek gibi gozukuyor.) Bir de Amazon’da 1000-1500 lira civarinda baska (ve daha once hic duymadigim) markalarin nabiz bantlari var. Ama sanirim onlar gogusten de olsa optik sensorle olcuyor. (Gorsellerde yesil isik gorunce oyle dedim ama tamamen yanlis bir varsayim olabilir bu :slight_smile: )
(Orn. Amazon.com.tr) Bir de Decathlon’da 650 liraya bir nabiz bandi gordum ama o ne kadar is yapar emin olamiyorum. Siz ne onerirsiniz?

3 Beğeni

Dechatlon marka kullandim uzun sure, surekli pil degistirnekten ve hissi olarak yanlis olcum yaptigini dusundugumden dolayi saatimle ayni marka olan suunto heart rate belt te karar kildim, memnunum. Garmin vs kullanmadigim icin yorum yapamiyacagim, suunto tavsiye edebilirim.(su gecirmedigi icin yuzmede kullanabilir, korkmadan her antrenman sonu yikayabilirsiniz)

3 Beğeni

1,5 yildir Garmin HRM Pro Plus kullaniyorum, her kosu sonrasi benimle yikaniyor. Pili degisti. Hala sorunsuz. Acaba nasil yorumlar var?

4 Beğeni

Reddit’te su baslik https://www.reddit.com/r/Garmin/comments/17f9q70/polar_h10_vs_hrm_pro_plus/ altindaki yorumlari gorunce biraz moralim bozulmustu, Garmin’in gogus bantlarinda sorun var gibi dusunmustum. Ucretsiz degisim yaptiklari biri de yazmis ama muhtemelen yurtdisindan alacagim icin garantiyle ugrasmak yine sorun olacak. (Gerci, sorunlar daha cok Pro modelde galiba ben de simdi Pro Plus olmayanini bulamadim bile, onda tasarimsal bir sorun bile olabilir belki de HRM Pro Plus sorunsuzdur)

1 Beğeni

Merhabalar, Decathlon’un nabız bandını bir süredir kullanıyorum. Bazen bağlantı sorunları olabiliyor maalesef. Bağlantı sağlıklıyken ölçümünün sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum ancak o gün düzgün bağlantı kurmamaya karar verdiyse aksine ikna etmek mümkün olmuyor. Saat Huawei Watch GT Runner, ancak yorumlarda başka saatlerde de sorun yaşandığını yazmışlardı yanlış hatırlamıyorsam.

2 Beğeni

Decathlon nabız bandını bir süre kullandım ilk başlarda fena değildi ama birkaç ay sonra bağlantı problemi başladı. Bazen de bağlantı yapıyor ama belli bir nabızda takılı kalıyordu. Garantiye götürdüm Decathlona ürün değişimi için ama ürünün çok fazla şikayet aldığını yine tekrarlama ihtimali olduğunu söylediler. ( Gerçek mi yoksa para iadesi yapmak işlerine mi geldi bilmiyorum :slightly_smiling_face: ) Bende riske atmamak için para iadesi aldım.

2 Beğeni

Merhabalar, Suunto kullanırken ciltte herhangi bir tahriş sorunu ile karşılaştınız mı? Nabız bantlarında ciddi bir sorun olarak ortaya çıkabiliyor. Bir de nereden satın aldınız acaba? Cevap için teşekkürler şimdiden.

1 Beğeni

Merhaba, Garmin saat kullaniyorum. Klasik gogus bandi tahriş yaptigi icin bir suredir optik verileriyle idare ediyordum.
Decathlonun koldan ölçüm yapan hr monitorunu gördüm gecenlerde. Elime ulasti, sarj ünitesi de var. Garmin le uyumlu. Tutarlı veri geliyor.


Göğüs bandi ile sorun yasayanlar icin önerebilirim. Ben kutu acilisindan sonra 5 dk sarj edip koşuya ciktim. 1 bucuk saat civari antremanda sorun yaşamadım. Full sarji 2 saatte oluyormus ve 24 sa ömür diye belirtmisler.

2 Beğeni

Genelde gogus bantlarini kalbini altina dogru takarim, Sola dogru gelecek sekilde ve tahris olmadi hic. Bir kere yuvarlak Suunto nabiz olcer gogsumun Tam ortasina gelecek sekilde taktim ve 28km kostum, eve geldigimde gogsumun sag tarafinda tahris vardi. Bir kere deneme amacli yaptim ve sonucu gordum, kalbin altina takmaya devam ediyorum, sorun olmuyor. Bir de son iki aydir gogus kemerinin tenime degen yerine Ekg jeli surup antrenmana basiliyorum, soguk havalarda Vucut isinana kadar gecen surede nabiz bandinin verdigi yanlis olcuyu neredeyse sifirliyor.
Edit : Ben Moskovadayken almistim bir satis platformundan gecen sene yazin.

