Koşu Forum Patreon

Bu konuyu şu başlıkta konuşuyorduk ancak kendi başlığı olursa daha fazla insan görecektir düşüncesiyle buraya taşıyorum.

Forumun açık ve kullanılır durumda olabilmesi için çok olmasa da bazı ödemeler yapılıyor. Bunların tümü dolar üzerinden. Son gelişmelerden sonra bu harcamalar biraz büyük olmaya başladı. Bir de sürekli desteğimiz olmayınca bir çözüm arayışına girdim. Bu tip durumlarda, yani topluluğun kendi kendini finanse etmek istediği durumlarda en sık kullanılan araç Patreon. O nedenle bir Patreon hesabı açtım.

Patreon’un işleyişi şöyle: herhangi bir içerik sağlayıcının sayfasına gidip destekleyici olmak istediğinizi belirtiyorsunuz. Onlar buna “patron” demişler, şakayla karışık. Aylık olarak ne kadar destek olmak istediğinizi belirtiyorsunuz ve kredi kartınızı giriyorsunuz. Ben 1, 3 ve 5 dolarlık seçenekler belirledim. Fazlasına gerek yok. 10-15 patron olsa forumu ayakta tutar. Dahası olursa daha da iyi olur. Yapamadıklarımızı yaparız (örneğin çok sık yedek alamıyorum, daha sık yedek alabilirim).

Aslında Patreon geleneğinde, destekçilere özel şeyler sunmak var. Yani, tamam herkese ücretsiz ama destekçiler biraz farklı olsun gibi düşünülmüş. Örneğin video yayınlıyorsanız onlar önce görüyor ya da makale yazıyorsanız bazılarını sadece onlara gösteriyorsunuz. Biz forumda bu fark yaratma işini nasıl yaparız bilemedim. Şimdilik hoşluk, güzellik olsun diye “patron” isimli bir grup kurdum, oraya onları eklerim dedim. Böylece profillerinde görünür, hoş olur. Tabii destek olup bunu göstermek istemeyen olursa onları gruba eklemem.

Kalıcı bir çözüm olacak mı bilmiyorum, hep birlikte göreceğiz. Tabii ki forum her zaman herkese açık olacak. Üyelik veya ödeme gibi bir zorunluluk hiçbir zaman düşünmedim, düşünmedik. Bu tip yazışmalar olduğunda forumdaki üye arkadaşlardan destek olmak isteyenler çıkınca bunu nasıl sağlayabiliriz düye düşünürken Patreon seçeneğini buldum.

Şimdilik böyle. Sizlerin de aklına bir şeyler gelirse konuşalım.

21 Beğeni

Şu ana kadar 7 patrondan 21 $ taahhüt oluştu.

1 Beğeni

Umarız forum devam eder., kapanmaz.

1 Beğeni

Mebladan bağımsız olarak, aylık bir taahhüt yerine, tek seferlik kişinin kendi belirleyeceği bir katkı imkanının olması da iyi olurdu. Belirli aralıktaki her ‘bütçe’ döneminde gerekli miktarı tamamlayabiliriz? Fikir sadece.

9 Beğeni

Patreon’dan bir ay bağıs yaptıktan sonra miktarınızı sıfıra çekebilir, sonra yeniden bağış yapmak istediğinizde miktarı yükseltebilirsiniz. Sanırım bu yapılabiliyor.

1 Beğeni

Forum bir şekilde devam edecektir ben buna inanıyorum. Fakat instagrama bakıyoruz yüzlerce koşucu vs var fakat üye sayımız az daha da artırmalı ve bir çok koşucunu da forumda olmasını sağlamalıyız. @spinodal

1 Beğeni

site kredi kartı bilgilerinin güvenliğini sağlıyor mu? teşekkürler

Bu konuda çok net bir şey söyleyemem ama Patreon çok yaygın kullanılan bir platform. Çok sayıda kişiye ve oluşuma hizmet ediyor.

Kart yenilemem vaktinden önce yapıldığı için bu sabah “ödeme alınamadı” mesajı geldi. Biraz uğraştan sonra https://www.patreon.com/settings/payment adresinde, kaydettiğiniz kartın yanında beliren “retry” 'ye tıklayınca kart bilgilerimi güncellememe izin verdiğini keşfettim. Ben “edit” “update” gibi birşey arıyordum. Aklınızda olsun.

1 Beğeni

Merhabalar, ben de patronlar kulübüne katıldım. Vergiler konusunda bilgim yoktu. Şaşırdım açıkçası. Umarım şimdiki durum en azından maliyetleri karşılıyordur.

2 Beğeni

Artık şu da var… KoşuForum Kreosus

1 Beğeni