Koşu ile gelen liderlik

Amazon’da çıkan YENİ KİTABIM
Liderliğe Giden Yol
Düzenli olarak koşuya çıkmanın, liderlik yetenekleri üzerinde nasıl bir etkisi olabileceğini düşündünüz mü? Acaba gerçek liderler de düzenli koşuların ritmine kapılır mı? Ayakkabıları bağlayıp ayağına şortu çekerek bu aktivite, olağanüstü bir lider olma yolunu açabilir mi?"
Düzenli koşu, bireylerin disiplin, dayanıklılık, azim, hedef belirleme becerileri ve kişisel gelişime nitelikleri geliştirmelerine yardımcı olabilir. Bu özellikler, etkili bir şekilde liderlik yapma yeteneklerine katkıda bulunabilir. Bu nitelikleri koşu yoluyla geliştirerek, bireyler, yöneticiler liderlik yeteneklerini geliştirebilir ve iyi liderler olabilirler.

9 Beğeni

Plantar fascitis ile koşan ama iyileşmesini bekleyip sıkıntılı 6 ay koşu yerine birkaç ay koşmamak, az koşmak daha iyi olabilir? (Ekran fotoğrafı)

Liderlik konusu sizin kitapta; konu sizde :slightly_smiling_face: Gözlemim lider, ön plana çıkmadan ziyade başarılı ve örnek kişiler dediğiniz gibi koşanlar.

Gördüğümüz şirket yöneticisi, siyasetçi, kanaat önderi vs pek koşan var mı? (Deniz Baykal Odtu ormanında koşarmış , ama başarı kısmı ayrı konu)

Türkçesi sanırım basılmayacak.

Meraklısına amazondaki açıklamanın chatgpt çevirisi:

**Kitabınız olan “Başarıya Koşmak” adlı eserimde, konuyla ilgili başarının ve iş dünyasının çeşitli alanlarında başarının paralelliklerini keşfetmek amacıyla, iş ve yönetim alanındaki akademik başarılarımı iş deneyimimle birleştirdim. Bu deneyimleri koşu ve egzersiz bilgi ve deneyimimle birleştirerek, yapay zeka ve teknolojinin şekillendirdiği bir dünyada geleceğin yöneticileri ve liderlerinin profilini çizmeyi amaçladım. Zihniyet, kararlılık ve engelleri aşmak için gereken azim gibi konular hakkında okuyabileceğiniz bu kitap, başarıların sırlarını ortaya koyuyor ve koşmanın sizi hedeflerinize doğru itmekte nasıl yardımcı olabileceğini anlatıyor.

Bugünün hızlı tempolu ve talepkar dünyasında, profesyonel başarının arayışı genellikle kişisel iyi olma durumu için pek fazla yer bırakmaz. Ancak fiziksel kondisyon ile yönetim etkinliği arasındaki bağ göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. “Başarıya Koşmak: Koşunun Gücüyle Liderlik Becerileri Oluşturmak” adlı eserim, koşu egzersizi ile yönetim başarısı arasındaki güçlü bağlantıyı araştırıyor ve liderlerin, yöneticilerin ritmik adımlarında bulunan potansiyeli ortaya çıkarıyor.

Egzersiz, özellikle koşu ve maraton gibi çeşitli türleri, liderlerin ve yöneticilerin başarısına önemli katkılar sağlayabilir. Liderlerin ve yöneticilerin etkinliklerine katkı sağlayabilecek her yolu keşfetmeleri önemlidir. Bu giriş, egzersiz - özellikle koşu ve maratonlar - ile liderlerin ve yöneticilerin başarısına önemli etkisini araştırmak için sahneyi hazırlar.

Egzersizin sağlıklı bir yaşam tarzının temel bir bileşeni olarak uzun süredir kabul edildiğini belirtmek önemlidir. Faydaları fiziksel sağlığın ötesine geçer ve hayatımızın çeşitli yönlerine nüfuz eder. Son yıllarda, özellikle koşu ve maraton gibi egzersizin, liderlik nitelikleri, yönetim becerileri ve genel başarı üzerindeki derin etkilerini aydınlatan artan bir araştırma birikimi ortaya çıkmıştır.

