Mısır nişastasından karbonhidrat jeli

Mısır nişastasının karbonhidrat değeri çok iyi geldi bana şeker yok hemde gece gece aklıma takıldı nişastadan karbonhidrat jeli olarak internette arattığımda birşey bulamadım tek bulduğum vitargo ürününün ham maddesinin nişasta olduğuydu çok az servis sunuyordu ve çok pahalıydı bende evde yapmaya karar verdim işe yararmı acaba nişastanın emilimi falan nasıl oluyor piyasada satılan jellerden farkı olurmu uzunlardan önce tüketilirmi. Kafama çok takılmıştı konu açayım dedim


4 Beğeni

İlginç bir konu ve yaklaşım olmuş, gördüm şimdi benim de ilgimi çekti açıkçası ve biraz araştırdım.

Bu enerji jellerinde çok kullanılan malzemelerden birinin maltodekstrin denen karbonhidrat olduğunu gördüm. O da aslında nişasta bazlı, yani nişastadan üretilen bir karbonhidrat.
Maltodekstrin anladığıma göre insanlarda hızlıca sindirilebilen ve kolayca enerjiye dönüştürülebilen bir madde. Nişastaya baktığım da ise hem böyle bir kolay sindirim bilgisiyle karşılaşmadım hem de genel olarak sindirimin zor olabildiğine yönelik birkaç bilgi okudum.
Hatta daha spesifik olmak gerekirse pişirilmediği durumlarda genel olarak ancak kalın bağırsakta emiliminin gerçekleştiğini okudum, bu da oldukça yavaş/geç bir emilime işaret ediyor. Yani enerji jeli olarak kullanılacaksa da öncesinde pişirilmesi gerekiyor gibi duruyor. Tabii nasıl bir işlem gerekir pişirme anlamında onu tahmin edemiyorum.

Enerji jellerinde de nişastanın direkt pek kullanılmayıp önce maltodekstrin üretip onun kullanılması bence biraz nişastanın enerji jeli olarak kullanılmasının zor olduğunu gösteriyor gibi. + bu sindirilme mevzusu da işin içine girince ben emin değilim başarılı olacağından. Bu arada bu konuda pek bir tecrübem olmadığını söylemek isterim, yani dediklerim yanlış da olabilir. Boş bir zamanımda biraz daha araştırma yapabilirim belki

6 Beğeni

Maltodekstrini bende araştırdım siz dedikten sonra nişastayı maltodekstrine evde biz pişirerek yapamıyormuşuz farklı malzemeler gerekliymis onu ayırmak için bende normal nişastayı meyve suyuyla karıştırıp pişirmiştim belki pişirince emilimi daha iyi olmuş olabilir denemeden bilemeyiz bugün kullancam antrenmanda.

3 Beğeni