Merrell İstanbul Ultra 2026

Merhabalar. Ben geçen sene Nike zoomx zegama modelini kullandım ve çok iyi geldi. Hoka Challenger 8 modeli de çok iyidir. En çok kullandığım 2 ayakkabıdır. Yastıklama ve dayanıklılık seviyesi yüksek 2 ayakkabı

(Reklam değildir) :sweat_smile:

2 Beğeni

@pusulaaa Çok teşekkür ederim. O zaman ilerleyen yıllarda daha uzun trail mesafeleri denemek için 30K ve 60K da koşulabilir.

@fd2106 İyi dilekleriniz için ve detaylı aktarımınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde parkur gözümde canlandı. Her türlü arazi şartının olması ilk trail deneyimim için güzel bir tercih yaptığımı hissettirdi :sweat_smile:

1 Beğeni

Geçen sene 15k koştum yağmur yağması süper oldu. En büyük sıkıntı koşarak yokuşu çıkmayanların sol tarafı boş bırakmamaları. Ben geçen sene 15k ya bayıldım hatta çabuk bittiğine üzüldüğüm için 30k ya katılacağım bu sene ama sonraki sene Allah sağlık verirse hedef 60k. Parkur yokuş olarak çok zor bir parkur değil. Geçen sene ben Salomon S Lab 8 ile katıldım tabanları biraz sert bir ayakkabı yağmur yağmasaydı bana sıkıntı yaratabilirdi. Bu sene Merrell Agilitiy Peak 5 yada Asics Trabuco 13 ile katılmayı düşünüyorum. 15 K için yelek gereksiz olabilir ama 30 k da gerekli olacaktır. Agaç dallarından korunmak için gözlük ve şapka benim önerilerim arasında. Kalabalığı kalırsanız single tracklerde epeyi bir beklemek zorunda kalıyorsunuz. Fotoğraflar efsane ötesi. CP noktaları çok iyi. Uyarımızı buradan da yapmış olalım yediğimiz jellerin ambalajlarını cebimizde taşıyalım doğaya atmayalım.

3 Beğeni

@trainspotting44 Çok kıymetli tavsiyelerde bulundunuz. Yokuş çıkarken koşmayan katılımcıların yolun solunu boş bırakması, single tracklerde arkadan hızlı gelen varsa yol vermek gibi trail koşusunun yazılı olmayan bir sürü kuralı vardır muhakkak, çok hakim olduğum söylenemez. :confused: Trail koşusuna yeni başlayacak biri olarak bu anlamda paylaştıklarınızı da not ediyorum :sweat_smile: Çok teşekkür ederim.

2 Beğeni

Uzunları denemek için gerçekten çok uygun bir parkur.

3 Beğeni

Su için Cp yok mu , matara 500 ml civarı uygun mu ?

Boyum 1.68 olduğu için alttan sarkan çalılar ve dallar bacaklardan ziyade gözler için sorun. :smiley: Bacak çizilse geri gelir ama gözün geri gelmesi zor. Şapkada göze gelen çalı ve dallara engel. Beni bir de gözüme akan ter çok etkilediğinden şapkasız çıkmam abi modundayım.

3 Beğeni

Su için CP noktası bile olsa bence su olmazsa olmazlardan birisi olmalı. Ben 10 km üzeri tüm koşularımda 1 lt suyumu mutlaka alırım yanıma. Tamamen kişisel tercih ve kendinizi tartmanız ile alakalı.

5 Beğeni

Merhaba ben su taşımak istemiyorum 15kmde bundan dolayı sıkıntı yaratır mı yarış kordinatörleri, sitede taşınması gerekenlere koymuşlar.

1 Beğeni

Bir arazi koşusunda su taşımayı istememek gibi bir lüks yoktur. Trail koşularında yarış ya da antrenman farketmeksizin kendine yeterlilik ilkesi geçerlidir. Yarış organizasyonu elbette parkura CP koyacak fakat o CP’ye gelene kadar sıcak ve nemli havada dehidre olmamak önemlidir, yol koşusuna benzemez. Ayrıca trail koşularında mesafe arttıkça yanınızda taşımanız gereken zorunlu malzemeleriniz de artar, zorunlu malzemelerin hepsi ihtiyaç halinde gerekli olan malzemelerdir.

7 Beğeni

Bu yarıştaki 5K, 15K, 30K ve 60K olmak üzere tüm parkurları koştum. 15K rotasını parkur testleri ve antrenmanlarda 4-5 kere, 5K’yı yine geçen yılki parkur testinde, 60K’yı yarışta 2 kere, 30K rotasını da hem yarışta hem antrenmanlarda farklı zamanlarda koştum. Bu sene de 3.kere 60K’yı koşucam. Bence en güzel parkur kesinlikle 60K. Macera Parkı CP’sini geçtikten sonra ormanın çok güzel yerlerine giriliyor. Gümüşdere Plajı ile Kısırkaya Plajı kum geçişi ve sonraki finish’e kadar olan kısım da harika. Yükseltisi olan ve aksiyon yaşanacak parkurları olan bir yarış değil, genel olarak en düz ve teknik olmayan Ultralardan diyebilirim fakat Kuzey Ormanları ve İstanbul’un en kuzeyı Karadeniz sahiline kadar gidip oradan dönmek güzel oluyor. CP’ler, ikramlar zengin, organizasyon iyi hiç sıkıntı yaşamazsanız. Ultra Maraton’a başlangıç için de 60K parkuru ideal.

5 Beğeni

Kayıtlı katılımcı sayısı toplam 3000’e yaklaşmış. Galiba koşmak yerin uzunca bir süre yürümek zorunda kalacağız.

2 Beğeni

30k ya katılarak doğru bir karar vermişim anlaşılan. Katılımcı sayısı daha az olacaktır diye düşünüyorum. Erken start olayıda erken gidip araca yer bulmak açısından iyi olacak.

2 Beğeni

Kalabalık, kaos sevmiyorsanız uzak durun. Şehrin kalabalığı ormana taşınacak. Kit, emanet eşya, start, ikram, yiyecek yer, soyunma kabinleri, tuvalet vb. her yerde kuyruklar oluşacak.

4 Beğeni

Soyunma kabinimi kendim getiriyorum, bu sene belki seyyar tuvaletimide getiririm. Ekiple koştuğumuz için hepimiz birşeyler hazırlayıp yarış sonrası piknik moduna geçiyoruz ikramlarda bizi etkilemiyor. :grinning_face: Onun için erken gidip araçlara yer bulduktan sonra starttan başka eziyet kalmayacak diye ümit ediyırum.

2 Beğeni