Mayıs için trail seçimi yardım

Selamlar,

Mayıs ayında şehir dışı bir ultra koşmak istiyorum. Frig, Klikya ve Sagalos hiç koşmadığım yarışlar. Hangisinde güneşe daha az maruz kalırım ? Tecrübe eden arkadaşlar varsa bilgi vermelerini rica ediyorum.

3 Beğeni

Frig eylülde oluyor diye biliyordum

3 Beğeni

16-17.05.2026 /yarş takviminde

2 Beğeni

Şehir dışı yazmışsınız ama hangi şehir dışı :grin: İstanbul varsayarak yazayım bari :smiling_face_with_sunglasses: Sagalassos ve Frig yarışlarını koştum . Benzer iklim ve hava şartları olmasına rağmen Sagalassos açık ara daha zor bir yarış. Klikya koşmadım ama o tarihte diğer yarışlara göre çok daha sıcak olur. Haziranın başında Gökçeada yarışı var onu tavsiye ederim parkur çok güzel hem de gündüz deniz akşam da eğlencesi baya meşhur :ok_hand:

4 Beğeni

Sagalasos zor bir parkur, frig önceden eylüldü ve çok sıcaktı, Kilikya o ayda bile sıcaktır. Mayıs da Tahtalı olabilir, nisan ayında Efes ultra var o serin bir zamanda oluyor…

5 Beğeni

Gemini:Sagalos, Klikya, Frig

Chatgpt:Frig, Sagalos, Klikya

En az etkilenenden en çok etkilenene göre sıraalama.Nedenleri vs vs farklı. Bir ultracının dediği gibi, şüpheyle yaklaşmalı yapay zekaya :upside_down_face: @spinodal

Sponsor olabilsek @pusulaaa 3ünde de bu yıl koşup yorumlasa :slightly_smiling_face:

Şaka bir yana açık Güneşli yada benzer ortam olursa bu başlıkta 3 yarış yorumlanabilir.

5 Beğeni

Güneşe daha az maruz kalmamın bir yolu da bildiğiniz gibi hızlı yol almak. Parkur eğimi Frig’de az, yani bu anlamda avantajınıza.

4 Beğeni

Kilikya hep sıcak, şans eseri güzel bir hava denk gelmediği sürece Mayıs ayı Akdeniz şehirlerinde yazdan farksız oluyor, Kilikya parkurlarını gerçekten çok seviyorum, sürekli tarihin içinde deniz kenarında ve Torosların kanyonlarında suyun içerisinde koşuyorsunuz, sıcağı seven ve alışık birisi olduğum halde öf pöfleyerek koşuyorum maalesef, ama bir yandan deli gibi seviyorum, bastığınız yer her Antik Yunan ve Roma kalıntıları. Düzenlenme tarihi hep yanlış gelir bana ama bir türlü düzeltilmedi, Kilikya’nın hakkı Mart ortasıdır, ya da Nisan başı. Belediye turizmi canlandırmak için mi Mayıs ya da Eylül yapıyor bilmiyorum ama ikisi de yanlış tercih. Sıcak sevmeyen için Kilikya olmaz. Ama ben sıcak, deniz, kum, kanyonlarda suya atlamak ve ayrıca deniz tatili yapmak istiyorum diyorsanız Kızkalesi için muazzam dönem, her sene kesinlikle katılacağım bir organizasyon bu yönüyle. Koşu sonrası denize girip en az 1 saat çıkmıyorum ve sahilde plaj keyfi yapıyorum, ben çok seviyorum :sweat_smile: O yüzden önceliği “sıcak olmasın” diyen birisine Mayıs itibariyle Akdeniz sahilleri önermem.

Bknz: Kilikya finişi tam olarak burada. Ayakkabıları çıkarıp denize atlamıştık, çok güzel; tarih 18 Mayıs, bolca güneşe dikkatinizi çekerim

6 Beğeni

1 ayda 3 ultra koşmak mı? Buradaki bazı arkadaşlar yapabilir ama ben onlardan değilim ne yazık ki​:joy:

3 Beğeni