2 Beğeni

Tükürük ile ıslatanlar da varmış. Duyunca çok şaşırmıştım ama sanırım bir şekilde ıslatmak gerekli bir adım gibi. Tekrardan cevap için teşekkürler.

1 Beğeni

Soguk havada tukuruk, su Ile evde islatma gibi denemeler yaptim, Ekg jeli hem cok ucuz hem, hem sarfiyati cok az, hem de saatlerce dayaniyor. Turkiye gibi sicak bolgelerde islatmak yeterli olabilir fakat burada yetmiyor.

4 Beğeni

Amazon bir marka gördüm Powrlabs diye , youtube da karşılaştırmalarına baktım ve oldukça stabil göründü. Sipariş verdim 1 aydır kullanıyorum çok memnunun garmin ve amazifit saatim var her ikisinede çok hızlı bağlanıyor. Kullandığım süre zarfında bir tahriş olmadı vücudumda , incelemenizi tavsiye ederim

4 Beğeni

O urunu siparis etmeyi denedim az once ama siparisim “bir hanenin temel ihtiyaç sınırını aşıyor olması nedeniyle” iptal edildi, ben de Amazon’a sordum bakalim, bir hanenin temel ihtiyac siniri nabiz olcerler icin kacmis, 1 olmadigi kesin cunku :slight_smile:

2 Beğeni

geçen yazdan beri bu ürünü kullanıyorum. Sarı renk, stryd power, kırmızı ise bu nabız bandı ile HR. Baya tutarlı geliyor bana. 1-2 uzun koşu sonrası geçen ay sırtımda biraz kaşıntı ve kabuklanma yaptı sanırım.

4 Beğeni

Garmin HRM Pro Plus kullanıyorum. saatimde sizin gibi Garmin forerunner 245 Music. bir seneyi geçti kullanmaya başlayalı açıkçası. Koşu bandının pil değişimi çok kolay oldu. her kullanımdan sonra yıkıyorum. hiçbir sorun ile karşılaşmadım. gayet memnunum .

4 Beğeni

Ben Coros Hrm kullanıyorum, daha önce göğüs bantları kullanmıştım fakat konforlu hissetmemiştim özellikle uzun koşullarda.

Coros’u Amazon Türkiye’den aldım, pazuya çok rahat şekilde takılıyor ve belli bir zaman sonra orda olduğunu unutuyorsun. En son efes Ultra da kullandım ve 16 saatte sadece %30 şarj harcadı. Çok memnunum, tavsiye ederim.

4 Beğeni

Bende wahoo kickr x, polar h10 ve hrm pro plus var. Ne hikmetse wahoo ve polar kafalarına göre takılıyorlar anlamadığım şekilde. Bunları hem apple watch ultra hem de garmin 965 de denedim.

En iyi çözüm hrm pro ile garmin oldu. Yüzme yapınca nabzı otomatik bağlaması da çok iyi. 6-7 aydır kullanıyorum. 1-2 kere nabız saçmaladı kadans lock filan olmuş olabilir ama genel anlamda garmin ile en iyi garmin çalışıyor ne yazık ki.

3 Beğeni

FR245 göğüs bandından gelen diğer verileri (kadans, dikey salınım, yerle temas süresi, vo2max, vs. vs.) işlemediği için daha yüksek bir modele geçme niyetiniz yoksa pro plus’a bu kadar para ödemenizi tavsiye etmem.

3 Beğeni

Selamlar,

Sonunda yukarida bahsettigim Powr Labs’in nabiz bandiyla kosmaya basladim. Baslangicta rastgele zamanlarda 0 nabiz gozukuyordu, bandi islatip takarak onu cozdum. Ancak hala 0 geldigi oluyor. Bunlar rastgele zamanlar degil, kilometre baslangiclari ve 15 dakikada bir. (Asagidaki ekran goruntusunde net bir sekilde belli oluyor) Anladigim kadariyla Garmin’in ekraninda bir kilometre bitiminde cikan ekran ya da 15 dakikada bir gelen “drink!” uyarilari baglantilarin kopmasina sebep oluyor. Bunu engellemenin bir yolu var mi? (Yoksa bile bu kadar kisa sureli kopmalar bir problem degildir sanirim.)

2 Beğeni

Koşu ayarlarında uyarılar’ı ve autolap’ı kapatabilirsiniz.

2 Beğeni