Koşu yeleği tavsiyesi başlangıç seviyesi

Herkese merhaba,

Koşuya 1,5 ay önce başladım. Öncesinde hiç spor deneyimim olmadığı için yavaş ilerliyorum. Garmin Amy koç ile yürü/koş 5k programını takip ediyorum. En uzun yürü/koş koşum şu an 6,5 km. Mart sonunda durmadan 5k, yazın da 10k ve yavaştan traile başlama hedefim var. Mesafem kısa da olsa son koşumda ciddi bir su ihtiyacı hissettim ve elimde matara taşımak da istemediğimden bir koşu yeleği almam gerek diye düşündüm. Küçük bir model bana yeterli olur diye düşünüyorum ama şimdiden 8L alsam acaba daha mı iyi olur ondan da emin değilim o konuda da tavsiye rica ediyorum.

Salomon Adv Hydra Vest 4 (sanırım artık üretilmeyen bir model ki Salomon’un kendi sitesinde yok), Active Skin 4 (ikisi de 80 euro civarına geliyor 500ml iki flask dahil) ve Amazon’da bulduğum Aonijie markasının 5L modeli (250ml iki flask ile 30 euro) arasında kalmış bulunmaktayım. Üç model de 190-200 gr ağırlığında yani o konuda bir fark yok. Ama Aonijie markasının dayanıklılığı ve flasklarının koku yapıp yapmaması konusunda çekincelerim var. Kullananı ve önereni var mı bu markayı?

Salomon ise muhtemelen yanıltmayacak bir tercih ama ekonomik değil tabii. Ayrıca iki ürün arasında da anladığım kadarıyla Adv Hydra Vest 4 baton taşımak için uygun değil. Uzun vadede belki Active Skin’in avatajı olabilir o konuda her ne kadar şu an böyle bir gereksinimim olmasa da. Decathlon’un yelekleri estetik olarak çok hoşuma gitmedi o yüzden göz önünde bulundurmuyorum.

Bu üç üründen hangisi bana daha faydalı olur orta-uzun vadeyi de düşünerek? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

2 Beğeni

Günaydın, eğer trail yarışlarını severseniz muhtemelen ilerde mesafeyi de arttıracaksınız. Ben ilk başta 5lt dechatlon, sonrasında 10 lt dechatlon ve sonunda salomon adv skin 12 aldım. En başta salomonu alsaydım benim için çok daha mantıklı olacaktı :grinning: Marka seçimi size kalmış ancak ben olsan 10-12lt bir malzeme alırdım. Boşken ağırlık farklı da çok çok az zaten.

4 Beğeni

Açıkcası 5 k ve 10 k gibi mesafeler ilerde su ihtiyacın bitecek vücudun alışma süreci siye düşünülebilir, tabi her vücud beden farklı iyi tanımak lazım bedenini. Açıkcası hevesle alınan çoğu şey uygun olmadığı anlaşılıyor zamanla. Bence bir iki kez trail dene. Antreman sıklığı ve durumu vs. Bir çok parametre var. Zaamnla seversen alışırsan almanı tavsiye ederim. Aynı hataları bende yaptım ondan diyorum :wink:

2 Beğeni

İlla alcam ben dersen bel kemeri ilk başta hatta ileri zamnda bile baya yeterlidir. Su taşıma ve nalzeme taşıma konusunda. Beni çanta sıkıyor. Eğer uzun mesafe koşarsam mecburi kuşlanıyorum ama antrman vs. Full bel kemeri yeterli. 10 k ve altı için bişey almıyorum mesela. Kemer bence daha iyidir. İlerleyene kadar

2 Beğeni

Merhaba, ben ilk Dechatlon 10 litre ile başladım. İki yıl kullandıktan sonra Salomon adv skin 12 aldım. Ayrıca koşu kemeri de (Dechatlon) kullanıyorum. Tavsiyem hem kemer hem 10-12 litrelik bir yelek almanızdır. Daha küçük olanlarını bence almayın. 20k altı mesafelerde kemer yeterli geliyor (su, jel, cüzdan vs. bolca yer var) 20k üstü mesafelerde her zaman yelek kullanışlı oluyor (zorunlu malzemeler için gerekli)
Dechatlon’un malzemeleri ilk deneyimler için fiyat performans ürünleri bence. Eğer trail koşularını beğenip ilerlemek isterseniz daha iyi (ve fiyatlı) ürünlere geçmenizdir.

2 Beğeni

Teşekkür ederim herkese tavsiyeler için. Bel kemerini nedense hiç göz önünde bulundurmamıştım onu da bir düşünceceğim. Anladığım kadarıyla bir süre sonra 5K’lar 10K’lar benim için kolay koşuya dönüşünce 4L yetersiz kalabilir. Reddit’te de okuduğum kadarıyla yeleksiz sadece kemerle 100K koşan dahi varmış sanırım çok değişken bir konu. Deneyip göreceğiz. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de şuana kadar en fazla 15k yol koştum. Kemer gayet yeterli oluyor. Patikada yazın işler değişir büyük ihtimalle. Zamanla km de artacağı için ben de şuan yelek bakıyorum patikaya başlayacağım. Salomon’un 8-10-12 bu üçü arasında gidip geliyorum. Kısa antrenmanlarda büyük gelip rahatsız etmesin ama ileride uzun antrenmanlarda ya da yarışlarda zorunlu malzemelerimi de taşısın vs. kararsızım. Pahalı modeller 1 kere alacağım yanlış almak istemiyorum. Mağazada denedim hatta 8 ve 12 modelini yine de karar veremedim.

