İstanbul Yarı Maratonu’ nun yaş kategorilerine göre sıralamalarına bakarken dikkatimi çekti. 85+ erkeklerde sadece bir kişi vardı. Aynı şekilde kadınlarda 70-74 ve 75-79’ da birer kişi vardı. 85+ Keşke her yarışta yarışı tamamlayan en yaşlı erkek ve kadın koşucular kürsüye çıkarılarak onurlandırılsa diye düşündüm. Yarış tamamlama süreleri belki program akışına uymayabilir ama yarış başlamadan önce isimlerinin anılması ve alkışlanmaları da bir çözüm olabilir. Açıkçası kendi adıma 85+ yaş kategorisinde yarışı tamamlayan kişiyi merak ediyorum ve kürsüde görülmesini isterdim. Belki aramızda organizasyonlara yakın olan arkadaşlar vardır, sonraki yarışlarda belki bu fikir olgunlaşır ve bir şekilde uygulanır diye düşüncemi burada da paylaşmak istedim.
(Bu uygulama eğer bir organizasyonda yapıldı ise burada paylaşılması güzel olur.)
Ama ödül töreni 11:00 (yani 1:45 ile YM koşanlar törenin başlangıcına ancak yetişiyor).
Koşu bitmeden tören bitiyor.
Çünkü valilik daha uzun işgale izin vermiyor.
O yaşlı koşucuların o sürede gelmeleri mümkün değil.
Yani bu pek mümkün değil
Yani o yaşlı kişilerin törende
Doğru, haklısın. Yukarıda yazmıştım bunu zaten. Buna bir çözüm(“yarış başlamadan önce isimlerinin anılması ve alkışlanmaları da bir çözüm olabilir.”) de önermiştim. Onunla ilgili düşüncen nedir ? Uygulanabilir mi ?
Uygulanabilecek herhangi bir şey yok.
İmkansız bir şey bu.
Çünkü bu tip şeyler hem devlet, hem valilik, hem toplum, hem organizasyon belli bir olgunluk ve idrak seviyesine gelmesi gerekiyor.
O olgunluk seviyesi yakalandığı zaman ise bu tip uygulamalar kendiliğinden doğal olarak geliyor zaten. Herhangi bir ilave çabaya gerek kalmıyor. Yani tüme gidim değil, tümden gelim yapmamız lazım.