Bu kitap, koşu ve maratonları tek çözüm veya başarı garantisi olarak tasvir etmeyi amaçlamaz. Bunun yerine, egzersiz ile liderlik arasındaki simbiyotik ilişkiyi vurgular; kişisel büyüme, öz keşif ve gelişmiş profesyonel performans potansiyelini vurgular.

Bu okuma yolculuğuna çıkarken, egzersiz, koşu veya belki bir maratona katılma olasılığıyla kendi deneyimlerinizi düşünmenizi teşvik ederim. Fiziksel kondisyonun kendi iyi olma durumunuza nasıl etki ettiğini düşünün ve egzersizin gücünü kullanmanın sizi liderlik veya yönetim yolculuğunuzda daha ileriye taşıyabileceğini düşünün.

Bu liderlikle olan ilişkisini keşfetme ve ona dair değerli görüşler, ilham ve pratik stratejiler sunması umuduyla. Fiziksel kondisyon ile profesyonel büyüme arasındaki sinerjiyi benimseyerek, başarılı bir lider veya yönetici olarak en yüksek potansiyelinizi açığa çıkarmanız dileğiyle.

Düzenli egzersizi henüz benimsemediyseniz veya maratonlara katılmayı düşünmemişseniz bile, bu kitapta paylaşılan görüşler ve stratejiler, değişim için bir katalizör olarak hizmet edebilir ve daha sağlıklı, daha tatmin edici bir profesyonel yolculuğa adım atmanız için sizi ilhamlandırabilir. Unutmayın, egzersizin faydaları birikimlidir ve her ne kadar küçük olursa olsun, her adım, gerçek potansiyelinizi bir adım daha açığa çıkarmanıza yardımcı olur.**

Ellerinize sağlık.

3 Beğeni

Teşekkür ederim Fatih Kardeşim.
Türkçesi ile ilgili soruya yanıt:
Türkiye’de üniversite olsun, tıp ve başka kurumlar olsun koşuya hep şüphe ile, gereksiz ve hatta zararlı olarak bakmaktalar. Çeşitli olaylar bana bu cümleyi kurdurdu.

  • “Sağlığa Koşu” kitabımı okuması ve yorum yapması için verdiğim Kalp Prof. den “koşmamalı, yürümeli” yanıtını alınca “ama Harvard Tıp Fakültesi bu yıl yayınlanan yazısında ne kadar koşarsanız o kadar faydalı hatta HIIT öneriyor deyince” garip garip sen kimsin ki diyen gözlerinden anladım.
    -65 yaşımda Afyon Frig ultrada koşarken dağda rastladığım çobanın “dedem netçen bu yaşta” demesinden çıkardım.
    -Merzifon’da koşarken arkamdan “cık cık” sesinden anladım.
    -Runnemathics (Koşu Matematiği) kitabımı gönderdiğim ve BESYO’lunda koşu ve matematik dersi olması gerektiğini söylediğim öğretim üyesinin bıyık altından gülüşünden çıkardım.
    -Amazon’da yayınlamadan bir üniversite işletme fakültenin öğretim üyesine yönetim derslerinde bunlar öğretilmeli , kitabımı ücretsiz basım hakkını veririm dediğimde “biz kitap basmıyoruz” diyerek geçiştirmesinden anladım.
    Genelde önce İngilizce yazıyorum fakat Türkçesi olmadan kabul edilmediğinden Türkçe’ye çeviriyorum.
    Ancak, bir dönem öğretim üyeliği yaptığım ve daha önceki üç kitabımın basımını sağlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Dokümantasyon ve Kütüphane Yöneticisi bu konunun da hem Türkçe hem İngilizce basılmasını yönetim kuruluna sunacak. Bu süreç biraz uzun gerçekleşiyor.
    Özet olarak, umarım bu kitabın İngilizce ve Türkçe versiyonları İGÜ tarafından bastırılacak.
    Bu platformdan bilgilendirme yaparım.
    Sağlıcakla
    Dr Cengiz Yardibi
8 Beğeni