Bu tamamen tercih meselesi bazı durumlarda zorunluluk ama su temelimiz. Elde taşıma aparatları kısa mesafeler için belki olabilir. Ben, kısada elde ya da almıyorum suya ulaşma imkanıma göre ayarlıyorum. 10k ve üzeri bel çantası ile koşuyorum. Uzun malzemeli koşularda sırt çantası tercih ediyorun. Ama hepsinde softflaks kullanıyorum.
Kendi adima konusursam, genelde 25 k ya kadar kosularda su almiyorum, alirsam da asagidaki gibi ultra icin dizayn edilmis cantamin arkasinda 0.3 veya 0.5 tasiyorum.
1.5saate kadar olan kosularimda 250ml’lik soft flask, uzerindeki kosularimda free belt ile beraber 500mml’lik soft flask (kostugum tum guzergahlarda yol ustunde su icebilecegim cesmeler mevcut, b plani olarak)
Merhaba, siz suyun nasil taşındığını sormuşsunuz. Suyu elde, belde, sırtta taşırız ya da güzergah üzerindeki su kaynaklarını kullanırız.
Ama siz 1 hafadir koştuğunuzu söylüyorsunuz. Sorununuz tam olarak ne acaba. Kaç km koşuyorsunuz. Koşu temponuz nedir, koşuya susuz mu çıkıyorsunuz. Günün hangi saatinde koşuyorsunuz.
6 paceden daha yavaş ve 10-15km’den daha kısa koşuyor ve yine çok susuzluk çekiyorsanız… Ya öğle vakti kosuyorsunuzdur ya da vücudunuzu susuz bırakıyorsunuzdur. Hava aşırı sıcak değil ise, Özellikle ilk 10km’de susuzluk çekmemelisiniz. Gün içerisinde bol su için. Koşmaya çıkmadan son 1 saat ile yarım saat arasında da 0.5-1 litre su için.
Bence Günlük Su Tüketiminizi Gözden Geçirin. Artık Koşmaya Başladınız ve Önceki Hayatınızda Tükettiğiniz Günlük Su Miktarından Dahada Fazla Tüketmeye Çalışın. Yoksa Yanınıza Aldığınız Suda Size Yetmeyebilir Özellikle Bu Aylarda