Koşu bandında koşmak aşil problemi yapar mı?

Merhabalar. Rutin kullandığım parkurda çalışma yapıldığı için 1 haftadır koşu bandında koşmak zorunda kaldım. 1 saat koşuyorum. Aşil tendonumda ağrı oluştu. Normalde 1 gün recovery yapıyordum fakat tendonumdaki ağrı beni biraz korkuttu. Recovery yi uzatmam mı gerekir, yoksa farklı bir ayakkabı mı kullanmalıyım? (nike pegasus 36 kullanıyorum).
Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

2 Beğeni

Koşu bandının doğrudan bir sıkıntıya sebep olduğunu sanmıyorum. Dışarıda koşmakla koşu bandında koşmak arasında bir farklılık olmaması lazım. Koşu bandındayken, psikolojik olarak koşu formunuz değişiyorsa, koşu formunuzdaki değişimden kaynaklanmış olabilir.

Koştuğunuz bantta eğim ayarı mevcutsa %1 eğimde, koşu postürünüze dikkat ederek, adım sayınızı artırarak, daha yavaş koşmayı deneyebilirsiniz.

Ayakkabı olarak, koşu bandında şahsi tercihim, düşük “drop” ayakkabılar. Hatta minimalist ayakkabıların daha az ses ürettiğini fark ettim. Elinizde farklı bir ayakkabı varsa bir süre deneyip gözlemlemek yanlış olmaz.

Aşil tendonu sıkıntısı, üstünde durulması gereken bir konu. Zamanla daha kötü bir hâl almaması için ağrıları önemsemenizi tavsiye ederim. Gerekiyorsa dinlenme sürenizi artırın ve yine de sonuç alamıyorsanız, koşu bandını kullanmayı bırakmayı düşünün. Bir şekilde olumsuz etkileniyor olabilirsiniz muhakkak.

3 Beğeni

Ben de sizin gibi dusunuyordum. Gecmiste kardiyo amacli kosu bandinda kosardim fakat bir “koşan” (kendime kosucu diyemiyorum henuz :blush:)olduktan sonra ilk kez kosu bandi kullandim, belki sure daha kısa olmaliydi. Bugun bir ortopediste gorundum ve bir milli atletle gorustum. Ortak fikirleri kosu bandinin problem cikartabilecegi yonunde.

2 Beğeni

bir kac sene oncesinde (2017 ve 2018 olmali) kosularimin cogunu kosu bandinda yapiyordum…ortalama pace’im arttikca ozellikle sag ayagimda asil tendonunda agri hissetmeye basladim ve bunun icin ozel coraplardan kullandim…sonra kosu bandini zorunlu durumlar disinda (seyahat vs.) rutinimden cikardim ve agri falan kalmadi…merak edenler icin, evet kosu bandinda 1% egim ile kosuyordum…bence kesinlikle bir bag vardi…su anda cok nadir kosuyorum kosu bandinda ve onda da posture cok daha fazla dikkat ediyorum…

4 Beğeni