Koşu sonrası ayak başparmak uyuşması

Merhaba aranıza yeni katıldım, böyle bir forumun olmasına da çok sevindim.
Merak ettiğim her konuyu dünya deniz google’da aratmak bazen yorucu olabiliyor.
1 senelik bir sakatlık sonrası ilk kez dün koşabildim, çok degil 4 km, ve çok da zorlamadan.
Koşu sonrası ayak başparmağım aslında hava soğuk olmamasına ve ayakkabıda baskı olmamasına rağmen uyuştu. Çok tuhaf geldi bana, sizin de başınıza geldi mi? Acaba koşuyla mı alakalı yoksa başka bir sağlık sorunu mu, bunu yaşayan var mı?
İyi pazarlar

1 Beğeni

1 sene sonrası koşmak…
Hiçbir şey değiştirmeden uyuşma devam ediyor mu kontrol eder, sonra bağcık bağlama şekli,ayakkabı modelini değitirerek test ederdim.Susuzluk etkileyebilir.

Dün ve ara ara uyuşmalar oluyor bende.kramp ile magnezyum ilişkilendirilebiliyor (!değil mi) ama tek koşu tek kramp sorun olmaz,gözlemleyin.
Bel fıtığı olan forum üyesi ayak uyuşması konusunda yazmıştı, yine de bir uyuşma bel fıtığı anlamına gelmez.

1 Beğeni

40-45 dk sonra geçti, ama sadece tek parmak olması çok garip geldi. Yaşadığım sakatlık omurgada kırık olduğu oldugu icin masum sebepler var mi acaba diye merak ediyorum.
Spor ayakkabı tek değişken. Onunla alakalıdır diye ümit ediyorum.

2 Beğeni

Ayakkabi baglama seklinden ya da ayakkabi tabaninin uyumsuzlugundan olabilir.
Bir de bel fitigi buna neden olur. Ben ara ara bu sorunu yasarim, l4-l5 fitigim var ve kucuk bir laser islemi ile rahatlamistim. Ama halen ara ara ayak bas parmagi uyusmasi yasarim sol ayakta. Omurga deyince orada durup bunu dusunmek gerek.

4 Beğeni

İlk iş doğru ayakkabıya geçmek olacak o zaman, ihtimalleri azaltmak adına.
Benimki T9’da yüzde 10’luk çökme.
Beden zihnimizle aynı hızda iyilesmiyor maalesef.
Yorumlarınız icin tesekkurler.

2 Beğeni

İyi günler dilerim.
2020 yılının Aralık ayında bel fıtığından (L4,L5 arası) ameliyat oldum. Ne yazık ki sol ayağımda ne yaparsam yapayım geçmeyen bir uyuşma var. Her koşudan önce ısınıyorum, her koşudan sonra soğuyorum.
Kaval kemiğimizin önünde bulunan ekstansör kası ne yazık ki iyileşmedi. Ne yaparsam yapayım iyileşmedi. :thinking: Ekstansör kası dimdik ayakta dururken sağ ayağınızı veya sol ayağınızı havaya kaldırmaya yarıyor. Ne yazık ki bende kalıcı bir hasar bıraktı. Ekstansör kasım çalışmadığı için sol ayağımı yere dengeli basamıyorum. Yürürken hiçbir sorun yok ancak koşu esnasında belirli kilometrelerden sonra önce sol baş parmağında daha sonra da ayak bileğime kadar yayılan bir uyuşma hissizlik başlıyor çünkü ayağımı sağ ayağıma göre koşarken yere lap lap diye basmasam da dengesiz basıyorum.
Bilemiyorum tabii ama siz de tam iyileşmemiş olabilir misiniz? Ya da vücudunuzda benim gibi kalıcı bir hasar mı kaldı?
1000012637

3 Beğeni

“tarsal tunnel syndrome” internetten bunu araştırın. Muhtemelen sinir sıkışması yaşıyorsunuz ve bunun en belirgin semptomlarından biri baş parmak uyuşması. İlerleyen dönemlerde eğer bölgedeki ödem artar ve siniri daha da sıkıştırmaya başlarsa bilekte bir ağrı hafiften hissediliyor, ardından bu ağrı topukta başlıyor. Plantar fasiit’in sebep olduğu gibi bir ağrı oluyor. Ondan onla bu çok karıştırılmakta.
Tabii bunlar sizle ilgili benim tahminim. Tarsal tunnel syndrome ile ilgili egzersizlere bakmanızı öneririm.

Ek: Eğer semptomlar ilerlerse günlük kullanımda da bu ayakkabıyı öneririm.

1 Beğeni

Paylaştığınız bilgiler için teşekkur ederim, tıbbi fotolar gördükçe insan daha da ürkmeye başlıyor, kesin ne olduğunu sanırım ilerleyen zamanlarda başka tepkilerle anlayacağim ama ben yine de egzersizleri yapacağım, fazla hareket göz çıkarmaz.

2 Beğeni