Temel amacım yürüyüş yaparak kilo vermek, eğer bu uzun süreçte yeterince başarılı olursam ileride koşmayı da çok istiyorum. Bu konularda tamamen cahil biri olduğum için ayakkabı konusunda kafam çok karışık. Asfalt sert zeminde yürümek için ayakkabı arayışı içerisindeyim. 140 kilo, 192cm fiziksel ölçülerine sahibim. Herhangi bir sakatlığım yok ama kilo ve boy sebepli bilek-diz sakatlıklarına yatkın olduğumu biliyorum. Ayağımı hafif dışarı doğru basıyorum yani bir içe basma sorunum yok. Bütçem 4500 lira civarında, aceleci değilim indirim bekleyebilirim. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
merhaba , kilo kontrolü, doğru beslenme için doktor ve diyetisyen desteği aldınız mı ?
Evet insülin direncim ve tiroid sıkıntılarım var, 3 ayda bir endokrinokoloji polikinliğine gidip gerekli testleri yaptırıyorum ve önerilen ilaçları kullanıyorum. İşim sebebi ile hareketsiz bir hayatım vardı ve erteliyordum ama artık bir şeyleri değiştirecek motivasyonu kendimde buldum.
geçmiş olsun
asics novablast 4 ve nimbus 26
Nike vomera 17 , 18 invinceble 3
puma magnify 2
New balance 1080 v14
bu gruptan birini tavsiye ederim
Burada kapsamlı olarak bir inceleme yapılmış. Sadece ayakkabı değil yürüyüş kapsamında da güzel açıklamalar var. Sağlıklı günler dilerim.
Yürüyüş için bence herhangi bir koşu/yürüyüş ayakkabısı işinizi görür. Kilonuz olsa da yürüme darbeli bir spor olmadığından ilave yastıklamaya ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum.
Asics’in novablast ve nimbus serileri aklıma yattı, uygun bir indirim bekleyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.