1 Beğeni

Naçizane önerim kaliteli ve ileriye dönük ürün alın. Ucuz ürün alınca bi süre sonra yeterli olmuyor ve daha profesyonel bir ürün alınıyor. Bi çok üründe bu başıma geldi. Salomon bence yelek konusunda çok başarılı. Kendim sense pro 10 modelini aldım. Salomon yelekler için aşağıdaki yazı bence faydalı, incelenebilir. Antalya intersportta belli yeleklerin bedenleri vardı ben aradığımda, arayıp sorabilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki intersporta giderseniz oradan sipariş oluşturup adresinize kargolattırabilirsiniz.

3 Beğeni

Buraya incelemiştim ama yine kararsızım :grin: sense pro 10 işinizi görüyormu her anlamda.

Bence 70-80 km ye kadar ihtiyacı karşılar :smiling_face:

ben zaten o kadar km yapmaya başlasam Salomon ADV Skin feda olsun :sweat_smile:

Hocam bu ürünler çok hafif ve esnek kumaş olduğu için 15-20km mesafelerde de kullansanız rahatsız etmez. Bu spora devam edecekseniz iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

3 yıl önce ilk Ultram için Salomon sense ultra 5L aldım. 3 yılda mesafelerim 120K’ya kadar çıktı ama çanta hala işimi görüyor. Fazlasına hiç ihtiyaç duymadım. Tavsiye değil kendi tecrübemdir.

2 Beğeni

peki yarışlarda zorunlu malzemeler felan sığıyormu @Harunturk

1 Beğeni

Arkaya yağmurluk, içlik, ilkyardım seti sığıyor. Diğerleride küçük şeyler, ön ve yan ceplere giriyor. Ben zorunlu malzeme ne varsa taşırım. Çanta küçük görünüyor ama fotodaki gibi arkaya doğru bu şekilde genişliyor. Arkada içlik, yağmurluk ve alüminyum bahtaniyede bulunan bir ilk yardım kiti var. Foto CUT esnasında çekilmiştir :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Merhabalar, Aonijie ürünlerini Koştur(nokta)co olarak biz ithal ediyoruz. Kalitesine güvenebilirsiniz. Bunun ötesinde tavsiye anlamında, yorumlarda yüksek lt kapasiteli öneriler gördüm. Mevcut mesafeleriniz ve yakın gelecekte olası mesafelerinizi gözönüne alarak daha küçük kapasiteli yelek kullanmanızı tavsiye ederiz. Antreman ya da koşularda 2x500ml su matarası, çok da yer kaplamayacak bazı zorunlu malzemeler, telefon ve beslenme amaçlı kapasiteye ihtiyacınız olacak ki max 5-6lt kapasiteli yelekler işinizi görür ve uzun süre götürür. Ancak utmb gibi bazı yarışlarda çanta/yelekler için minimum lt kapasitesi bulunuyor, bunun dışında 5-6lt kapasite bir çanta ile 100 mile kadar mesafeleri koşmanız mümkün. Aynı zamanda bel çantası da düşünebilirsiniz. Normalde 30-40K kadar yarışlara yeterlilik vurgusuyla satıyor olmamıza rağmen 100K koşanlar da var bel çantası ile. Son olarak ekipman işi oldukça bireysel bir konudur, tek doğru yoktur, sizi konforlu hissettirecek ekipman en doğru ekipmandır.

2 Beğeni

Tavsiyeler için yeniden teşekkür ederim herkese.

Sonuç olarak çok iyi bir indirim de yakalayınca Nathan Pinnacle 4L aldım. Denemek için flasklarını da doldurup kullandım ama benim mesafelerim için şu anda tam doldurmak fazla oluyor tabii. Bir sonraki uzun koşumda flaskları yarım veya daha da az doldurmayı deneyeceğim. Hem sağladığı motivasyondan hem de her yerinde göz olmasından dolayı şu anda bayağı memnunum. :v:t2:

2 Beğeni

Arkadaşlar patika koşusuna yeni başlayacağım. Bir koşu çantası beğendim ama 2x500ml softflask kapasitesi var sadece. Beni ortalama kaç km koşturur acaba yaz sıcağında?

Yoksa hem bladder hem softflask kapasitesi olan bir çanta daha mı mantıklı olur?

Bu ikisi arasında kaldım (kostur co’da)

• Aonijie C9116 10L
  • Aonijie C9116 5L

Merhaba, 1 litrelik su kapasitesi seni her yere taşır.

3 Beğeni