Koşuya yeni başlayan için saat önerisi

Merhaba bütçem maksimum 10,000tl ama öğrenci olduğum için ne kadar düşük olursa o kadar iyi, koşuya başlamak istiyorum, nabız ve rota takibi için saat önerir misiniz müzik çalması çalmaması önemli değil ben 4500tlye huawei watch fit 3 buldum sizce bu saat nasıldır? Yeni başlayan ve ileri seviyeye ilerlemek isteyen biri için iş görür mü?Hedefim ileride ultramaraton koşmak ama şu an yeni başlayacağım.

Genel bir cevap vereyim.

İngilizlerin şu meşhur ucuz mal alacak kadar zengin değilim lafini cok severim.

Bende ilk başladığımda Decathlon’da Moveon 200 mü ne giris seviye saati almıştım. Sonra ya bozuldu ya da ihtiyacımı karşılamadigi icin gittim xiaomi stratos 3 aldım. O da sanırim ihtiyacımi karşılamadigi için tam yeni saat alacağım derken şans eseri kurada Runfire Salt Lake Ultra Trail’de Garmin instinct çıkmıştı hediye geldi.

En son yaklaşık 2 senedir Garmin Forerunner 945 kullanıyorum.

Şimdi ki aklim olsa 5 tane saate ayri ayri 10 barem para vereceğime 1 tane saate 15 barem verirdim.

Saatler evladiyeliktir. Sıkılmadığım veya yarışta kirmadigin sürece 5 seneden fazla götürür.

Eğer bu sporu uzun süreli yapmak istiyorsan bütçene göre kaliteli al ama hevesle başlayıp yakinda birakirsan bir saate de 30.000 tl verme.

Marka model oneremem. Benim aldığım saat 2 sene önce 25 civariysa simdi baktım 35-40 arasina çıkmış. Hem büyük yüce devletimiz cok yakinda 5 bin tl’den pahali saatlere özel tüketim vergisi getirecek. Maliyete, bir sana bir de devlete alacağını düşünerek paranı ayarla.

Ben tercihimi bütçene göre Garmin’in herhangi bir modeli için yapardım.

5 Beğeni

Ben garmin modellerini öneririm butce varsa ama kısıtlı butce ile alınabilecek en guzel saat coros coros pace 2 halen kullaniyorum

2 Beğeni

Öğrenciyken başlayan biri için benim yaklaşımım her ne kadar saat önerisi istiyor olsanız da farklı olacak. Öncelikle yeni “başlayacağınızı” belirtmişsiniz, yani henüz ne kadar sürdürülebilir olacak, saatten beklentileriniz sadece rota ve nabızdan mı ibaret kalacak gibi birçok soru var.

Yeni başlayan kişiler için telefona yüklenebilecek uygulamalar bile belli bir seviyeye kadar iş görür. Devamında zaten ekosistemlere ve topluluklara dahil oldukça hem istekleriniz hem de ihtiyaçlarınız netleşir diye düşünüyorum. Ben olsam bu paranın bir miktarını güzel bir koşu ayakkabısına (henüz almadığınızı varsayarak) ayırırım. Fakat saat almak sizin için bir motivasyonsa ve almak istiyorsanız bütçenize göre en mantıklı gelen alternatife yönelebilirsiniz.

Koşu elektroniği, maalesef acı ama gerçek, büyük bütçe meselesi bence. @JP_Jackson yukarıdaki mesajında da belirtilmiş. Mesleki deformasyon sanırım, hayatım boyunca aldığım her elektroniğe fonksiyonellik ya da F/P açısından baktım. Maalesef piyasada artık F/P bir yapı yok. Honor’u Huawei ürettiği zamanlarda aldığım Watch GS Pro hem akıllı saat olarak hem spor kullanımlarımda beni üzmemişti. Huawei cihazlar adına fikir oluşturması adına söylüyorum. Ama o zamanın 1300 lirasıyla aldığım bir saatti. Duyurulduğu zamanda emsali yok gibi bir şeydi F/P açısından. Sizin belirttiğiniz modeli ise hiç deneyimlemedim maalesef.

3 Beğeni

Ben profesyonel değilim, sağlıklı yaşam için sporu hayatıma dahil etme disiplinini sağlamak için bir saat araştırıyordum. Bütçe konusunda bende kararsızdım ancak ilk yoruma bende katılıyorum. Eğer niyetiniz ciddiyse ve süreklilik arz edecekse bence de Garmin modellerine odaklanın ve eğer mümkünse Almanya’ da bir tanıdık vasıtası ile ürünü oradan getirtin. Buradan 10 liraya alabileceğiniz X marka yerine oradan Garmin’ in daha üstün özellikli bir modelini alabilirsiniz. Örneğin; Fenix 7 Pro Solar için TR fiyatları 35 in altına inmezken Almanya fiyatı 20 nin altında.

2 Beğeni

Bütçenizi 3 katına çıkartabiliyorsanız Garmin alabilirsiniz. Bu konuda lider pozisyonda.

Yok benim bütçem 10.000 TL ile sınırlı diyorsanız ki demişsiniz zaten;

• ve mutlaka saat kullanmak istiyorum diyorsanız, Huawei Watch GT 4 öneririm.

• yeni başladığınızı değil başlayacağınızı söylemişsiniz. Bu durumda @yamcothegreat dediği gibi telefon applicationları ile başlamak, biraz bilgi biriktirip, biriktirilen bilgiler sonucunda doğacak olan fikrinize gore karar vermek en sağlıklısı olacaktır.

Sağlıklı koşular…

6 Beğeni

2-3 ay önce garmin fenix 6x pro satılık ilanı vermiştim.Ciddi kimse çıkmadı ve saat hala satılık.
Düşünürsen 10.000TL ye veririm, evde öylece duruyor.
Saatin durumu sıfırdan farksız…
(Satılık - Garmin Fenix 6x pro)

Benim saat yerime koşuya çıkıyor. :index_pointing_at_the_viewer: O derece…

Yeni başlıyorsan bir ekipman almak zorunda hissetmemelisin kendini. Önce keyif alıp almadığını, koşunun günlük hayatının bir parçası olarak devam edip edemeyeceğini tartmalısın. @Muratakan ’ ın dediği gibi zamanla bilgi birikimin artacak ve neye ihtiyacın olduğunu bileceksin.

Ben başladıktan sonra 6 ay boyunca ne saat aldım ne de ayakkabı. Hobiye devam edebileceğimi, düzenli ve planlı olarak zaman ayırabileceğimi anladıktan sonra ekipman araştırmaya başladım.

1 Beğeni