Menisküs Grade 2 Dejenerasyon ve Eklem Aralığı Sıvı Toplanması

Merhaba,

Öncelikle rahatsızlığımın hikayesinden bahsetmek istiyorum.
Asfalt ve beton ve parke zeminde 5-10K arası aşağı yukarı her gün koşuyordum ( koşmaya çalışıyordum) sonra hafif diz ağrıları koşu esnasında koşuyu bıraktıran acı hissi sebebiyle yaklaşık 1 ay önce ortopedi polikliniğine gittim egzersiz verdi ve 1 ay sonra gelmemi söyledi egzersizi yapmaya başladım fakat egzersiz kalça eklemlerimi çok zorluyordu bıraktım sonra spor hekimine gittim. Hafif koşu ve Painout Sprey, Hirudroid Krem gibi ilaçları yazdı glukozamin kullanmamı tavsiye etti ve rahatlatmıştı ama ağrılar gittikçe artmıştı. Tekrardan başka bir hastanede ortopedi polikliniğine gittim bu sefer dizlerim için MR istedi. Çıkan sonuçta Menisküsümde Grade 2 dejenerasyon ve eklem aralıklarında sıvı birikimi tespit edildi. Tilcotil tablet ve Elektra Plus krem kullanıyorum sanırım iyi geldi ortopedi hekiminden çok fazla detaylı bilgi alamadığımdan bir kere daha spor hekimine danışmaya gittim asfalt, beton vs gibi sert zeminde koşmamamı ve soğuk kompres uygulamamı ve glukozamin kullanmaya devam etmemi (extra kollajen kullanıyorum) söyledi.

Daha güvenli koşmak için fazladan neler yapabilirim?

Koşu ayakkabımın içine jel tarzı tabanlık işe yarar mı?

Genel anlamıyla şu yazıdaki temel şeyler cevap olabilir:

Not:Aynı problem degil ama zeminden ayakkabıya, buzdan güçlendirmeye mantık aynı.

2 Beğeni

Kilo ile ilgili fazlan varsa zayıflamak ( bi de bunu diyene bakmalı), bacaktaki kasları güçlendirmek , ilavesinde ayakkabı koştugun zemin dinlenmeler vs hepsi yazıyor.Yani koşu sakatlamıyor, olanı gün yüzüne çıkarıyor.(oturduğum yerden dizim ağrımaya başladı, esneklik güç kilo vs sorunlu bende.)

3 Beğeni

Merhaba,
Menisküs Grade 2 dejenerasyon ve eklem içi sıvı için; Soğuk Kompres günde 2 defa 15 dk. havlu ya da bez ile temas. Egzersiz şart, mekanik ve kas güçsüzlük-dengesizlikleri için. Ayakkabı seçimi ve ayak taban sorunlarınız da yapabilir. Eğimli ve sert zeminlere bir süre ara vermeniz iyi olur. Ayrıca kadans ve parmak ucu teması önemli. Bilginize.
Supplement: Glukozamin kondroitin msm , kollajen tip 2 ve hyaluronik asit mix alabilirsin. Sadece tavsiye. Güzel bir tercih. (ortalama 2 ay.)
Geçmiş Olsun.

3 Beğeni

Tavsiyeleriniz ve bilgiler için teşekkür ederim. Bir çoğunu uygulamaya başladım. Yumuşak zemin olarak çevremde tek bulabildiğim futbol halısahası umarım bir zararını görmem hafif tempoyla koşmaya bu sabah başladım.

1 Beğeni

Yeniden merhaba, bir kaç gün önce fizik tedavi uzmanına gittim 3 ay koşmayı önermediğini dizi stres altında bırakacak egzersizleri, 30 dk asfaltta yürüyüş yapmayı pek önermediğini ve o da kolajen ve glukozamin+ mix karışımını önerdiğini belirtti. Ek olarak fastjel yazdı. Doktoruma sormayı unutuğum bir konu var dizlik meselesi… Kullansammı kullanmasammı bilmiyorum herhsngi bir şey söylemedi ama yürürken ağrılar olabiliyor rahat etmek için işe yarayabilir diye düşünüyorum. Bir bilene sormak istedim kullanmamı tavsiye eder misiniz? Ederseniz hangi tip bir dizlik olmalı lastikli mi ya da neopran olanlar mı?

konunun uzmanı değilim ama dizlik kullanmış biriyim: kesinlikle rahatlatıyor. iki türünü de kullandım ve ikisi de ağrı konusunda rahatlama sağlıyor.

uzun ve sürekli kullanımı, o bölgedeki kas gelişimini yavaşlattığı/durdurduğu gerçekçecesiyle pek önermiyorlar.

rahatsızlığınızın ve ağrınızın şiddetine bağlı olarak kullanmak isteyebilirsiniz. elbette bir uzmana danışmakta her türlü fayda var.

2 Beğeni

Yürürken oluşan ağrıya dayanamadım, halihazırda vardı neopran cırtcırtlı onu kullandım gerçekten iyi geldi ama yürümek biraz zorlaşıyor çok uzun süre kullanmamaya çalışıyorum

1 Beğeni

Tavsiyelerinizin tamamı daima yapılmalı. Aslında sakatlığı gelmeden tedbir almalı, eğer koşu gibi darbeli spor yapıyorsak güç/kuvvet egzersizleri ve buz uygulaması daima yapılmalıdır. Suplament olarak glutamin ve tip2 kolajen belirli periyotta alınmalı. Ben çok faydasını görüyorum.

1 Beğeni

Tavsiyelerin çoğuna uymaya çalıştım ve halen uymaya çalışıyorum faydasını gördüm ama hafif hafif koşmaya başlamaj istiyorum. Egzersizlere ek ev tipi tens ems cihazım mevcut bununla birlikte pasif olarak diz bölgemseki kaslrı güçlendirmek istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum.

Merhaba, malesef bir aydır dizimde ağrı varken ist yarı maraton koştum, 7.km den itibaren nasıl bitirdiğimi bir Allah bir ben bilirim…ve Mr sonucu medial menisküs grade 2 ve ödem…prp yapılacak, çözüm olmazsa ameliyat felan dedi dr. Bu konuda başlığı açan arkadaşın hikayesinin sonucunu merak ettim. Veya başka yaşamış veya biken varsa yazarsa…koşu hayatımız bitti mi şimdi ? :frowning:

3 Beğeni

Selamlar, çok geçmiş olsun. ben de birkaç gün önce MR çektirdim, radyoloji raporu çıktı ve daha sonuçları doktoruma gösteremedim. Sonuçlarda sol dizimde Grade 2 , sağ dizimde Grade 1 Patellar Kondromalasi izlendi. Ben bunu geriye dönüş iyileşme olarak yorumladım ne kadar doğrudur bilmiyorum elbette doktorumun yönergeleri doğrultusunda hareket edeceğim.

Bu süreçte sıcağı sıcağına hasar görmeye başladığı zamanlarda glukozamin ve teşhisten sonra glukozamin kullandım. Teşhisten sonra 3 ay boyunca tip 2 toz kolajen kullandım ve bolca dinlendim kendimi yormadım. Ben ozon tedavisi yaptırmayı düşünmüştüm ama sonradan vazgeçtim.

Koşu hayatımız bitmez bence iyice bir iyileşme gerekiyor ve zemin ayakkabı ve koşu sıklığının önemini çift dikiş anlamış oldum.

3 Beğeni

Merhaba.
Dizlerinizdeki grade 1 ve grade 2 için tedavi sureciniz nasıl geçti?Şu an nasilsiniz?Aynı sorun bende de var da o yüzden yaziyorum.