Koşu yaparken mide ağrısı

https://tr.med-mash.ru/fitness/stomach-cramps-when-running-what-is-the-cause-6989

https://journalofsportsmedicine.org/full-text/4/tur

Her gün koşu yapan birisi olarak bazen mide ağrısı yaşıyorum. Bu da koşmamı zorlaştırıyor. Su içince ve biraz dinlenince geçiyor. Sizlerde bu durumu yaşıyor musunuz?

1 Beğeni

Merhaba bende benzer bir sorundan muzdariptim. Beslenmeme yeteri özeni gösterdiğimi söyleyemem. Bu sebeple diyetisyene gittim. Özellikle sabah koşularında, önceki akşamdan nekadar ve nezaman yediğime bağlı olmaksızın, mide ağrısı ve gaz problemi yaşadığımı, nasıl beslendiğimi anlattım. Bağırsak floramın düzensizleştiğini ve probiyotik takviyesi ile sorunumu aşabileceğim tavsiyesini aldım. 2 hafta oldu beslenmemide bir nebze düzelttim, özellikle yine sabah koşularında farkedilir bir rahatlık hissediyorum.

4 Beğeni

Merhaba, sizin de belirttiğiniz üzere, beslenmenin ve su tüketimi çok önemli. Güneşli bir havada koştuğumda daha da mide yanması çok olduğunu fark ettim. Nedeni şu (sanırım): Daha çok terliyoruz ve bu da suya daha çok ihtiyaç oluyor. Koşmadan önce su içilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu arada bilgi için çok teşekkür ederim. İyi koşular :man_running:t2:

1 Beğeni

Mide ağrısının bir kaç sebebi olabilir. En az 2 saat önceden ağır öğün işi bitmiş olmalı ayrıca yenilen şeylerin durumuna bağlı reflü gastrit vs de olabilir. Suyu artık söylemeye bile gerek görmüyorum. Antrenman öncesi antrenman sırasında ve sonrasında bol bol su tüketmek hem kramp için hem de mide sağlığı için çok önemli. Kalın sağlıcakla.

2 Beğeni

İyi geceler. Koşarken mide ağrısı ve kramplar, koşmayı aşırı derecede etkiliyor. Ayrıca, yemek yedikten hemen sonra koşu yaptığım oluyor; bu da demir eksikliğine yol açmış bende. Doktor, bana uyarıda bulunsa bile; ben dikkat etmiyorum (yemek yedikten 2 saat sonra koşmak). Bu yaptığım çok yanlış, sağlığıma dikkat etmem gerekiyor lakin koşu bende bağımlılık hâle geldi. Örneğin, su gibi ihtiyaç benim için. Teşekkürler, sağlıklı günler dilerim.

Tok karna antrenman yapıyorsanız o rahatsız etmiş olabilir, yemekten sonra en az 2 saat geçmesi gerekir.

Onun dışında, mide asidinden kaynaklanan bir problem olabilir; reflü veya gastrit gibi. Hekimler bunun için genelde proton pompa inhibitörü (Lansor gibi) veya mide asidini azaltıcı ilaçlar (Talcid, Gaviscon) verir. Bunları kullandığınız süre boyunca iyi hissedersiniz fakat bıraktıktan bir süre sonra yine en başa dönersiniz. Nereden biliyorsun diyecek olursanız uzun yıllardan beri reflü problemim var, kendi tecrübelerimden biliyorum.

Benim kendi çapımda bulduğum en doğal çözümü karbonat oldu. Ancak eczanelerde satılan İngiliz Karbonatı olmalı. Tansiyon probleminiz yoksa sorun olmaz. Gece yatmadan önce veya sabah aç karna içilmesi gerekir. Kesinlikle tok karna içilmemeli ve karbonat içtikten sonra en az 1 saat yemek yenmemeli. Hem midenin asit dengesini düzeltir hem de PH değeri yüksek olduğu için bedeni asidikten alkaliye geçirir. Atletik performansı ve testosteronu arttırdığına dair yapılmış çalışmalar dahi olduğu söyleniyor ama ne kadar gerçekçi bilmiyorum.

Günde 1 çay kaşığı, aç karna :blush:

Diğer yandan SErdem arkadaşın da dediği gibi bağırsak floranız bozulmuş olabilir ancak bence bu düşük bir ihtimal. Probiyotik gıda tüketimini arttırabilirsiniz. Bağırsak florası bozulduğunda mide ağrısı değil de genelde gaz ve kabızlığa neden oluyor.

2 Beğeni

Öncelikle, size çok teşekkür ediyorum. Ayrıntılı bir şekilde bilgi verdiğiniz için. Bazen aklıma, midemde sorun mu var; diye düşünmüyor değilim, açıkçası. Doktora gitmekte fayda var. Tabii, koşu yapınca oluyor bu. Ayrıca öneriler için de teşekkür etmeden geçmek istemiyorum. Harikasınız, sağ olun :blush::blush::blush: Mutlaka deneyeceğim.

1 Beğeni

Şekersiz sakızlar, jeller, kahve vs de neden olabilirmiş.

1 Beğeni

Bence Günlük Su Tüketimini Arttırmak Daha Fayda Sağlıyor. Şahsen Ben Günde Enaz 3,5 lt su tüketmeye Özen Gösteriyorum. Ve Bir, bir buçuk saatlik koşularımda, aynı sürede ki yarışlarda dahil bu süre içinde kesinlikle su ihtiyacım olmuyor. Sanırım hücrelerim bile suya doyuyor galiba :blush:

2 Beğeni

Ah o jeller… Birkaç deneme yaptım bunlarla ilgili. Sanki bütün bedenim allak bullak oldu koşuda. Sonunda bana uyan bir marka jel buldum o rahatsız etmiyor artık.

2 Beğeni

Günaydın, susadıkça su içenlerdenim. Yani, koşuya başlamadan su içmiyorum bazen. Bu da mide ağrısı ve kramplar girmesine neden oluyor. Hatta yürümekte bile zorlanıyorum sonunda. Gerçekten, sinir bozucu bir durum. Bundan sonra bol su içip öyle koşmayı deneyeceğim. Özellikle yaz ayında bu çok oluyor. Dedikleriniz çok doğru. İyi koşullar :man_running:t2::running_woman:t2::man_running:t2::running_woman:t2::blush: