Koşu Forum Antrenman Günlükleri

6 gundur kosmadim yeterince dinlenigim. 21 derece gayet guzel ruzgarsiz bir aksam. sivi alimi yok, kilo sivi kaybi 0.7 Kg. tertemiz bir kosu.

daha onemli bir konuda tecrubemi aktarmak isterim. bildiginiz uzere bir suredir nabiz kontrollu antrenman yapiyorum ve saatler ile denemedigim sey kalmadi. saatler icin tecrubeli arkadaslarin yorumlari belli ama acikcasi baska aksesuar kullanmak istemedigim icin ve saatleri fazlasiyla islevsel buldugum icin, biraz da dik kafali oldugum icin ne kadar sorun yasasamda verimli kullanmak icin cok ugrastim. ter, ten rengi, anlik peakler vs. artik her ne sebep ise bir turlu stabilizasyon saglayamadim. ozellikle antrenman icinde bu ani dalgalanmalar ya yavaslamama ya hizlanmama neden oluyor, bu da bir ritim oturtmama engel oluyordu. belli bir seviyeye gelsem ve nabiz ile cok isim olmasa gercekten umrumda olmaz. amator ve kendince nabiz odakli antrenman yapmaya calisan biri olarak, negatif pozitif ne tarafa gittigimi stabil sekilde sayisal takip edemiyor olmak beni rahatsiz etmeye baslamisti.

nabiz bandi deneyecegimi yazmistim, armband yani kol nabiz bandi aldim. piyasada yuzlerce marka model var, sicak firsatta konustugumuz bir bantti aldim. inanilmaz hafif ve kullanisli. saate bagladim kullandim. yorumum, saat ile takip ve stabilizasyon saglamaya calistigim zamana yazik olmus​:disappointed:minimum 1000-1500 liraya ayakkabi alirken, 500 liraya bile alinabilen bu tip ekipmani, nabiz takip sorunu yasayan herkese kesinlikle tavsiye ediyorum​:+1:

izlenimlerim, saat bilekte ter, ten rengi, siki gevsek, ince kalin kemikli bilek gibi degiskenlere sahip. ustune ustluk surekli hareket halinde. bant saat ile ayni fonksiyonda ama kolda bu etkilerden daha az etkilenecek pozisyonda. ter yine var, bu kisa kosu sonrasinda ter icindeydi ama negatif etkisi olmadi.

sonuc, daha onceki kosularimda neredeyse her kosu 140 civari kosmaya calisirken, kosu sirasinda defalarca 155-160 bandina anlik cikislar oluyordu. son iki kosumun kaydi altta. bu anlik cikislar birkac kez oldugunda sansli hissediyordum, 3-5 dakika da bir oldugunda butun duzenim kayboluyordu. en alttaki grafik ise banda ait. nabiz bandinda bir kez 149 gormusum, ayagim takildi yere kapaklaniyordum aklim gitti. onun disinda hic anlik sapitma olmadi. 145-146 lara geldim hafif yavasladim ve devam ettim. dolayisiyla saate daha az baktigim, ritmimi nabza gore daha rahat ayarladigim kafam en rahat kosularimdan biri oldu.

marka model kol gogus hicbisey tavsiye etmeden, benim gibi nabiz odakliysaniz veya saatiniz nabziniz ile ilgili supheniz varsa kesinlkle sadece saati dikkate almayin. mumkunse bunlardan bir tane edinin.:heart:

not:bir yandan saati antrenmanlarda bi aparat ile kola baglasam acaba daha stabil sonuc alir miydim sorusu cikti ortaya, deneyecegim. keramet cihazda mi pozisyonda mi? yine biseyler deneyecegiz​:thinking:

saat ile son iki kosum

kol nabiz bandi ile son kosum

1 Beğeni