Koşu başlangıcında bileklerde ağrı

Merhaba

Yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak koşuyorum 700 km civarı koşmuşumdur yaşım 31 .Huawei saglığın antreman programlarını takip ediyorum , herhangibir sakatlık yaşamadım şu ana kadar. 2 saat yarı maraton, 47 dk 10 k en iyi sürelerim.

Yazın olmadı fakat son 1-2 aydır koşuların ilk 5 km sinde bileklerimde aşırı ağrı hissediyorum özellikle sabah koşularında. Diz kapağımın alt kısmından bileklere kadar kaskatı oluyor sonra ayaklarım karıncalanıyor uyuşuyor. Sık sık durarak açma germe yapıyorum 5 kmyi geçince ilginç bir şekilde ağrı geçiyor daha hızlı koşabiliyorum fakat yinede yaz koşularındaki kadar hızlanamıyorum. Gelecek seneki maratona hazırlanıyorum ara vermek istemiyorum fakat ciddi bir durum olabilir mi?

1 Beğeni

Nedenini bilemiyorum ama ben olsam ilk deneyecegim sey her kosu oncesi disiplinli bir sekilde 15 dk kadar isinmak olurdu. Her vucut farkli, kiminin hic ihtiyaci olmaz ama kimi birey isinmadan kosarsa sorun yasar. Belki siz de oylesinizdir. Kendinizi bir de boyle deneyin. Once 2-3 dk yurume, sonra bol bol tum vucut isinma, son olarak bacaklar ve bilekleri iyice isitacak hareketler. 15 dk dolunca kosmaya baslayip boyle deneyin.

6 Beğeni

Aynı sorunu ben de 2 hafta önce yaşamıştım. Ayakkabı değiştirdiğim için, yüksek tabanlı ayakkabıdan (Nike Vaporfly) düşük tabanlı ayakkabıya (Pegasus 38) geçince olmuştu. Önce sertleşiyor, sonra karıncalanıp uyuşuyordu. Bir süre sonra geçiyordu. Çözüm olarak, antrenmana başlamadan önce foam roller ve masaj tabancasıyla masaj yapmaya başladım. Şu anda hiçbir sıkıntı yok.

6 Beğeni

yasadigin seyi, bilek agrisi ve dizden bilege kas agrisi olarak iki farkli sekilde yasadim. veya tam olarak sizinkiyle eslenik olmayabilir.

bilek agrisinin ayakkabi kaynakli oldugunu anladim. kullandiginiz ayakkabi kaynakli olabilir, ayakkabi uygundur ama uzun km ler sonunda yastiklama ozelligi azalmis olabilir. ayakkabiyi degistirdigim de cozuldu.

zemin kaynakli olabilir. genelde asfaltta kosuyordum. bi suredir beton bisiklet yolunda kosuyorum ve bu zeminde yogun kosarsam hafif agri yapiyor. bunu anladigimdam beri karma zemin kosuyorum veya agri varsa asfalt kosmaya calisiyorum.

@KeiAn 'nin bahsettigi masaj durumu. ben hic masaj vs yapmazdim. gecen kistan cikarken soguk havalarda, dizden bilege kalflar dahil gergin kaskati bir halde kosar oldum. sanki o bolgede iki agirlik tasir gibiydim.2-3 km sonra azaliyordu. okudugum ettigimi uygulamaya calistim, direk agrili baslamamak icin mert hocanin bahsettigi gibi antrenman oncesi isinma acma germe yapmaya calistim ama surduremedim tabi. bu arada yuzmeye basladim orada da cok fazla kramp giriyordu. bu kramp icin bi arkadasin tavsiyesi ile foam roller kullanmaya basladim. kaslarda laktat birikmesi, kaslarin bunlari uzaklastiramamasi, masaj ile dagitilmasi vs arastirirsaniz klasik konu. foam roller canmis :slight_smile: her antrenman olmasa bile kramp, o bolgede dolgunluk hissettigimde foam roller kullaniyorum. hatta vucudumdaki her kas agrisi icin kullanir oldum. sanirim bu isi yogun yapanlar bu masaj olayini daha ciddi ve rutin yapiyor.

son olarak over training. sanirim siz de benim gibi yenisiniz ve ciddi gelisim gostermissiniz. bunu icin ciddi bir antrenman hacmi uyguluyorsunuzdur. ama vucudunuz buna ayni hizda adapte olmayabilir. yine gecen kis agrilarimin arttigi bir donem dizimde de agri baslayinca devam etmeye calistim (civi civiyi soker bunlar gelisim agrisi diyerek salakca bir anlayis ile) ancak aldigim tavsiyeler, dinlemem yonunde oldu. istemeye istemeye 1-2 hafta dinlendim. yeniden baslarken yavas tempo ve kisa kosular ile basladim. ve sanki yeniden baslamis gibi oldum. yani bazen dinlendirmek iyidir :blush: tabiki bunu eklem agrilari icin soyluyorum. kas agrilari icin hicbisey yapmadan dinlenmekten ziyade, yuruyun, masaj yapin, farkli sekilde calistirin tavsiyeleri var, bunun da amaci agriya sebep olan laktat dagitilmasi vs.

5 Beğeni