Koşularınızı ve madalyalarınızı dijital bir başarı duvarında saklama fikri ( Finisher Wall )

Herkese selam

Uzun süredir koşuyorum; yol yarışı, trail, ultra derken zamanla bir sürü yarış anısı ve madalya birikti.

Bu süreçte şunu fark ettim; yarış dereceleri, madalyalar, fotoğraflar ve o güne ait notlar genelde dağınık kalıyor. Strava performans tarafını tutuyor, onca aktivite içerisinden hangi yarışta ne koşmuştum bulmak zulüm oluyor. Instagram paylaşım tarafını tutuyor ama orada da genel paylaşımlar içerisinde geriye gitmek o aradığım anı bulabilmek oldukça zor oluyor.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Finisher Wall adında bir iOS uygulaması geliştirdim.

Uygulamada koştuğunuz yarışları, madalyalarınızı, mesafelerinizi, tarihlerinizi, sürelerinizi ve o güne dair küçük notlarınızı dijital bir başarı duvarı gibi saklayabiliyorsunuz. Ayrıca https://finisherwall.com/gurkan şeklinde kendi duvarınızı uygulamaya sahip olmayan kişilere de açık şekilde paylaşabiliyorsunuz. Ben instagram bio’ma ekledim :slight_smile:

Şu an ilk versiyon yayında ve özellikle koşuculardan geri bildirim almak istiyorum.

Sizce böyle bir şey kullanılır mı?
Yarış/madalya arşivi tutmak ilginizi çeker mi?
Neler eksik olur, neler eklenmeli?

App Store’da adı: Finisher Wall

Dürüst geri bildirimlerinizi duymak isterim.

26 Beğeni

Elinize sağlık.Bence çok güzel bir fikir olmuş.Android versiyonunu sabırsızlıkla bekliyoruz:)

4 Beğeni

Çok teşekkürler. Bi aksilik olmazsa bir kaç haftaya yayında olacak, buradan sizi bilgilendiririm :slight_smile:

5 Beğeni

Çok güzel olur emeğinize sağlık.patlak yarışlarım bölümüde olsun.

5 Beğeni

@gurkankazanci Güzel fikir ve uygulama. Android versiyonunu bekliyoruz. Şu anda belki uygulama da vardır bilemiyorum (İos olmadığı için deneyemedim) ama yarış resimlerine tıklandığında altta metin yazılabilecek bir alan vs olsa güzel olur… Yarış raporlarını yazanlar veya kısa da olsa duygularını ifade etmek isteyenler ilgili kısmın altına koyabilir… Tebrik ederim…

6 Beğeni

Ahahah şahane fikir teşekkürler :smiley:

3 Beğeni

Çok teşekkürler. Android versiyon çok yakında yayında olacak, Yarış kartları içerisinde not alanı mevcut ve ister duygularınızı ister yarış raporunuzu yazabiliyorsunuz :slight_smile: Ama kullandıktan sonra kullanım açısından zorlandığınız yerler olursa bana geri bildirim vermeniz yeterli olacak, kullanıcı deneyimini de olabildiğince gerçek kullanıcıdan gelen geri bildirimlere göre düzenlemek istiyorum. Yorumunuz için teşekkürler :slight_smile:

7 Beğeni

Başarılı bir fikir olmuş :clap: :clap: :clap: Elinize sağlık.

Şu an için sadece bilgisayar tarayıcısında bakabildim.

Geribildirim olarak şunları söyleyebilirim.

Her yarış kartı için tıklanınca pop-up şeklinde açılan slider şeklinde bir galeri olabilir. Birden fazla görsel eklenmiş olur.

Etkileşim amacıyla “Planned Races” alanında sizinle aynı yarışı planlayanların bir listesi olabilir.

Bir yerde tüm kullanıcılar arasında madalya sayısına göre “finisher” sıralaması olabilir.

4 Beğeni

Merhabalar, harika geribildirimler. Çok teşekkürler. Yeni özellikler listesi yavaş yavaş kabarıyor android versiyonu tamamladıktan sonra küçük küçük eklemeler yapmaya başlayacağız :slight_smile:

2 Beğeni

Yarış raporunun sayısallaştırılmış veya grafikleştirilmiş bir versiyonu olabilir. Yarışlar hakkında birkaç değerlendirme kriteri belirlenir. Bir bakışta yarış hakkında fikir edinilebilecek maddeler olmalı bunlar. Teknik zorluk, parkur, madalya tasarımı, kit çantası vs.

Bir yarış için veri girişi yapılırken bu maddeler aralık olarak işaretlenir. Örneğin teknik zorluk diye bir kriter olsun. 0-10 arası puan verilsin. Metin şeklinde bir rapor yerine böyle sayısal bir değerleme olabilir. Yarış kartlarının altında bir yerde bu değerler bir yarış raporu şeklinde gösterilebilir. Gösterim şekli çubuk grafiği, pasta dilimi veya sadece sayısal olabilir.

Örneğin A kullanıcısı beş kritere göre yarışı değerlendirdi. B kullanıcısı bu değerlere bakarak yarış hakkında bir fikir edinebilir.

Böylece hem kişilerin yarışlar hakkında değerlendirmesi diğer kişiler için fikir verir hem de yarışlara dair bir puanlama sırası çıkabilir. Örneğin bir yılın sonunda o yılın en teknik parkuru veya en başarılı madalya tasarımı veya en başarılı kit çantası vs. çıkarımlar elde edilebilir.

Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir. :sweat_smile:

3 Beğeni

Emeğinize sağlık, tebrik ederim. İleride Strava ile senkronizasyon düşünceniz var mı yoksa bu şekilde manuel giriş mi devam edecek?
Saygılar