Maltodekstrin Takviyesi

Merhaba,
Antrenman öncesi ve sonra glikojen depolarını doldurma ve toparlanma için maltodekstrin kullanan oldu mu?

bir dönem sadece maltodekstrin kullandım .
Koşulardan yada cardio öncesi aldığımda gerekli enerjiyi veriyor
antrenman sonrası tok tutma özelligi yok çünkü glisemik endeksi yüksek
Glikojen doldurma ve öncesinde enerji sağlama konusunda iyi fakat kalori hesabını düzgün yapılırsa
Vücut yapanlar sürekli kullanıyor hatta hardline firmasının bir gaineri sadece maltodekstrin
Sürekli kullanmanın sakincasi var mi evet olabilir fabrik bir ürün ikincisi glisemik endeksi yüksek olan gida yada takviye uzun peryodda zararli olabilir
alternatif olarak izomoltuz ticari adi palatiniso ,vitargo bunlarin yaninda daha sağlıklı görünen nutrade gainer var icinde yulaf unu vs var
glikojen takviyesi icin ,hardline ve west nutrition isotonic, onthego fuel ,proteinocean intra kullandim bu saydığım urunler icinde maltodekstrin dekstroz var ilave olarak bcaa yada eaa ekliyorum

Ben de on the go ve wup kullanıyorum . Mantıken onlar da hızlı emilimli karbonhidrat takviyesi. Esas amacım bir porsiyonda 25 gb maltodekstrin ile antrenman öncesi depo doldurmak. Markalı ürünler ile aynı mantıkta ve çok daha ucuza mal olacaktır.

spinning seansları icin enerjim yetmiyor diyen bir arkadaşıma 2 kg kadar verdim cok işe yaradığını söyledi , benzetmek gerekirse kilo fazlası varsa bu ürünleri çıra niyetine kullanmak lazım azar azar kilo normalse makro hesabıyla devam

25 gram maltodekstrin 100 kalori
fiyat olarak avantajlı olur

Ana branşım bisiklet, koşu ikinci planda kalıyor. Size fikir vermesi açısından söyleyeyim, 200 km üzeri uzun turlarımda sadece Wup ile beslendiğim sürüşler oldu. Hiç açlık hissettirmedi, neredeyse 10 saatlik sürüşten sonra eve tok dönüyordum.
Tokluk hissi iyi ama performans olarak uzun aktivitelerde elektrolit ve iyi hidrasyon da belirleyici oluyor.

Ben de uzun koşularımda açlık hissetmiyorum. Aslında hiç beslenmesem de aldığım mesafeye göre açlık hissi yok demenecek kadar az. Beni de korkutam bu aslında. Bu sebeple antrenöan öncesi için maltodekstrin düşündüm. Wup jel kullanıyorum şu an hatta pekmez vs basit karb. uzun salınımlı olmadığı sürede hepsi aynı sonuca hizmet ettiği için alternatif arayışındayım.

Glikojen takviye alımı antrenman sonrası gerekli . Alternatif olarak Vakum altında koyulaştirilan keçiboynuzu ve üzüm özü ürünler var
Koşu öncesi yarım muz yada 1 yemek kaşığı ince yulaf 1 bardak süt bana yetiyor

1 Beğeni