Koşu yarışı organizatörü sayısı niye çok az ve bunu artırmak için ne yapmalıyız?

Merhaba arkadaşlar.

Ülkemizde nispeten yarış sayısı çoğalıyor olsa da, organizatör sayısı artmıyor.
Yarışları düzenleyenler aynı organizatörler.
85 milyonluk ülkede organizatör sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Bu işin kolay olduğunu ve organizatörlerin fahiş fiyat politikaları ile güzel para kazandıklarını düşünüyoruz. Öyleyse kolay ve güzel para kazanacak yeni organizatörler niye ortaya çıkmıyor? Organizatörleri bu kolay paralı sektör hakkında uyandıralım ve daha çok organizasyon olsun.

Veya organizatörlerin sağlıklı yaşama yönlendirme vb misyonlara sahip olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu işi karın tokluğuna yapacak, sporun ve sağlıklı yaşamın gelişmesine katkı sağlayacak organizatörler niye ortaya çıkmıyor. Spor, sağlıklı yaşam ve benzeri şeyleri vatandaşlara aşılama sevdalısı organizatörleri bu sektör hakkında uyandıralım ve daha çok organizasyon olsun.

Ülkemizdeki 85 milyon insan içinde bu iki vizyondan birisine sahip daha çok organizatör niye olamıyor?

Haydi bu konuya kafa yoralım arkadaşlar.

Mevcut organizatörlere yüksek fiyatlarınız var diye yakınmak veya yarışlarda kayıtsız koşmayı tavsiye etmek gibi şeylerle elimize bir şey geçmiyor.

Haydi arkadaşlar. Nasıl yeni organizatörler, dolayısıyla yeni yarışlar yaratabiliriz konusunda kafa yoralım.

2 Beğeni

Bir tartışma konusunu açmadan önce eleştiri yapan insanlara saygı duymaya davet ederim.

6 Beğeni

Bende sizi biraz dilbilgisi öğrenmeye davet ediyorum.

Çemkirmek kelimesi Süryanice 'den dilimize geçmiş bir kelimedir ve bir şeye karşı gelmek, sert cevap vermek anlamı taşır. Herhangi bir saygısızlık içermez. Günlük hayatta çok kullanılan bir kelimedir.

Bazı kelimeler kötü anlamda kullanılmasa da rahatsızlık yaratabilir.İroni anlaşılmayabilir.Sakin kelimesi ters anlaşılabilir, anlaşılmayabilir.

1 Beğeni

Peki hadi sizlerin hatırını kırmayayım.
Metni düzelttim.

Evet, şimdi fikirlerinizi duymayı çok isterim

1 Beğeni

Turizm sektöründe, konferans, toplantı organizasyonu yapan koşucu arkadaşlar aydınlatabilir.Arkadaşımı görünce soracağım, ultralara katılan, koşmayı seven ve koşu dışı organizasyonlar yapan biri.
Çoğumuz meslek olarak bu alanın dışındayız, diğer konu başlığında büyük çoğunluk zaten organizasyonun kolay birşey olmayıp, belli açılardan fikirlerini belirtmişti.

2 Beğeni

Bu iyi bir fikir bence.
Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde girişimci eksikliği, dolayısıyla rekabet eksikliği en büyük sorun bence

2 Beğeni

@ismaileren sen yapsana bir organizasyon. :wink:
Bu arada bu yıl epey bir yarış eklendi takvime, hepsi de yep yeni girişimler, bahtları açık olsun.
Kanımca, (isim vermeden) organizatörlerin yarış harici başka gelirleri olduğu için bu organizasyonlar bu çapta yapılabiliyor. Forumda ve bilumum yerlerde (2 yıl boyunca yapılan canlı yayınlarda) bu zorluklar defalarca anlatıldı, yazıldı çizildi…
Sevgiler,

5 Beğeni

Güzel hayallerim var :wink: ama imkanım yok :person_shrugging:

2 Beğeni

Spora gerektiği özenin verilmemesi,düşük gelir,eğitim seviyesi,farklı ilgi alanları bu gibi sebepler yüzünden az olduğunu düşünmekteyim Bunun için öncelikle bu alanda eğitim yani sporun hayatımızdaki yeri ve önemi ile bilinçlenen bir topluluk oluşturmak gerekir

4 Beğeni