Abi doğru diyorsun aynısını her gün Anıttepe’de yaşıyorum. Yürüyenler yol bile vermiyor, bir gün koşarken omuz atıp yere indircem birini o olacak. Koşan birisini görünce pardon ama b*ka bakar gibi bakan insanlar var. Sırf bu yüzden bile çoğu insan koşuya çıkmaya utanıyor.
Bu arada konudaki link kırık, okuyamadım. @RunOnuR
Not:28.05.2024 güncellemesi:
Linkler kayboluyor ama meraklısına orijinal bağlantı:
Otomatik çeviri:
Harika Bir Etkinlik Katılımcısı Olun
YARIŞ WEB SİTESİNDE VEYA KAYIT FORMUNDA BELİRTİLEN YARIŞ KURALLARINA UYUN! Koşucuların, katılan herkes için güvenli bir etkinlik sağlanmasına yardımcı olma konusunda ortak bir sorumluluğu vardır.
Yarış parkuru, başlangıç/bitiş alanları, otopark, banyo olanakları, yarış numarası alma ve daha fazlası hakkında kendinizi eğitin. Yarış organizatörleri tarafından gönderilen e-postaları OKUYUN .
Ödeme butonuna basmadan önce kayıt sırasında sağladığınız bilgilerin doğru olduğundan emin olun . Aslında etkinlik feragatnamesini gözden geçirin.
Harika Bir Etkinlik Katılımcısı Olmak İçin Daha Fazla İpucu
Bir etkinliğe kaydolurken asla sahte isim veya sahte bilgi vermeyin. Özellikle başka bir etkinlikte hak kazanmak istiyorsanız asla başka bir koşucuyla numara takas etmeyin. Yarış direktörünün onayı olmadan yarış numarasını değiştirmek veya satın almak izinsiz giriş olarak kabul edilir.
Yarışlar genellikle kulaklıklarla, evcil hayvanlarla ve koşu arabalarıyla koşmayı caydırır. Bu öğelerin etkinlikte hariç tutulması durumunda yarış politikalarına saygı gösterin ve bunlara uyun. Bir rehber hayvanıyla katılmanızda sakınca yoktur ve hayvanın, seyir halindeyken bir rehber hayvanı olarak kolayca tanımlanabilmesi gerekir.
Zorlu bir sporcu olarak katılmak için konaklamaya ihtiyacınız varsa, özel istekleri yarış gününden çok önce yarış direktörü ile görüşün.
Kayıt günü ve numara alımı mevcutsa, yarış direktörünün katılımcı sayılarını daha iyi planlamasına yardımcı olmak için önceden planlama yapmayı ve erken kaydolmayı düşünün. Yarış günü kayıt yaptırırsanız erken gelin!
Koşmak veya yürümek için kaydolduğunuz mesafeyi tamamlamaya hazırlıklı olun ve eğitim alın. Hile yapmayın veya dersi kesmeyin.
Hiçbir etkinliğin mükemmel olmadığını ve insanların etkinlikleri herkes için güvenli ve keyifli hale getirmek için çok çalıştığını unutmayın. Çoğu etkinlikte öncelikle gönüllüler görev alır, ancak etkinlikten her zaman sorumlu bir yarış direktörü vardır. İyileştirmeye yönelik fikirleriniz, endişeleriniz veya şikayetleriniz varsa bunları yarış direktörüyle olumlu ve üretken bir şekilde, tercihen e-posta veya özel mesaj yoluyla paylaşın.
kenarına çekilin. Hiç kimse bir sümüklü roketin ya da tükürük yağmurunun hedefi olmak istemez. Doğa ararsa, bir lazımlık veya açık işletme olup olmadığını kontrol edin. Yoldayken toplum içinde kendinizi rahatlatmamak için elinizden geleni yapın.
Mümkün olduğunca hızlı koşucuların çabalarını engellemeden sizi geçmesine izin verin, özellikle de geçerken sözlü olarak “sağınızda/solunuzda” uyarısı veriyorlarsa.
Çevrenize dikkat edin. Parkur trafiğe kapatılabilir veya kapatılmayabilir. Karşıdan gelen trafiği izlemek sizin sorumluluğunuzdur.
Polise ve acil durum araçlarına geçiş hakkını verin. Rotayı tekerlekli sandalyeli sporculara bırakın. Yönünüzü değiştirebilir veya onlardan daha hızlı durabilirsiniz.
