Merhabalar,
Biliyorum forumda beslenme/koşu ilişkisi hakkında çokça yazı var. Epey bir yazı okuduktan sonra tam olarak ihtiyacım olan kritik bilgiye ulaşamadığımı gördüm.
Durmumu kısaca şöyle anlatayım: 16 haftalık programın ikinci haftasına geçtim. Yani yolun epey başındayım. Antreman planım var ancak ciddi bir beslenme planım yok
Biliyorum cevap çok uzun ve dahası kişiye özel.
O sebeple doğrudan meseleye gireyim: 38 yaşında 1.68 Boy 68 kilodayım haftada 6 gün (bir günü cross training/bir günü intervall) yapıyorum. Hali hazırda yiyecek takibi ve kilo kontrolü için kullanmakta olduğum MyFitnessPal antreman planımdan haberdar olduğu halde
ısrarla günlük tüketim için 211g Karbonhidrat + 56 gr Yağ + 85 gr Protein = 1.650 Kal. veriyor. ancak yoğun sayılabilecek bir antreman temposu için bu değerlerin hem oran hem miktar olarak hatalı olduğunu düşünüyorum!!! Destek olarak şimdilik sadece günlük L-Carnitin ve Magnezyum tablet alıyorum.
Önemli bir noktayı daha unutmayım: vücut kitle indeksine göre yaklaşık 5 kilo gibi bir fazlam var. 4 aylık antreman süresince bir yandan da bu kilolardan kurtulmak gibi bir hayalim var. Zaten fazla kiloların performans ve sakatlık riski açısından da sorun teşkil etmesi ayrıca düşünmeyi zorunlu kılıyor. Ama hem aceleci olmayıp hem de antreman rutunini doğru ve sağlıklı bir şekilde desteklemek için beslenme planını nasıl yapacağım konusunda net bir fikre dahip değilim.
Kısaca damdan düşmeden önce, daha önce damdan düşmüş olan
veya önceden bilinçli bir şekilde Maraton koşan deneyimli arkadaşların öneri ve tavsiyelerini alabilirsem mutlu olacağım.