Medial Menisküs tip2 dejenerasyon

Merhabalar.Yaklaşık 6 ay önce koşu yaparken dizimi sakatladım.Medial posterior menisküs tip2 dejenerasyon teşhisi koyuldu.Son üç aydır dizim için egzersiz yapıyorum.Hala bin adim sonrasi hassasiyetim başlıyor.Tekrar mr çektirdim yaklaşık iki hafta önce dejenerasyonda kötüleşme yok, iyilesmede çok az dedi doktor.Evet biliyorum tamamen iyileşmeyen bir bölge ama gerçekten artık moralimi yüksek tutmakta çok zorlanıyorum.Başından böyle bir durum gecen varsa ve benimle sürecini paylaşırsa çok mutlu olurum.Teşekkürler.

1 Beğeni

geçmiş olsun
grade 1 sağ dizimde , bir dönem gece uykudan uyandıran ağrılar olurdu.
egzersiz ve sabır yeterli.
futbol,halı saha, tekme ve yere sert vurduğunuz sürece çabalar boşa gidebilir.

3 Beğeni

Merhaba! Diz sakatlıkları sabır gerektiriyor. Bir dizimden iç tarafa bakan menisküs yırtıkları kestirmiştim. Yani artroskopik ameliyat geçirdim. Bir sene ağrım oldu, üçüncü yılda koşmaya başladım. O günden bu yana beşinci yıla girdim hala hassasiyetim oluyor. Anlıyorum ki zorladım. Evde buz kompresi ve kinezyo bantlar imdadıma yetişiyor. Fakat çözümü bildiğim için alıştım. Size bir önerim olur, bir daha doktora gittiğinizde bacaklarınızın uzunluğu eşit mi baktırın. Benim 2 santimetre fark var, bu yüzden tek tarafta eklemlerin arızalarıyla sık karşılaşıyorum. Geçmiş olsun!

3 Beğeni

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim umarim spor hayatima geri donebilirim :folded_hands:

2 Beğeni