Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Merrell Belgrad Ultra Trail yarışı, SPX ve Uzunetap işbirliğiyle yapılacak olup kayıtlar açıktır. Yarışın adı Merrell İstanbul Ultra olarak değişmiştir. Parkurlar yine aynı olup eski “İstanbul Ultra” Taşdelen parkuru değildir karıştırmayın.
Bu koşuyu başından beri koşucu ve gönüllü olarak her yıl destekledim. Genel olarak iyi geçiyor. Bu yıl da 15K koşarım muhtemelen. Galiba onca desteğe, sponsora rağmen bu işi hakkıyla yapamadığını düşündüğüm Osman Argat yerine Uzunetap’a emanet edilmiş koşu.
Gönlüm ve kondisyonum 30 km den yana sağlık raporu ve lisans şartı var .
Belki seneye şartları sağlarım.
Bu yıl 15 km ye kayıt olurum .
60K ve 30K kategorilerine katılacak sporcuların, son 06 Eylül 2026 tarihine kadar geçerli sporcu lisansı ibraz etmeleri veya son 6 ay içinde alınmış sağlık raporu ibraz etmeleri zorunludur. Belgeler kayıt sırasında sisteme yüklenmeli veya kit teslimi esnasında sunulmalıdır.
5K ve 15K kategorileri için sağlık raporu veya lisans zorunluluğu bulunmamaktadır.
İlk kez 50K üzeri koşmak isteyen biri için buranın 60K parkuru çok ideal. Hissedilmeyen tırmanışları ve sürekli değişen hiç sıkmayan ortamı yarışı çok keyifli hale getiriyor…
- ve 2. yıl organizasyonda bazı aksaklıklar oldu (ilk yıl Osman Argat organizasyonda yoktu zaten CP’de görevliydi) ancak 3.yıl yani geçen seneki gayet iyi bir orgnizasyondu bence. Önceki yıllardaki aksaklıklar tümüyle giderilmişti, ben çok memnun kaldım. Bu yarışta bir kere 30K, iki kere de 60K parkurunu koştum. Bu yıl tekrardan 60K’ya kaydoldum.
Bu seneki yarışta da yine Osman Argat var. SPX ve Uzunetap yarışı birlikte düzenliyor ancak dediğim gibi geçen yıl kötü bir organizasyon söz konusu değil. Uzunetap’ın yarışa eklenme sebebi de firmaların ortak kararıdır tamamen.
Aynen katılıyorum. Fazla yükseltisi olmayan bir parkur, 50K ve üzeri ultraya başlangıç için ideal. 60K parkurunun özellikle ikinci yarısı daha güzel. Macera Parkı’ndan Finish’e kadar olan kısım.
Aynen, genel olarak ben de memnunun ancak her yıl mutlaka patlayan bir yerine yakından şahitlik ediyorum.
Geçen yıl yaşadığım servis olayı insanla dalga geçer cinstendi. Çıkışın oradaki otobüs durağının yanına kocaman bir servis alanı tabelası çakıp şerit falan çekmişler. Servis saatine yakın gidip beklemeye başladım ancak gelen giden yok. Organizasyonun danışma masasına gidip sordum buradan kalkacak değil mi diye evet bekleyin gelir dedi. Gidip bekledim bi süre yine gelen giden yok. Bu arada hava da yağmurlu. Sonra yine gittim aynı yere. Bu kez bir yeri arayıp sordu ve onlar da o servisin iptal olduğunu sonrakinin 1 saat sonra falan geleceğini söyledi. Alanda oyalanıp sonraki için gittiğimde elbette yine gelmedi. Sonra güvenlikler servislerin taa aşağıdan kalktığını söyleyince delirdim resmen. Ertelenmiş cezam olmasa o öfke ile hiç istenmeyecek şeyler yapabilirdim. Sorumlulara hakkımı helal etmiyorum.
Önceki yıl da galiba sadece 60K için emanet eşya çadırı vardı. En çok kayıt alan diğer mesafe koşucuları bunu alanda öğrendikleri için elbette herkes çanta ile geldiğinden büyük rezillik yaşanmıştı.