Kosu dizlik tavsiyesi

Merhabalar koşu sonrası dizimde oluşan agrı icin gittiğim doktor bana daha az koşmamı ve dizlik kullanmamı tavsiye etti.
Bana koşu sonrası kullanabilceğim bir dizlik yazdı
ancak bu dizlik koşuda kullanılamıyacak kadar sert olduğu icin ve malesef artık bir çok doktorun aldığı eşantiyon sayısıyla dogru orantılı marka tercihi beni bu dizliği almaktan vazgeçirdi.
Bunun üzerine hepimizin bildiği dechatlonda satılan 3 cins dizlikden orta yumuşaklıkda olanı tercih ettim.
Dizliği koşu sırasinda kompresyon taytımın içine giydiğim için çok fazla oynamıyor ve sorun yaratmıyor ancak gün içinde giydiğim zaman sürekli aşşağıya kayarak bana sıkıntı yaratıyor.
Aranizda daha once bu sorunu yaşayan yada koşu sonrası veya koşu sırasında dizlik kullanan varsa tavsiyede bulunabilirmi?
Şimdiden teşekkürler.

Dizlik seçimi biraz ortopedik bir konu düşünüyorum. Dizliklerin destek verdikleri bölgelere göre çeşitleri var. Ön çapraz bağları, yan çapraz bağları, patellayı destekleyen vs. Bunu örgü elastik malzeme ile yapan da var, daha farklı şekillerde de. Benim size tavsiyem başka bir doktordan daha görüş almanız ve seçmeniz gereken dizlik tipini öğrenmeniz olacaktır. Bir de mutlaka yapıyorsunuzdur ancak ben yine de bacaklarınızı kuvvetlendirmeye yönelik antrenmanlar yapmanızı öneririm. Dizlik bir yere kadar fayda sağlar çünkü. Sonrası bacaklarda…

dizlik kullanacak seviyeye gerilediyseniz, koşmayın. Sorunun ne olduğunu öğrenip, ona göre bacaklarınızı güçlendirmenizi öneririm.

2 Beğeni

Açıkçası benim ortopedistim dizlige karşı, dizlik tedavi etmek bir kenara tembellik yapıyor ve aslında sorunu yok etmeye de hiçbir faydası yok… Arkadaşlarımın önerdiği gibi önemli olan bacaklari güçlendirmek, teknik olarak zorlayacak parkurlara da mutlaka baton desteği ile girmek…

1 Beğeni