Koşu yarışlarına kayıt konusu (kosu.taf.org.tr)

Merhaba, konunun bilenler tarafından açılmasını bekledim ama sanırım herkes sürecin olgunlaşmasını bekliyor.

Mevcut durumu apphurra paylaşımından öğrendim.

Ayrıntılı bilgisi olanlar ve sürece hakim olanlar belki bizleri bilgilendirir.

10 Beğeni

Canlıda deneme attıklarına göre test ortamları yok sanırım. Konuyu ben de anlamaya çalışıyorum ama zorunlu bir noktaya gitmemesini temenni ediyorum.

5 Beğeni

Ben de aynı şekilde konuya alakalı daha hakim olan birilerini bekliyorum. Apphurra’nın açıklamasına göre süreçteki gizliliğin ihlali gibi durumlar var. Ayrıca biz çoğu yarıştan sosyal platformlardaki duyurularla haberdar oluyoruz. Günün sonunda “bizim sistemi kullanmayan organizasyonu yaptırmayız” gibi bir tutum varsa bunu asla doğru bulmuyorum.

Hele ki kullanılmasını istedikleri sistem prod’da test yapılan bir sistemse.

4 Beğeni

Organizasyon tarafında olan bir arkadaşımın yorumu: (kendisinden izin alınarak paylaşılmıştır)

”Parayı görünürde federasyon topluyor peki ne zaman geri ödersiniz? yok önden ödeme yapılması lazım hayır yapamazsın yüzde kaç hizmet bedeli o cevabı da yok asıl bomba bu firmanın resmiyette federasyonla bağı da yok resmi olarak onay yok parayı topluyor birileri sonrası? Emeği ben vereceğim parayı başkası toplayacak sonra keyfi davranacak olayın özeti bu.”

5 Beğeni

Benim duyduklarıma göre yarışlara (rakamları misal olarak veriyorum) 2000 kişi kayıt oluyorsa sigorta parasını almalarına rağmen sadece 200 kişiye sigorta yaptıkları ( bunlarda yarışlarda görevli-gönüllü personel),olayın gün yüzüne çıktıktan sonra da federasyonun böyle bir sistem kurduğu yönünde .Doğrudur yalandır bilmem ama iki tarafıda tam dinlemeden yorum yapmamak lazım.

5 Beğeni

Apphurra delirdiğine göre kesin iyi bir şeydir diye okuyorum :wink: Geçmişte birileri yeni bir kayıt sistemi oluştururken de böyle sayfalar dolusu yazmışlardı.

4 Beğeni

Benim burnuma birinin eşine dostuna gizli kapaklı verilen bir ihale, ve bu eş dostun cebini doldurmak için alacağı hizmet bedellerinin kokuları geliyor. Yine, yeniden, ve daha önce defalarca gördüğümüz gibi, sporu yaygınlaştırmak ve toplum yararına işler yapmak yerine işleri zorlaştırmayı seçmiş federasyonumuz.

6 Beğeni

İyi bir şeyin, iyi bir şey olması gerek; yani organizasyonun parası geç yatarsa bunun koşucuya yansıması olur.Araba tamircisi, banka bana 3 ay sonra veriyor, karttan olacaksa yüzde 10 artar demesi gibi. Organizasyonlarn da kabul demeyeceği, koşucuya kazanç sağlamayacaksa, şeffaf olmayan, taf ile resmi ilişkisi belirsizse hoşgeldin kaos :thinking:

3 Beğeni

Bu işin olması gereken şekli şu. Öncellikle bu işi yapan firmalar TAF’a kayıt olmalı. TAF onayından sonra yarış organizatörü TAF’a yarışını kayıt ettirip, TAF’tan onaylanmış kayıt alan firma(ları) seçmeli ve kayıt firmaları kayıtları TAF sistemi üzerinden geçirerek kaydı almalı. Böylece hem herşey TAF kontrolünde olur hem de kimseye haksızlık yapılmamış olur. Organizatör de istediği kayıt firması üzerinden devam eder. Bu işin adil yapılmasının yolu budur.
Bu söylediklerim de zor değil. Günümüz teknolojisi ile 2 günlük iş. İsterlerse ben onlara yaparım.

