Lotto marka koşu ayakkabıları hakkında

Selamlar. Lotto marka kosu ayakkabisi kullanmis veya kullanan var mi, tavsiye eder misiniz? Novoli 4pr adli karbon plakali model flo da 1400tl ye dusmus. Benzer modeller ise yine 2000tl civarina satilmakta. Hic karbon plateli bir ayakkabi kullanmadim ve bu fiyata bulmusken denemek istiyorum. Yakinimdaki magazada stokla olmadigi icin bakamiyorum. Gecen ay 1800tl ye inen dechatlonun kd900x modelinin numarasi uymadigi icin alamamistim, bunu kacirmak istemiyorum ama daha once bu markadan bir ayakkabi satin almadim. Ozetle alinir mi?

Türkiye’de satılan lotto ayakkabılar yurtdışında satılmıyor yanılıyorsam birisi link göstersin. Bu ne demek birisi markayla anlaşmış onun adını kullanıp ülkemizde üretip satıyor demek. Ha alınır mı kaliteli midir denemeden bilemeyiz tavsiye etmem velev ki aldınız kapalı alanda iyice test edin ki mennun kalmamamız durumunda iade ederken sorun çıkmasın.

2 Beğeni

Evet inceleme videosu veya yazisi vs hic bulamadim. E ticaret sitelerinde guzel, rahat diyenler olmus fakat onlarin yuruyus disinda kullandiklarini pek sanmiyorum. Yakinimda olan magazada o model yok. Tam zamanli calistigim icin de baska magazalara gitmek zor geliyor. Kapali alanda kosu bandi veya pisti(dechatlon) olmadan nasil test edebilirim, bedeninin uymasi haric neyine bakmaliyim? Sonucta 5m² yerde kosup deneyemem.

2 Beğeni

Uygun fiyatlı karbon plakalı alternatif olarak joma r5000 olabilir lotto nun fiyatı avantajlı
ayakkabı giyince ayağınız rahat ediyorsa topuk kısmı batmıyorsa,içeri basma yada stabilite bozmaya neden olmuyorsa, saya parmakları sıkmıyorsa ve çıkarınca orta taban ezik şekilde kalmıyorsa koşulabilir bir ayakkabı olabilir
örneğin 10 Km koşu da terletme,yastıklama enerji dönüşü köşeleri dönerken ayakta stabil kalma ,dış tabanın zeminde tutunması vs vs hep giydikten sonra belli olur

2 Beğeni

https://www.decathlon.it/uomo/f-brand_lotto

Avrupa da satış yapan İtalya merkezli bir markaymış anladığım kadarıyla. Fakat ürünlerinin ne kadar arkasında duruyor ve ürünleri ne kadar kaliteli bilmiyorum. Kadın olsam a101 deki puma deviate nitro modelini alırdım fakat erkek için bundan daha ucuza yok sanırım. Flo nun iade politikası nasıl deneyimleyen var mı? Online sipariş verip en azından 3km kullanıp ayakkabıyı beğenmezsem iade alırlar mı?

1 Beğeni

Mağazada tabanın altı aynı bu şekilde carbon plate varmış gibi gözüken “rebook pine crest” adlı modeli denediğimde çok yumuşak ve tepkisellikten uzak gibiydi. Tabanına yakından baktığımda içeriye plastik parçası soktuklarını fark ettim:D Aynı mağazadaki lumberjack adlı markanın ayakkabılarında da bu vardı. Trendyola başlıktaki ayakkabıyı satan bir satıcıya sorduğumda ise bu modelin de plastik olduğu söylendi. Bunun bile çakmasını yapmaya başlamışlar, sipariş vermiş olsam onca işin arasında bir de iade etmekle uğraşacaktım. Ucuz etin yahnisi gerçekten yenmiyormuş.

(rebook marka ayakkabının plastik plakası)

(trendyol da satıcının başlıktaki model için olan cevabı)

1 Beğeni

Novoli 4 pr de plaka var bu plaka orta tabana omurga vermek için Yani tam boy karbon plaka değil .Adidas bazı modellerde X şeklinde shank kullanıyor bazı markalar dikdörtgen şeklinde kullanıyor
novoli plaka dikkatli bakınca görünüyor

2 Beğeni

İlginiz için teşekkürler, ürünün satıldığı bir mağazaya gidip mi baktınız? Bu durumda üstteki mesajımdaki gibi plastik olmasa bile kısa plaka koşarken yeterince bükülemeyeceği için yeterli ivmelenmeyi sağlayamayacak ve pek bir anlamı kalmayacak.

1 Beğeni

Satın aldım ,flo 1460 TL
dar bir model geniş ayaklara olmaz
saya havadar değil
bu modeldeki plaka asist ve enerji dönüşü için değil stabilite ve omurga için
asist için sert tam boy plaka yada çatal kullanılır
üreticiler plaka yada shanki stabilite tabanın düzgün durması torsiyon dengesi vs içinde kullanıyor
taban altındaki pencere de plaka gösterilmesi biraz pazarlama kurnazlığı!
novoli nin fotoğraf ta görünen modeller ile alakası yok ,modeldeki plaka fotoğraf ta görünen modellerdeki işi yapmıyor ,denge stabilite omurga için kullanılmış.

2 Beğeni

Emeginiz ve yorumlariniz icin tesekkurler. Bu durumda tercih etmeyecegim. Yarim boy da olsa karbonfiber mi peki yoksa rebook ve lumberjack gibi ucuz plastik mi? Fotograftaki nike ve adidas a gore pumagrip dis tabanin dayanikliligi da almak icin onemli bir tercih. Sizdeki modelde (deviate nitro 2 veya elite olmasi lazim) guzel bir indirim yakalarsam alacagim. Amazonda foreverrun nitro modelleri 3300tl civarinda fakat velocity nitro 2 modeline sahip oldugum icin onu dusunmuyorum.

2 Beğeni

TPU(ucuz plastik) dediğiniz konuya değinmek isterim. O plakaları karbonu taklit etsinler, müşteriyi kandıralım diye yapmıyorlar. Zaten saucony endorphin speed daha karbon plakalar yokken kullanılan ve çok beğenilen bir TPU plakalı bir ayakkabıydı. Örneğin şu an kullandığım Puma Deviate Nitro 2 de aynı şekilde TPU alaşımlı plakaya sahip. Bu plakanın amacı enerji geri dönüşü değil de, darbe emme, stabilizasyon ve dolayısıyla konfor amaçlıdır. Karbonfiber plaka bambaşka bir amaca TPU plaka farklı bir amaca hizmet eder. Örneğinbaşlıkta sıklıkla geçen reebokın TPU uygulamaları gayet de başarılıdır.

4 Beğeni

TPU tabandaki kopugunun yapildigi bir bilesik degil mi, sert plastige de mi tpu deniyor? Ayrica puma nin “pwrplate” adinda pazarladigi plaka karbon degil miydi, o da mi plastik?

1 Beğeni

Puma sitesinde şöyle bir bilgi var

ENERGY: PWRPLATE: Engineered carbon plate stabilizes the midsole while maximizing energy transfer.

PWRPLATE—with an innovative platform design—acts as a lever for maximum energy transfer at toe-off, while the breathable mesh upper

2 Beğeni

Deviate Nitro 2 de karbon plastik karışım var. Nitro elite ise full karbon. TPU ya da nylon diye geçiyor diye biliyorum plastik olanlar.

2 Beğeni