Boyle bir sey bugunun piyasasinda tutar mi acaba?
Çok çok iyi bir saat olsa bile, pazarlama kısmı zayıf olursa bu devirde işi zor… Parçalarına kolaylıkla ulaşabilecek olsaydım, düşünebilirdim…
Teorik olarak güzel. Ön alımda 100 dolar da indirim var. Fakat bizim ülkede pratik önemli. Parçaları veya yükselteceğimiz donanımı nasıl alacağız. Malum gümrük durumları. model yenilemekten sıkılanlar ve ekonomik öncelikli kullanıcılar için bir pazarlama girişimi gibi duruyor. Rekabet iyidir. Seçenekler artsın.
Fiziki parça değişikliği eğer üretici bizzat lojistiğe destek olmayacaksa biraz zor gibi. Donanım yerine yazılımın açık kaynak olduğu, bizlere de geliştirme ya da modlar yazılma imkanı verilecek bir altyapı kurabilseler pratikte çok daha mantıklı olurdu gibi geliyor. Zaten neden yapılmadığını hep merak etmişimdir. Yanlış hatırlamıyorsam bir zamanın Pebble saatlerinde bunu yapabiliyorlardı.
Ab üreticileri tamir edilebilirlik konusunda baskı yapıyor bu baskı sonuç verebilir. Kickstart projesinin büyük şirketlerin milyar dolarlar akıttığı alanda başarı sağlayabileceğini düşünmüyorum.