Merhaba herkese, biliyorum çokça soruldu. Ben de konuyla alakalı geçmişteki tavsiyeleri okumaya çalıştım ancak yine de merakımı gideremedim. Biliyorum herkesin performansı ve ihtiyacına göre değişiyor ayakkabı meselesi.
Kısaca, 2 kez yarı maraton koştum. Haftada iki kez 6-8K koşuyorum. Ancak bir daha maratona hazırlanmak istersem de işime yarayacak bir ayakkabı arıyorum. Tek ayakkabıyla bu işi çözmek istiyorum. Daha önce karbon tabanlı ayakkabılarla alakalı burada da bilgilendirici içerikler okumuştum ama şimdi bulamadım.
Bütçem 100 Euro civarı. Yurt dışında yaşıyorum, bildiğiniz başka markalara da ulaşabilirim. Yakın olduğum ürün Asics Novablast 4 (veya 5).
Ancak Hoka, Brooks vs. gibi markaları da merak ediyorum.
Ez cümle yardımınız rica ederim dostlar:)
Geneldr asfalt ve parkta koştuğumu da belirtmeliyim.
Tek bir ayakkabı hem sizin sağlığınız hem de ayakkabının ömrü açısından faydalı olmaz diye düşünüyorum. En azından iki ayakkabı rotasyonu ile hem ayakkabınızı dinlendirerek ömrünü uzatır hem de sizin koşu çeşitliliğinize katkıda bulunur. Kolay ve uzun koşular için bir model ve yarışta ve daha hızlı günlerinizde giyeceğiniz bir model de düşünebilirsiniz. Yok ben sadece do it all her şeyi yap bir ayakkabı istiyorum derseniz fiyatı biraz yükseltmek zorunda kalabilirsiniz. Aklıma gelen ilk model Megablast. Mart ayında da Superblast 3 geliyor. (FF Leap üst taban alt taban FF Turbo plus) Megablastın dayanıklılığı hakkında redditte okuduklarım parasını uzun vadede hak ettiği yönünde. Başka yazarlarda fikirlerini belirteceklerdir. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim
İki ayakkabı kullanımını da düşündüm ama o da bir bütçe meselesi. Dediğiniz gibi do it all taraftarıyım. Genelde Nike veya Adidas’ın birkaç model eski koşu ayakkabılarıyla idare ettim. Şu an tabanlar o kadar farklı ki nasıl karar vereceğimi anlamadım.
Yorumunuz için teşekkürler. Önerilerinize bakacağım
Yasadiginiz ulkeyi bilmemekle beraber, eger orada varsa Li Ning firmasinin modellerine goz atin derim. Su Anda tatilde sicak memlekette oldugum icin asfaltta Li Ning Hare 8 Pro Ile sabah kosumu yaptim, tavsiye ederim. Karbon degil ama plastik bir ara tabani var, yastiklamasi gayet yeterli. Daha once iki cift Li Ning Shadow Essential modeli eskittim, onlarda sorunsuz 1300-1500 kmleri gorduler. Fiyat olarak Hare 8 Pro 70-90 euro seviyesinde. Trail model olarak ise yagmur ve karda Saucony Peregrine (bende 13 gtx var, 15 piyasada su anda sanirim) yine tavsiye edebilecegim marka modeldir. Saucony butce olarak biraz daha fazladir, belirtmek isterim.
Hem antrenmanlarda hem de maratonda kullanmak üzere Nike Pegasus 41 aldım, aşırı memnun kaldım. Hafif ve enerji geri dönüşü bence yüksek bir ayakkabı. Maratonu 4 saatte koşan, çok mütevazi bir koşucu olarak yazıyorum