8 Beğeni

Federasyona ödenecek katılımcı payları, koşucuların sigorta bedelleri vb. kontroller herhangi bir kayıt platformu üzerinden koşucu kayıt işlemi yaptığında federasyona anlık bilgi olarak geçilebilir, kontroller de bu şekilde yapılabilir ( burada bu konuda yetkin çok arkadaş var beni anlamışlardır) kayıt platformunun federasyon kontrolünde ( belki de değil bilmiyorum) olması gerekli değil diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Arkadaşlar mevcut uygulamanın sporcu yararına olduğunu hiç bir şekilde düşünmüyorum. Tekelleşmeyi sağlıyor sadece. Mevcut kayıt firmalarına büyük haksızlık. Maalesef yine bu iş de rant kapısına döndü. Bu işin içinde tahmin ettiğiniz gibi yine kirli işler dönüyor. Mevcut federasyonların sporcu yararına ücretsiz bir şekilde herhangi bir katkıda bulunmadığını hepimiz biliyoruz. Umarım mevcut hukuk mahkemeleri En doğru karar verir ve bir an önce bu yanlış sona erer.
Bu ülkede artık en nefret ettiğim şey; biri kafasına göre hukuksuzluk yaratıyor ve hukukun bu durumu düzeltmesi aylar yıllar alıyor. O süreçte geçen zaman ömrümüzden gidiyor. Yani çoğu zaman da birilerinin yaptığı yanlışlar yanlarına kar kalıyor. Etimle kemiğimle bu ülkedeki liyakatsizlikten nefret ediyorum artık. Siyasete bulaşmadan yürütmeye çalıştığımız her şeye siyaset bulaştırdılar her şeyi kirlettiler…
Dümdüz koşuya nasıl siyaset bulaştırılır nasıl liyakatsizlik bulaştırılır nasıl hukuk mahkemelerine taşınır insanın aklı hayali almıyor. Yeter artık yaa yeter…

15 Beğeni

Arkadaşlar bu kayıt firmalarının herhangi bir organizasyon kaydından yüzde kaç kazandığını biliyor musunuz? Birilerinin durumunu korurken iyi düşünmek gerekiyor. Günün sonunda ticari bir faaliyet, hukuk var. Koşucular üzerinden kamuoyu adı altında paylaşım yapılması bana doğru gelmiyor. İlgili firma bugüne kadar herhangi bir koşucu için ne yapmış acaba?

6 Beğeni

Kayıt ücretinin 15%si gibiydi,artmıştır herhalde.

5 Beğeni

O zaman kuyuya bir taş da ben atayım.Yine duyduklarıma göre (gerçek olup olmadığını bilmiyorum,federasyon tarafından bilgiler),kayıt platformunun yarışlardan %15-20 gibi bir komisyon aldığı,yine bu kazanılan tutar bağış gibi gösterilip vergi verilmediği yönünde.Olay da bundan sonra patlak veriyor.Yani “Masum değiliz hiçbirimiz” şarkısında olduğu gibi.

7 Beğeni

Söz konusu firma orjinal kaydı 30€ olan bir yurtdışı yarışını 45€’ya pazarlıyordu. Sorduğumda vergi maliyet vs diye mazeretler nedeniyle böyle olduğunu söylediler. Marj %50 Türkiye’de ki yarışlarda da marjlar böyle ise vay halimize. Bir kayır organizasyona, bir kayıt aracı firmaya, bir kayıt devlete böyle gider. Konunun yeri burası değil ama dün katılmadığım bir yarışın tshirt gördüm. Mezapotamya Ultra. Hayatımda daha kötü daha dandik bir tshirt görmedim. The North Face görse, Intersportta dava açar eminim. Neyse biz bu paraları verdikçe, yarış seçmedikçe, koşu grupları bedava kayıtlar peşinde koştukça, kürsü sevdalıları yarış seçtikçe hiçbir gelişim olmaz.

10 Beğeni

AppHurra bu konudan yola çıkarak “eleştirilere açığız” diye bir gönderi paylaşmış. Bir üstteki soruyu sorduğumda vergiden dolayı dediler, muhtemelen doğrudur.
İlgili gönderiye yorum yaparsak belki bir şeylerin iyileşmesini sağlayabiliriz.

5 Beğeni