Selamlar, 4 aydır düzenli koşuyorum. Başlıktan da anlaşılacağı gibi koşudan sonra üşütmeye bağlı olduğunu düşündüğüm buurn akıntısı tıkanıklığı ve kulak tıkanıklığı yaşıyorum. 4 aydır bu sorunu çözemedim. Tüm kıyafetlerim koşuya uygun. Kafamda bandana ya da şapka ile koşuyorum. Koşu sonrası ter üstümde azıcık kalsın hemen üşütüyorum. Özellikle kulak tıkanıklığı günlük hayatımı olumsuz etkiliyor. Malesef doktorlar da ilaç verip geçiştiriyor. Ben nerede yanlış yapıyor olabilirim? Sanırım koşu biter bitmez arabada kıyafetlerimi değiştireceğim artık.
Merhaba, bahsettiğiniz üşütme değil de alerjik reaksiyonu düşündürüyor, salon içinde de koşarak koşu sonrası benzer belirtiler yaşıyor musunuz diye kontrol edebilirsiniz. Kulak tıkanıklığı hissi de alerjiye bağlı sinüslerin kapanmasıyla ilgili olabilir, muayene etmeden karar vermek doğru olmaz ama yine de aklıma bunları getirdi, farkında değiliz pek ama hava çok da temiz değil ve polen dönemindeyiz.
Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Yıllardır her mevsim her hava koşulunda haftada 4 gün tempolu yürüyüş yaparım ama bu bahsettiğim sorunla bu kadar sık hiç karşılaşmadım. Alerjik olsaydı eğer o zamanlar da olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Vücut soğutmaya devam ediyor ama antremanız bitti üşüyorsunuz. Çözüm antrenman yaparken soğutmaya ihtiyaç duymamak ya daha az efor yada koşarken daha fazla su veya elektrolit takviyesi.
D vitamini seviyeniz kaç?