Koşu motivasyonu

Bunu ben kesinlikle tecrübe ettim önceki açtığım konuda görmüştünüz o kadar koştuğum halde 80in altına zar zor iniyorum.Bir ara 2 ay diyet yapmıştım dal gibi olmuştum.

Gerçekten de öyle… En son videosunda rahmetli Anthony Bourdain den de bahsetmiş!.. Life on your terms.

Eski olmakla beraber şunlar da güzel motivasyon vidleri ^^ Sabah hava karanlık ve soğuksa güzel oluyor ;>

1 Beğeni

Müzik olarak saadet zinciri müziği hissi uyandırsa da, atletin koşu şekli etkileyici.

Benim motivasyonum haftanın 3 günü tenpo 4 günü uzun jok atıyorum tenpolarda hocam verdi antrenmanlarda eksik yaptığım zaman veya erken yorulduğum zaman
kendime sen bugün bunu içinmi geldin diyorum

2 Beğeni
2 Beğeni

İyi fikir ,kendini azarlama .

2 Beğeni

Kevin Schmidt & Courtney Dauwalter at Bear 100 | Salomon TV

2 Beğeni

Greg Vollet: " Dont try this at home!"
:smile:

3 Beğeni

Yeni bir strava grubu oluştursak ve bireysel hedefler koysak, sonra da herkes birbirini takip edip gaza getirse. Haftalık antrenmanını yapmayan arkadaşları beraberce kınasak :slight_smile: bir başlık altında o haftayı beraber konuşsak, herkes kendi keyif aldığı gibi plan yapsa? Çıkaramaz mıyız bu forumdan böyle bir grup?

Süreklilik sağlayamaz mıyız?

Bunun gibi onlarca grup var, farkındayım. Ancak genelde ya rekabete dayalı ya yakın arkadaşların bir arada olduğu sizin uzak kaldığınız ya da çok profesyonel gruplar denk geliyor bana. Uymuyor. Benim aradığım şey daha çok keyif tarafına odaklanan ama belli bir süreklilik arayan (benim gibi) koşucuların olduğu bir şey.

Kış dönemi geldi, ayarlar bozuldu bende, sabah koşuları artık çok karanlığa denk gelince (evet uyanamıyorum o karanlıkta) akşamlara döndü ve sürekliliğimi sağlamakta zorlanıyorum. Yok mudur benim gibi başkaları?

2 Beğeni

Selam, Strava’da logomuzla koşu forum grubu var. 575 üyesi var. Haftalık lider listesi de yayınlanıyor.

3 Beğeni

Düşündüğüm şey tam olarak bu değil aslında Sesil Hanım. Bu grup olması gerektiği için var gibi. En yakın post 4 ay önce paylaşılmış. 575 üyesi var ama forumda aktif 50 kişi ya var ya yok.

Ben o 50 kişiyle aktif, forumda bir başlık altında sürekli paylaşımlarla canlı kalacak, diyalogların artmasını sağlayacak bir şey peşindeyim.

4 Beğeni

Güzel fikir ; Kış şartları maalesef sürekliliği aksatmaya çok müsait .Ocak Ayında Koşmak Şurada da bahsetmiştim biraz.
İstersen ‘‘Koşu Forum Antrenman Günlükleri’’ gibi başlık oluşturalım/oluştur başa sabitleyelim.
Oraya isteyen plan taslaklarını, yaptıkları antrenmanları kayıtlarıyla birlikte paylaşsın. Planını paylaşıp antrenman yapmayanı esefle kınarız bi güzel :slight_smile:.