Tıbbi bir acil durumla karşılaştıklarını düşünüyorsanız insanlara yardım edin. Yardım çağırmak için cep telefonunuzu kullanın. Rotadaki acil durumu en yakın yardım istasyonuna bildirin.
Sıvı almak veya yakıt ikmali yapmak için bir yardım istasyonuna yaklaştığınızda sağa gidin ve gönüllülerden veya yardım masalarından sıvınızı/beslenme malzemenizi alın. İleriye doğru devam edin, böylece masayı veya arkanızdaki insanlar için gönüllüleri engellemezsiniz.
Kullanılmış bardağınızı sahadan uzağa, yardım istasyonuna veya çöp kutusuna mümkün olduğunca yakın bir yere atın. Bardağınızı omzunuzun üzerinden atmak yerine belinizden aşağıya bırakın.
Kursa katılan gönüllülere teşekkür edin .
Bitiş çizgisinde hareket etmeyi bırakmayın! Zamanlama minderinin yanından koşun veya yürüyün ve bitiş çizgisine doğru yürüyün. Arkadaşlarınızın ve ailenizin, diğerlerinin engellenmeden bitirmesine izin vermek için bitirici alanının dışında bekleyin.
Grup Koşusu Kuralları
Planlanmış bir grup koşusuna zamanında gelin ve en iyi tavrınızı yanınızda getirin. Pozitiflik bulaşıcıdır.
Grup koşusu hedeflerinin ve mesafelerinin amacını anlayın, böylece antrenman ve sosyal ihtiyaçlarınıza en uygun olduğundan emin olabilirsiniz.
Grup koşusu veya antrenman programı oturumu için oturum açın . Bu, grup liderlerinin günün eğitim çalışmasına kimin katılacağını bilmesine yardımcı olur.
Yola çıkmadan önce hız grubunuzu belirleyin . Hızlanmak veya yavaşlamak sorun değil, ancak rotanın tüm mesafesi boyunca en rahat hangi hızda devam edebileceğiniz konusunda dikkatli olun. Yürüyüş molası vermeniz gerekiyorsa arkanızdaki koşuculara dikkat edin.
Grup koşusu için belirlenen rotaya sadık kalın . Çoğu bölgede, eğer kaldırım varsa sokakta değil, kaldırımda koşmanız/yürümeniz gerektiğini unutmayın.
Grupla meşgul olun. Kulaklıkları evde bırakın. Koşucu arkadaşlarınıza cesaret verin. Dilinize ve konuşma konularınıza dikkat edin. Grubun davranış kurallarına saygı gösterin ve bunlara uyun.
Özellikle kalabalık yollarda, kaldırımlarda veya çok amaçlı parkurlarda ikiden fazla yan yana koşmayın . Amaç yolları/yolları paylaşmaktır, onları ele geçirmek değil.
Tüm trafik işaretlerine uyun. Geçiş hakkı sizde olsa dahi bir sürücünün kavşakta sizin için duracağını ASLA varsaymayın. Özellikle grubunuz yolda koşuyorsa çevrenize dikkat edin. Yollarda trafiğe karşı koşun.
“Korucu kurallarına” uyun, yani herhangi bir nedenle kimseyi geride bırakmayın (banyo molaları, yürüyüş molaları, ayak bileği burkulması, nefes darlığı vb.). Arkadaş sistemini kullanın.
Peşin ödeyin. Sıvı alımı malzemeleri getirmek, tempo grubuna liderlik etmek, iletişime yardımcı olmak ve grup koşularının her hafta başarılı olmasını sağlamak için daha fazla çaba göstermek için gönüllü olun
Pist ve Parkur Kuralları
Çok amaçlı parkurlarda yolun kurallarına uyun; sağdan ilerleyin ve soldan geçin. Yolun ortasından aşağıya koşmayın. Başkalarının güvenli bir şekilde geçmesine izin vermek için sağ tarafa koşun.
Bir patika üzerinde geri geri koşuyorsanız , U dönüşünüzü yapmadan önce yolun karşıdan gelen trafikten (koşucular, bisikletçiler, scooterlar vb.) uzak olduğundan emin olun.
İnsanları geçerken uyarın ; onların çevrelerinin farkında olduklarını varsaymayın. Basit bir “solunuzda” uyarısı yeterli olacaktır.
Pistte koşarken pistin çalışma saatlerine uyun.
