Mohamed Katir ve Stian Angermund'un Yarışlardan Uzaklaştırılması

İkisi birbirinden tamamen bağımsız olaylar ama aynı haftaya denk geldiği için tek başlık açmak istedim. Mohamed Katir anladığım kadarıyla herhangi bir doping bulunamamasına rağmen gerekli kontrolleri 3 kere kaçırdığı için uzaklaştırıldı. İki koşucu için de kendilerinin yaptığı açıklamayı paylşacağım. Katirin söyledikleri Google translate ile şöyle:

AIU tarafından bildirilen bazı yerelleştirme hatalarında, tarafımdan sağlanan yer, tarih ve saatte müsait oldum,AIU tarafından bildirilen yerelleştirme hatalarının bazılarında, tarafımdan sağlanan yer, tarih ve saatte müsait oldum.

Tabi şu konuşma da dikkat çekici :slight_smile:

Stian Angermund(OCC ve Dünya trail şampiyonası şampiyonu) ise kanında direk yasaklı madde bulunmasında dolayı uzaklaştırıldı. Kendisi bu konuya itiraz edeceğini belirtiyor:

İki sporcu da çok sevdiğim atletler olduğu için umarım iki haber de yanlışlanır ve bu sporcular temiz atlet olduklarını ispat ederler. Fakat işler oldukça tehlikeli noktada diyebilirim.

3 Beğeni

Kaba çeviri ile:
Katir, son birkaç ayda “benim açımdan en ufak bir sorun olmaksızın” hem idrar hem de kan örnekleriyle çok sayıda müsabaka dışı doping testine tabi tutulduğunu söyledi.

Açıklamada, “Yasaklanmış madde veya yöntemlerin kullanımı nedeniyle doping kurallarının ihlal edildiği veya hatta müsabaka dışı doping kontrollerinden kaçınıldığı bir vakayla karşı karşıya olmadığımızı akılda tutmak önemlidir” ifadelerine yer verildi.

“Bu, konum hataları oluşturabilecek (sporcuların bulundukları yerleri bildirmek için kullandıkları platform) konum verilerinin tamamlanmasından elde edilen basit bir dosyadır.”

3 Beğeni

İspanyol atlet Mo Katir, 12 aylık süre içinde 3 kez dopingle mücadele ihlali yaptığı gerekçesiyle 2 yıl men cezasına çarptırıldı! AUI, Katir’in "Anti-Doping Kural İhlalinin Kabulü ve Sonuçların Kabulü Formu"nun imzalanmasının ardından yasaklandığını doğruladı. Başlangıçta Katir’in uzaklaştırma cezasına itiraz edeceği söylendi, ancak şimdi eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmiş gibi görünüyor… Bu yasak, kendisinin 2024 Paris Olimpiyatları ve 2025 Tokyo Dünya Şampiyonası’nın yanı sıra Avrupa Şampiyonası gibi kıtasal müsabakaları da kaçıracağı anlamına geliyor.

2 Beğeni

Tamamen şahsi ama bu haberler beni oldukça üzüyor ve sinirlendiriyor Sporun spor olmaktan çıktığını bu yarışların temasının sağlık,gelişim,örnek olma değil MADALYON olduğunu gösteriyor…
Acaba bu tarz organizsyonlarda 1 olanı tebrik edip el sıkışılsa sadece ve ilerleyen yarışlara bakılsa çok büyütülmese işin içine sponsorlar girmse reklamlar,fırsatçılar girmese saf bir koşu olsa katılım ne olur merak ediyorum

1 Beğeni

Satranç’ı tarif ediyorsun ama onda da doping yerine hile var,sponsor fazla büyük değil popüler sporlara göre.
Ceza alması iyi değil mi?Dopingle mücadelede acıma yok, doping yapmasa bile kuralın ihlal.Daha sorun olan madalyadan sonra dopingli çıkılması.
@yoldabirivar bahsettiğin dünya ütopya haline geliyor.

Alıntı:“Lance Armstrong testis kanserine dopingin neden olmuş olabileceğini kabul etti…”

“Sporcuların, numune toplayıcılar tarafından haber verilmeksizin ziyaret edilmek üzere her gün bir saat boyunca nerede ve ne zaman müsait olacaklarını belirtmeleri gerekmektedir.”

SPORCU HAKLARI
Doping kontrol süreci boyunca bir temsilcinin hazır bulunması
Varsa bir dil tercümanının hazır bulunması
Doping Kontrol Görevlisi (DCO) veya refakatçi gözetiminde bir eğitim oturumunu veya diğer faaliyetleri tamamlamak
Örnek toplama ekipmanının nasıl çalıştığı da dahil olmak üzere test prosedürlerinin açıklanması
DCO’nun kimlik bilgilerini görüntülemeyi talep etme
Toplama kabı ve numune toplama kiti seçeneklerinin olması
Numunenizin işlenmesini belgelemek için kullanılan tüm formların bir kopyasını alma
USADA’nın Sporcu Değerlendirme Formu ve/veya Tamamlayıcı Rapor Formu hakkında yazılı geri bildirimde bulunmak
Geçerli nedenlerle doping kontrol istasyonuna rapor vermede gecikme talep etmek
Engeliniz varsa değişiklik talep etme

2 Beğeni

Satranç yada futbol bahisleri vs vs hepsi çok çok üzücü ama Konumuz koşu olduğundan koşu ile alakalı yazdım:d Evet Ben sporun madalyon için değil başarı için sağlık için yeni genç kuşaklara örnek için yapılması savunurum Çoluk çocuk mahallede koşu yaparlarken önden başlayanlar ve yarıştan önce başlayanlara uzun uzadıya yarışın be birinci gelmenin özünde sevgi ve beceri olduğunu anlatıyorum Benim yapabildiğim bu Ama işin içine sponsorlar,reklamlar,firmalar,şirketler girince iş işten çıkıyor ticarethaneye dönüyor Sporda böyle şeylerin yaşanması beni çok daha fazla üzüyor Sağlıcakla

2 Beğeni