Arkadaşlar, koşu etkinliklerinin yapıldığı yerlerdeki hotellerin fırsatçılığı bir bana mı batıyor yoksa başkaları da bu durumdan rahatsız mı diye merakımdan bu başlığı açıyorum. İznik koşusu için Aralık gibi aradım şu an rezervasyon alamıyoruz dediler, Ocak’ta aradım çoğu yer dolmuş. Zaten az sayıda hotel var kalan da Amsterdam, Londra triplerinde. Sonra Alanya koşusu için baktım, malum turistik bölge seçenek çok, o anlamda sorun yok ama onlar da aynı fırsatçılık peşinde. Geçen sene Ürgüp’tekiler etkinliklerden hoşnut olacaklarına bir yandan homurdanıp diğer yandan da salya sarkıtıyorlardı. Bana bu tutum ilginç geldi, sizin tecrübeleriniz nasıl merak ediyorum.
2015 Kapadokya hariç bütün yarışlarda çadırda kaldım.Tavsiye ederim.Bu sayede 10 numara insanlar tanıyıp arkadaşlıklar kurdum.Yarışlara zaten arabamla geliyorum.Bütün alet ekipmanım tamam oluyor.İsteyen herkese yardımcı olabilirim.
Turistik bölgelere (Antalya,Alanya,Ürgüp) çat kapı gidince çok uygun fiyatlara konaklamak mümkün.Yapılacak yarıştan belli bir kesim haberdar oluyor ve maalesef bunu fırsatçılığa çeviriyorlar. Genellikle internet aramalarında öncelikli çıkan yerler bunlar. Oysa 2 sokak arkada kendi halinde oteller sessizce uygun fiyatla sizi bekliyor.(İznik hariç ) 3 yıldır Ürgüp’te bu şekilde kalıyorum ve hiç sorun yaşamadım. Alanya için de aynısını uygulayacağım.
Güzel bir konu açmışsınız, açıkçası benim de rahatsız olduğum bir mesele bu. Hatta somut örnek verirsem aralık başındaki İDA Ultra’ya bu sebeple katılmadım. Sponsorlardan birinin otel olmasına rağmen fırsatçılık ile yüksek bedel talep etmeleri nedeniyle gitmedim. Çadır tecrübem hiç yok ama düşünmeye başladım bu seçeneği de.
Mahalleden arkadaşlar birkaç gün önceden gidip genelde çadırda konaklayıp çok güzel vakit geçiriyorlar. Onlara imreniyorum ama benim maalesef işimden dolayı pek zamanım olmuyor, hep son dakika gelip ertesi gün hemen gitmek zorunda kalıyorum. Haliyle de uyku ve konfor yönünde beklentim biraz artıyor.
Başlığı açarken bana ilginç gelen, fırsat buldukça seyahat eden biriyim Avrupa’nın envai çeşit yerlerinde İznik’teki hotelden daha ucuza şehir merkezinde kalabiliyorum.
Kapadokya koşusunda, daha önce kız arkadaşımla gidip de çok memnun kaldığım bir hotel vardı, onda rezervasyon yaptırmak istemiştim abartmıyorum tam iki katıydı. İyi güzel, serbest piyasa, arz-talep ama absürt geliyor bana. Neticede sezon dışı bir zamanda bine yakın insan geliyor ve o bölge ekonomisine, tanıtımına öyle ya da böyle katkı sağlıyor. Daha damızlık inek gibi sağmaya çalışmanın ne anlamı var ki?
Al benden de o kadar. Aralık’ta hiç yoksa 4-5 yer aradım. “Hmm, maraton zamanı değil mi o, tamam, şöyle, oda fiyatımız şu kadar” diye başlayan cevaplar aldım. Zar zor, biraz dışarıda biryer ayarladım kendime. Bu işte gerçekten bir gariplik var.
Geçen sene izmir de wings for life ile bozcada yarışları arasında bir hafta vardı ben de gezer tozar tatil yapmış olur 2 tanede yarışa katılmış olurum demiştim . İş konaklamaya gelince bozcada hiç misafirperver yaklaşmadı bana ben de gittim yarı fiyatına midilli adasında konakladım .(yeşil pasaport sağolsun) . Bir otel değildi ve konfor yoktu ama yarı fiyatı olunca bozcadanın en ucuz yerinden gezmiş olmanın keyfi yanıma kar kalmış oldu . Hatta o kadar kızdın ki bozcaadaya yarış öncesi geçe de ezine de konaklayıp koşu biter bitmez ada dan ayrıldım . Her sene talep arttığı için yarış dönemi tüm odalarını satacaklar belki ama ben kimseye gidip bozcada da tatil yapmalarını önermeyeceğim ne kadar güzel bir ada olsa da .
Merhaba, Bende aynı durumdan şikayetçiydim.Son buldugum kalıcı çözüm.4 mevsim çadır,uyku tulumu,kamp malzemeleri.Konaklamada zaten otelde dogru dürüst birşeyde yiyemiyorsunuz.Çadırınızda hazır makarna,çorba,ton balık/kavurma,patates püresi gibi koşunun gerektirdigi yemekleride kısa sürede yapabilirsiniz. Tabi malzemelerinizi rahtça taşıyabileceginiz bir sırt çntası şart.Saglıcakla
Aynı başlıkta konu açmayı düşündüm, varmış ama eskimiş Yeniden gündeme getirmek faydalı olabilir
Bazı yarışlardaki konaklama ücretleri çok pahalı geliyor açıkçası. Oteller zaten sponsor olarak tanıtımını yapıyor kanaatindeyim. Bu yüzden fiyat konusunda daha makul olmalarını beklerim. Ama aksine normal rezervasyon fiyatlarına yakın fiyat belirlemeleri ne kadar doğrudur?
Sponsor olarak tanıtım sağlayıp aynı zamanda normal şekilde kazanmak sponsorluk kavramına da pek oturmuyor sanki.