Evcil hayvanların, bebek arabalarının, çocuk bisikletlerinin/scooter’ların vb. pistte bulundurulması uygun değildir!!
Daha yavaş koşucular/yürüyenler dış şeritleri kullanmalı ve daha hızlı koşucuların iç şeritlerde koşmasına izin vermelidir.
Pek çoğunuzun yazdıklarına katılıyorum .Benim özellikle şikayetçi olduğum konu ise koşarken günaydın dediğiniz yahut selemladığınız adamın gayri medeni olmasıTren seyreder gibi seyretmesi.İçimden durdurup ulan dingil bi selam ver be demek geliyor
Karşılaştığın bu kişiler karikatürdeki kişi gibi
(Google’da sensin günaydın yazınca çıkan tipler)
Not:Bu Çinliler covid19’u biz çıkardık, telif hakları ödemeden virüs fotoğrafını paylaştınız, 10bin ateşleyin yada mahkeme sonucu 50bin ödemek durumunda kalırsınız fikrini ülkemizde olsalar hayata geçirebilirdi.
Caddebostan sahilinde sabahın 5:30 unda bile yan yana yürüyerek tüm yolu kapatan insanlar mevcut. Hava aydınlandıktan sonra slalom yapmadan koşmak imkansız hale geliyor. Nedense birçok koşucu da grup halinde yan yana giderek yolu kapatıyor. Bana en garip gelen ise Maltepe atletizm pistinde inatla ilk kulvarda yürü-koş yapan koşu grupları. Saat kullanmayanlar var, 400 mt performansları için ilk kulvarı kullanmak zorunda olabilirler. Ama en azından yürümeye başlarken arkana bakmadan niye yan kulvara atlarsın. Bunu sen bilmiyorsun, başındaki antrenör de mi bilmiyor?
Bir de pazar sabahları saat 9:00 da cross-fitçiler geliyor. Kulübelerin önünde en az 4 kulvarı kapatacak şekilde yüksek müzik eşliğinde ısınmalarını yaptıktan sonra, 5-6 kulvarı kapatarak 100 mt sprint atıyorlar. Sprint bitiminde ise kapatmadıkları kulvara geçip duruyorlar. Bir keresinde 2 defa antrenörlerini ikaz ettim ( ikisinde de interval sırasında önüme atlayanlar yüzünden durmak zorunda kaldım), 3. de güvenliğe söyledim gelip uyardı, 4. de durarak grubu uyardım, 5. de ise önüme çıkan bir tanesine kasti olarak çarptım. Benim interval antremanım da çöp oldu. Trafiğe çıkan herkesin kuralları bilmesi gerektiği gibi, atletizm pistinde de herkesin kuralı bilip uyması gerekir.
genelde ben de hep olumsuz tecrübeler edindiysem de (gaziemir altay tesislerinde bazı zamanlar koşan tek kişi olarak kulvar bulamıyordum), selam verip duvarla çok karşılaştım, köpeğini gezdirmeye çıkmış ve tasmayı uzun bırakmış insanlar sebebi ile bir kaç defa köpek tarafından düşürüleyazdım vs. pozitif bir not bırakayım, iki hafta önce izmir’de yaşanan sel günü (salı olmalı) bostanlı sahilde koşarken ilk durakla ikinci durak arasında bir yerde tramvay durdu kondüktör pencereden seslendi (gel bırakayım nereye gidiyosan kart basmasan da olur)…
başka bir konu için video ararken şu videoya denk geldim, biraz gülümsememe sebep oldu…
galen rupp koşarken iç kulvarda yürüyüş yapan / yavaş koşan iki kişinin arasından geçmek zorunda kalıyor…videonun 50sn civarında görebilirsiniz…rupp bile bunla uğraşıyorsa bizim burda halka açık pistlerde uğraşmamız çok normal göründü gözüme birden
@gencer51 , selamı sabahları ver, büyük oranda dönüş olur veya sen selam vermeden sana selam veren olur;sabah spora çıkanlar için teorim bu. Sabah kalkmış, koşuyorsa birşey vardır.
Sizin İzmir gibi deniz kıyısı yerde verilen selama tuhaf bakmaların olması daha da üzücü. Ben selam vermem ama alırım duyarsam. Adım adım İzmir koşularına tüm İzmirdeki koşuforum üyeleriyle beraber davet edilmiştin.Keyifli koşular .