Koşu sonrası yorgunluk

Koşu sonrasında çok yorgun oluyorum yataktan kalkasım gelmiyor elbette tüm koşucularda oluyordur (işim hareketli 15bin adım atıyorum işteyken) bana özel değildir koşu sonrası yorulmamak için ne yapılmalı ya da yorgunluğu gidermek için ne yapılmalı koşu sonrası yatıyorum 3 saat kadar uyumadan tabii sonra işe gidiyorum..sanırım uzun süreler uzun mesafeler koşup iyice alıştıktan sonra mı bu yorgunluk dengelenecek ya da olmayacak bilmiyorum bilgilerinizden istifade etmek istiyorum koşuyu bırakmak istemiyorum böyle bir niyetim yok ama sadece çok yorulmamak istiyorum herkese iyi koşular.( Bu arada bugün koştuğum mesafe 9:39 km 1:13 dakika da koştum normal de saatte 8:50 km koşuyorum yorgun hissettiğim için hızım düşüktü (genel olarak 7:30 pace) ama keyfime baktım benim için önemli olan koşabilmek saygılar sevgiler.

1 Beğeni

Çok normal bende öyleyim iş yerine 15000 adım atıyorum üzerine koşuda binince yorgunluk extra artıyor.

3 Beğeni

Koşuya aç gitmeyin , koşu sırasında izotonik içecek yada enerji jelleri tüketin

koşudan Hemen sonra ağır yemek yerine hızlı enerji verecek yiyecekler toparlamayı hızlandırır. Ağır yemekler sindirimi zor olduğu için koşudan hemen sonra ağırlık yapar

Dahiliye ve kardiyolojide rutin kontrollere gidin , D,B12 ve demir seviyeleri Düşük olmasın gerekirse kalsiyum,magnezyum,çinko vs içeren takviyeleri doktorunuza danışın

Aşırı kahve ve çay uykuyu engeller yorgunluğu engellemez.

2 Beğeni

Hocam teşekkür ederim evet enerji içeceği ,jel deneyeceğim uykum yetersiz sanırım bir de sabah koştuğum için erken saatlerde 6-7 gibi aç oluyorum ama öncesinde bir şeyler atıştırıp deneyeceğim hafif karbonhidratlar gibi.

3 Beğeni

Koşmak için de sürekli doktor doktor gezmek çok yorucu. Şöyle takip ediyorum, düzenli koşmak ve özellikle belli bir tempoyu korumak ya da gelişim göstermek için doktor kontrolleri, ayrıca spor hekimi takibi, fizyoterapistler, masajlar, diyetisyenler falan gerekiyor. Bu kadar zor olmamalı, özellikle de koşmak için evrimleştiysek.:)) çıkıp sadece koşmak istiyorum.

3 Beğeni

Doğru doktor bulunmadığı zaman böyle oluyor , bakınız O. Müftüoğlu koşmayın diyor .

2000 yılı yapımı M.Gibson H.Hunt What women want filminde buna benzer bir cümle geçiyordu.

2 Beğeni

Ben de çok deneyimli değilim ve 8-9 aydır koşuyorum. haftada 3 gün, sabah 7 gibi kalkıp, 10K altı koşuların istisnasız hepsine, interval ve tempo dahil, aç bir şekilde çıktım. Bunun çok büyük bir hata olduğunu da Istanbul Yarı Maratonu’ndan 1 hafta önce demir ve magnezyum depolarının boşalmış olduğunu öğrenerek anladım : D

Scott Johnston’ın şu yazısı da konuyu derinlemesine inceliyor. haftada bir ve Zone 1/2 haricinde aç karnına antreman yapılmamasını öneriyor.

2 Beğeni

Bende öyle düşünüyorum tabi magnezyum demir kontrolleri haricinde doktor doktor gezemem şimdiki aşamada buna müsait de değilim.

1 Beğeni

Ne yenilmeli peki sabah 6 da 7 de koşan biri sabah uyanınca ne yemeli?

1 Beğeni

Dediğim gibi, ben koşudan önce yeme işinde yeniyim : D

deneyimli arkadaşlardan daha yerinde öneriler gelecektir,

ben uzun koşulardan 45-60 dak. önce genelde 1 muz, 1-2 hurma, koşu sırasında jel, sonrasında da yoğunluğa göre protein bar ya protein tozu ve muz alıyordum.. şimdi aynı malzemelere daha kısa koşularda da devam etmeyi düşünüyorum..

1 Beğeni

Belki de daha az koşmalısınız. Koşu hacminizi azaltın, sıklığı düşürün. Önce daha düşük hacmi sorunsuz koşmaya başlayın sonra 1 saat 13 dakika koşarsınız. Bu arada fırsatınız varsa demir ve d-vitamini baktırın.
İşiniz yoğun, az uyuyorsunuz, bunun yanında iyi, sağlıklı ve dengeli de beslenmiyorsanız, ve hele de kan değerlerinizde bir sorun varsa çok normal… Ama her şey yolundaysa daha düşük mesafe ve hızlara geri dönüp orada rahat oluncaya kadar artırmayın.

3 Beğeni

Teşekkür ederim evet az uyuyorum işim tempolu daha az koşucam daha kısa koşacağım düşük tempoda koşacağım vitamin değerlerime de bakacağım mutlaka.

1 Beğeni