KoşuForum'da konu ve yorum sirkülasyonu neden az?

Forum kurulalı bir seneyi geçiyor sanırım.Diğer spor branşlarının forumlarıyla kıyasladığımda koşuforum’un konu ve yorum sirkülasyonunun oldukça az olduğunu görüyorum.Hatta birkaç gün boyunca sitede hiçbir haber akışı olmadığı bile oluyor.Bilemiyorum belki adminler daha net bilgi verebilirler bu konuda.

Konunu uzmanının az olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Benim gibi yeni başlayanlar sadece takip ederek neler yapması gerektiğini öğrenmeye çalışıyor forum üzerinden . Ultra maraton ne demek , koşu programı ne olmalı ? Garmin mi yoksa Suunto mı ? Bunlar tecrübe ile kazanılacak bilgiler . Genel olarak da kişiler ilgili ve bilgili oldukları konularda konuşabildikleri ve yazabildikleri için , diğer spor forum sitelerine göre az uzman yorum ve konu sayısındaki da kısıtlıyor sanki .

Forumlar herkesin fikirlerini rahatça paylaşabildiği ortamlar olmalı.Bir konu açılacaksa veya bir konuya yorum yazılacaksa bunun “konunun uzmanı” olan bir kişi tarafından yapılması başlıbaşına kısıtlayıcı bir durum değil midir? Saçma veya “bu da yazılır mı” diye düşünülen yazı veya yorumlardan faydalanabilecek kişiler olamaz mı?

Sayıdan çok kalitenin önemli olduğunu düşünüyorum. Boş sohbetler ve geyikler ya da yinelenen aynı konular yerine daha sağlam ve dolu içerikle sakin ilerlemesi sanki daha doğru gibi. Ama adminler olarak yapabileceğimiz bir şey varsa düşünelim ve ortamı daha renkli, hareketli hale getirmeye çalışalım. Sizin önerileriniz varsa onları da duymak isteriz.

2 Beğeni

Başka forumlarda alışkanlık olan aklına geleni açılmış başlık var mı diye bakmadan başlık açma burada çok az.Buranın en sevdiğim yönlerinden birisi bu.Böyle olunca haliyle sirkülasyon az oluyor.Gönül istiyor tabi koşu üzerine daha çok konuşalım fakat bunu yapmak uğruna “Nike mı adidas mı” gibi başlıklar acilmasin rica ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Konu başlıkları ile ilgili değil ama, konu başlıklarına erişim ile ilgili bir şeyler yapmak mümkün olur mu @spinodal? Faydalı bilgi içeren birçok konu başlığı aktif yazışma olmadığından çok altta kalıyor gibi.

3 Beğeni

Forumdonanimhaber sitesinin bizden çok çok daha fazla kullanıcısı var.
Anlık siteyi kullanan kişi sayısı dahi 4-5 bin kişi seviyelerinde oluyor.
Bu kadar kullanıcı olduğu için en çok şikayet edilen şey kişilerin aynı konuları sürekli olarak tekrar tekrar açmaları.
Aynı soru için 50 tane konu açılınca bu sefer gerçekten birşeyler bilenler ortamdan soğuyup konulara cevap vermez oluyor.
Bu seferde meydan cahil gevezelere kalıyor.
Cep telefonu, otomobil vb doğrudan insan sağlığını ve/veya bedenini ilgilendirmeyen konularda bunun çokda sakıncası yok ama koşu gibi bir konuda işi bilenlerin buralardan soğumaması, soğutulmaması kanaatindeyim.
O yüzden şahsen ben bu halden çokda şikayetçi değilim.

@spinodal Forumda çeşitli kategoriler var. Bu kategorilere “Beğenilenler” veya “Güzel Konu” gibi bir kategori diye ilave edilebilir mi?
Bu kategori konu açarken seçilebilecek bir kategori olmasın. Ama belli bir beğeni adedinin üzerine çıkan konular kendi kategorilerin haricinde doğrudan bu kategori altında da gözükebilsin. Böylece @girgink Serkan’ın dediği bazı güzel konuların altlarda kaybolmasının bir miktar önüne geçilebilir belki.

3 Beğeni

Aslında şu anda var olan “Güncel”, “Yeni”, “Okunmamış”, “Popüler” ve “Kategoriler” menü başlıkları bu işe çare olmuyorsa yapacak çok bir şey olmayabilir. Yani faydalı içeriği nasıl ön plana çıkarabiliriz ki? Konuları ana sayfaya iğnelemek mümkün ama seçmek biraz zor. Bu konuda ne yapılabilir düşüneceğim.

@ismaileren, söylediğin gibi bir kategori açmak sanırım şu an imkansız. Eklentilerle yapılabilir mi araştıracağım.

Merhabalar,
Koşu yanında bisiklet sporu ile de ilgeleniyorum ve bu vesileyle www.bisikletforum.com’u da takip ediyorum. 2 forum aslında içerik olarak oldukça benzer, çoğu amatör sporculardan oluşan üye kitlesine sahip, bu sebeple 2 forum arasında yapılacak bir karşılaştırma faydalı olur diye düşünüyorum. Benim gördüğüm farklar şunlar;

• BisikletForum’da oldukça sık toplu sürüş organizasyonları yapılıyor. Sadece yarış için yapılan antrenmanlar değil (ki amatörlere yönelik bisiklet yarışı sayısı koşu yarışından çok daha az), gezme amaçlı yapılan organizasyon sayısı da oldukça fazla. Ayrıca daha bilgili/tecrübeli kişilerin önderlik ettiği antrenman grupları da var. Bu da forum içi iletişimi arttıran bir etken. Forumumuzu bu konuda gelişmeye açık görüyorum, toplu koşu/antrenman organizasyonları düzenlenebilir.
  • Bisikletler ve ekipmanları konusunda açılan tanıtım/bilgilendirme konuları çok daha fazla. Tabii koşu ile bisiklet bu maddede oldukça ayrışıyorlar. Bir markanın belirli bir modeli için açılan tek bir başlıkta bile yüzlerce sayfa post olabiliyor. Bisiklette kullanılan malzeme kapsamı daha geniş ve daha çeşitli olduğundan böyle bir farkın olmasını normal karşılıyorum. Belki forumda “x model ayakkabı/saat kullanıcıları” tarzında başlıklar açılabilir.
    1. el konuları bisikletforum’da çok daha aktif. Bunun sebebi bir üstteki madde ile de benzer.
  • Pro yarışlar konusunda yapılan yazışmalar bisikletforum’da daha fazla. Fransa bisiklet turu yada bahar klasikleri başladığında bunu tv’den takip eden, forumda yarışçıların performanslarını tartışan oldukça fazla kullanıcı var. Kendimden örnek verirsem, 3 büyük tur, türkiye bisiklet turu ve klasikleri günü gününe takip ederim, takımların kadrolarını, kullandıkları bisikletlere ve sponsorlarına kadar bilirim, ancak 10k koşuda son olimpiyat şampiyonu kim oldu diye sorsan bilmem. 2 forumu karşılaştırınca benzer bir durum var gibi, koşuyoruz ama koşu yarışları ile pek ilgilenmiyoruz gibi :slight_smile: Neden böyle olduğu konusunda pek bir yorum yapamıyorum :slight_smile:
  • Antrenman/beslenme teknikleri ve sakatlıklar ile ilgili doyurucu yazılar konusu ise ben forumumuzu bisiklet forumdan daha ileride görüyorum. Bunun sebebi de bence koşu için verilen emeğin/eforun daha fazla olması. Bisiklet de oldukça efor gerektiren bir spor, ancak yıllarca bisiklete binmemiş ama bisiklet sürmeyi bilen birisi, bisiklete binip 1 saat rahatlıkla bisiklet sürebilir. Ağır ağır pedal çevirmesi yeter. Sonunda da belki biraz kalça ağrısı olur o kadar. Ancak iş koşuya gelince 5 dakikada kalbi ağzına gelir ve koşuyu bırakır. Bu sebeple ben koşu ile ilgilenen kişilerin kendilerini bu spora daha çok adadıklarını, ve her yönü ile daha detaylı ilgilendiklerini gözlemliyorum. Bu tip insanlar bisiklet camiasında da var elbette, ama oran olarak koşuyu ve dolayısı ile forumumuzu önde görüyorum.
10 Beğeni

Ben google’a bisikletle ilgili birşey yazınca bulunan ilk 10 sonuçta bisikletforum’u görebiliyorsam olay bitmiştir arkadaşlar. Koşu ile ilgili yazdığımda bu nadiren bizim forum için geçerli oluyor.Öyle orada çok “geyik” dönüyor,bizim mahalle daha elit ve düzeyli şeklindeki avunmalarla bu forumu kısıtlamanın bir gereği yok bence.Mesela “güncel konular” gibi bir kategori olsa ve koşu ile ilgili her türlü haberi tartışmaya açsak olmaz mı? Bu arada bisikletforum iyi reklam alıyor.

Forumda nasıl bir kısıtlama var? Biraz açar mısınız?

Bu konu altındaki yorumlara cevap olarak yazdım.Forumda bir kısıtlama yok.

Ben aradığım birşeyi forumda çok rahat buluyorum. Bulamadığında ise @spinodal ve @ismaileren şu ana kadar tüm sorularıma bıkmadan usanmadan cevap verdiler. Forumda bulunan diğer kişilerinde aynı şekilde davranacağından şüphem yok.
Konu sirkülasyonunun çok olması kaliteli içerik olacağı anlamına gelmez. Bence az olsun ama öz olsun. Keşke herkes bilgisini paylaşsa @anon59045848

1 Beğeni

KoşuForum’da toplu antrenman organizasyonu pek dönmüyor, bu kesinlikle doğru. Değişik koşu gruplarının kendi düzenli organizasyonları olsa da (ve bunları facebook’tan duyursalar da), forum ahalisini kucaklayan antrenman duyurularının döndüğü söylenemez. Dönüp de bir ‘flood’ şeklini alması da belki rahatsız edici olabilir. Ama şöyle bir sayfa olsa, ilgilenen baksa, insanlar - özellikle bireysel - antrenman yapmayı düşündüğü bölge/saati işaretlese, ona göre bir iletişim dönse, fena olmazdı sanki? Yolculuk paylaşımı siteleri misali… :slight_smile:

Koşu da ortak antrenman yapmak zor. Bisiklette mesafeler uzun orta noktada buluşmak kolay aynı sürüş içerisinde herkes kendi planını uygulayabilir.Bunun yerine duyurusu yapılan yarışlara katılanlar yarış öncesi bir araya gelse güzel olur .Forum ahalisi olarak yarışlarda görüşülebilir.

Bencede mantikli. Hatta ayni noktadan, ayni tshirtlerle start alabiliriz.