5 Beğeni

Merhaba adaş. Çok benzer durumu yaşadığımı söyleyebilirim. Yaklaşık 8 aydır neredeyse antrenman kaçırmayan ben şu aralar sağlam saçmalamış durumdayım. 3 hafta önce nezle oldum, sonraki hafta sinüslerden baş ağrısı, bu hafta da boyun tutulması derken son üç haftayı sadece hafta sonu uzunu (o da pek uzun değil) yapıp geçtim. Baya baya sadece fitness durumumu koruyacak kadar koşuyorum. Ve uyanamama problemi başladı sizin gibi. Hiç başıma gelmemiş şeyler. Sağlık sorunları bir yana bende açıkça bir motivasyon kaybı da var. Bunu kendime bile söylemiyorum tabi :smiley:

Bu tabi tesadüf değil. Mevsimin karanlığı, hasta olmam ve ortada katılacak yarış kalmaması etkenleri bir araya gelince durum biraz bu. Yarış için koşmuyorum, ama içten içe bizi ittiren bir faktör elbette bu. Biz kabul etmesek de etkileniyoruz galiba. Ancak benim problemim partnersizlik galiba şu ara. Eşim ve bazen bir iki arkadaşım ile koşuyorum. Ama ne hedefler ne seviyeler uyuyor. Birlikte koşuya çıkıyoruz, ama ben başka yere onlar başka yere. Olmuyor tabi :expressionless:

Bu duruma nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum. Yalnız çözümün bir Strava grubu daha olmadığından eminim. 50 kişilik bir grup daha kursak birkaç ay sonra diğer grubun kopyası kalır elimizde.

Bence de bir başlık altında hareket etmek iyi fikir gibi. Bu paylaşımları bir kurallar çerçevesinde düzenleriz. Belki hem forumu hareketlendirir (bazı günler 1-2 mesaj geliyor buraya, çok az) hem de bizi.

3 Beğeni

Serdar hocam, teşekkürler. O zaman başlığı sizden de destek rica ederek oluşturalım. Strava konusunu bilemedim @UltraHobo adaşıma katılıyorum. Sanki strava grubu yerine forumdan paylaşmak iyi olacak. 2020 yılında sakatlık, pandemi ve benim bahanelerim sebebiyle 776 km koşmuşum sadece. İlk hedef yıl sonuna kadar 1000’e tamamlamak benim için. Onunla başlıyorum.

1 Beğeni

Ben direkt koşmuyorum adaş. Yarın koşarım diyorum eve gelince yarın gelmiyor. Sabah erken kalkarım diyorum o alarm sürekli ertelenip iptal edliyor durumu. Bende 6 aydır cok iyi gidiyordum gerçekten. Birden bire tüm motivasyonumu yitirdim. Haftada 1 koşuyorum şu anda ve o da kendimi avutmak için :slight_smile:

Hedefi koydum. Başlığı açıyorum. Hadi bakalım katılan olursa ne iyi olmazsa kapatırız artık ne yapalım.

4 Beğeni

Cesaret ister, yorumsuz (motivasyon):

1 Beğeni

Bazen de olumsuzluklar harekete geçirir, ayarı kaçan biri:


(Nereye neden gittiğini bilmeden, günler haftalar aylar sonra bambaşka şehirde kendini bulmakla ilgili ruhsal/zihinsel hastalıklar olabiliyor.Adamı aklı başında görmüş olsalar da ne kadar yol gittiğinin farkında olmadan yürümesi.Eşiyle keyifle yürürler umarım.)
4 Beğeni

" Görme engeline rağmen sınır tanımıyor; kalabalık sahilde bastonu ve ziliyle günde 14 kilometre koşuyor"
:+1: :nazar_amulet:

10 Beğeni

Bu beyefendiyle arada karşılaşıyorum, bazen kafasında lambayla gün batımından sonra da koşuyor oluyor. Ve epey de tempolu koşuyor. Her gördüğümde maşallah diyorum içimden.

2 Beğeni

Benim motivasyon kaynağım;
Geçen yıl 104 günde 104 Maraton koştu…
Bu sene 250 günde 250 yarımaratonun
179 .sunu koştu…
Hemde protez bacakla…
İki bacağım olmasına rağmen ben yapamam…!
Ya Siz…?

3 Beğeni