Koşularda Yaşanan Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri

Naçizane önerim özellikle kalabalık olmayan az katılım olan yarışlarda ikili üçlü halde koşmaya çalışmak olabilir. Hem böylece Ayı saldırısına karşı bir kurban verme şansınız olur :rofl:

6 Beğeni

:rofl: hocam valla çok haklısınız. ben de bunu isterdim ama kimsenin kupasına süresine mani olmak istemem. Mesela son 3 yarışımda bu tür riskler için beraber koştuğum arkadaşımı arkada bırakamadım. 8 saat sürecek yarışlarım 10 saate çıkıyor. ama umurumda değil önce sağlık güvenlik.
Temponuza yakın birilerinden rica edilebilir belki de arada 100 200 metre mesafe varsa beraber koşmak çok bir şey kaybettirmez gibime geliyor:)

5 Beğeni

Umarım kullanmak zorunda kalmazsınız ama bazen şehrin göbeğinde bile hayat kurtarıcı bilgi işinize yarayabilir.

Bende yaban domuzu hakkında yazayım.

• Kural 1. Bunlar hantal gözükmesine rağmen hizli ve güçlü hayvanlar. Yani yaban domuzlariyla karşılaşınca bunlara elektro şok cihazi/sopa/çaki tarzı aletler işlemez. aksine daha da kizdirabilirsiniz.

• Genelde insandan çekinirler ama grupta bebek domuz varsa veya yarali/kizginlarsa ve tek insan görmüşlerse saldirabilirler.

-Sürü halinde dolaşırlar. 1 tanesini gördüyseniz geriye kalan 9 tanesiyle karşılaşmadan hemen ortamdan kaçın.

-Yaban domuzlarinin kerameti jilet gibi dişleridir. büyük bir çoban köpeğini ortadan bölecek kadar güçlüler ve insan için ölümcül olabilir.

-Bu hayvanlarin hantal olduğuna bakmayin çok hızlılar ve güçlüler. çevik değiller ama özellikle koşarken köpekten çok hızlılar ve koşarak kaçarım demeyin 200 metrede yakalarlar.

-Beton gibi derileri vardır. Normal bir kurşun bile öldüremeyecek seviyede güçlüler. Sadece domdom kurşunu etkilidir ve seyir halinde bir arabanin kaportasini çöktürecek kadar güçlü hayvanlardir.

• Domuz kovalamaya başladıysa zig-zag çizerek veya düz olarak koşmayın. %99 sizi yakalar.

-Boyunları büyük olduğu için kafalarını sağa sola çeviremezler. Eğer domuz kovaliyorsa düz yolda koşarken 90 derece ya sağa ya da sola koşun. Boyunlarini ceviremedikleri için 90 derece dönerek kaçtığınızda görüş alanından çıkarsınız.

-Burunları çok hassastir. Beni kovalayan zaten beni görmemesine rağmen insan kokusundan anladı ve bir anda caddeye çıkarak kovalamaya başladı.

8 Beğeni

Herkese selam saygılar , bende başımdan geçenleri tazelemek isterim , Önce köpekler ,yerleşim yeri dışında köpek olmuyor ev köy çiftlik gibi yerlerde bulunuyorlar , öncelikle köpeği görünce onunla oğlum kızım otur bekle gibi duyduğu komutlarla konuşacaksınız, köpek kuyruğunu dairesel çeviriyorsa dostluk sinyalidir , bazı azılı köpeklerle karşılaştım onlarda çok yakınıma kadar gelip sadece beklediler , Frig vadisinde çoban köpeği ile 30 dakika 1 m mesafede bakıştık sonra sıkıldı gitti , İznik’te yine çok yaklaşan köpeğe gözüne powerade sıkarak uzaklaştırdım, çekmeköyde bir yılanla su içmek için aynı anda çeşmeye uzandık hayvan korkuyla kaçtı , ulubeyde domuz grubuyla karşılaştım sakince çalıların arasından beni izlediler sorun çıkarmadılar , asla agresif sıradışı aşırı davranışlarda bulunmadım, Sapanca’da Kartepe’de zirveye yakın yerde iki kişi koşarken ayıyı gördük hayvan korktu kaçtı , Uludağ’da dere içinde ayıyla kafa kafaya geldim , ayı büyük bir homurtuyla korkudan topukladı, bende 2 pacelerle topukladım. Benim genel kanaatim tüm hayvanlar mecbur kalmadıkça insandan uzak durmayı tercih ediyor.

12 Beğeni

Abi nazar değmesin ama kavga etmediğin bir kutup ayısı kalmış :joy::joy::joy:

12 Beğeni

Herkül’ün 12 görevi gibi bir hikaye :sweat_smile:

6 Beğeni