Merhabalar,
2014 yılında hizmete açılan Maltepe Orhangazi parkı koşucular için harika bir antreman alanı.Önce sadece atletizm pisti (kırmızı pist) vardı, arkasından kenan onuk (mavi pist) atletizm pisti hizmete açıldı, pistin etrafına toprak bir parkur yapmak da harika bir fikir olmuş ve gerçek bir ihtiyaca cevap veriyor.İki pistin arasında bulunan 1 mil tartan kosu parkurunun tartanı geçen yıl yenilendi ve popüler bir parkur.Ayrıca bu yıl kros yarışlarının velodram çevresindeki çim alanda yapılması çok güzel oldu ve yeni bir parkur çıktı diyebiliriz…
Bu girizgahtan sonra sadede gelecek olursak orhangazi parkında bir “single track” yok…Olur mu diye araştırırken ekte bulunan 1400 metrelik rotayı buldum.Rota uzatılabilir kısaltılabilir…
Rota için IBB den talepte bulunulduğu takdirde cevapsız kalmayacağı kanatindeyim…Ancak bu single track’in kendiliğinden oluşması tarafındayım..Koşularımın büyük kısmını buraya kaydırarak “iz” oluşturmak istiyorum ama maalesef otlar ve çimler çok güçlü ve bir çift bacakla olacak işler degil…Ne yapabileceğimiz noktasında Tavsiyelerinizi ve katkılarınızı bekliyorum…