Koşu Bandında Bel Yorulması

Merhaba, uzun yıllar pistte koştum, günde ortalama 8 km kadar ama artık koşu bandında koşuyorum ve koştuktan sonra sanki belimi yoran bir iş yapmışım gibi belim yorulmuş oluyor. İpucu olarak: eğimsiz koşuyorum ve mevcut koşu bandında koşarken her adımımı attığımda sanki makineye ağır geliyorum ve cihazı milisaniyelik olarak durduruyor gibi hissediyorum. Yani görünüşte sağlıklı bir şekilde akan bant, sanki benim altımdan normal rutininde kayıp gitmiyor ve her adımımda milisaniyelik duraklamalara uğruyor gibi hissediyorum. Farklı koşu bandı tecrübelerim olmadı, koşu bandının hissettirmesi gerekeni bu mudur? Sebebi bu olabilir mi?

2 Beğeni

Test edebilirsin; 1-2 hafta bandda koşma.Bel ağrısı az veya yok iken dışarda farklı günler 3-4 kez koş.
Sonuçta ağrı yoksa tekrar banda dön.

Bandda koşarken banda konsantre olma, müzik dinleyebilirsin.O bahsettiğin kısa süreli durmalar için yanında biri seni gözlesin.
Macfit spor salonu vs 1 günlük deneme yaptırıyor,sanırım(ama üye olma).Orada başka bantları deneyip karşılaştırma imkanın olabilir.

2 Beğeni

Anlattığımız durum bizim spor salonundaki koşu bantlarının bakım öncesi halini hatırlattı. Bantın daha iyi akabilmesi için üstüne oturduğu plakayla arasının yağlanması gerekiyor. Bu iş için silikonlu makine yağları var. Tozdan veya kirlilikten dolayı hareketli aksam zorlanıyor da olabilir. @fatihboyaci 'nın dediği gibi başka koşu bandı deneyebilirseniz sorunun vücut mekaniğinde mi yoksa cihaz mekaniğinde mi olduğu anlaşılabilir.

4 Beğeni

Bu kotu bir kosu bandi tarifi. Onu kullanmayin.

7 Beğeni

Selamlar, ortalama ve altı kalitedeki koşu bantlarının belli süratlerin üzerindeki uzun kullanımlarda, motorları ısınıyor ve üzerine bir de düzensiz yağlama mevcut ise bahsettiğiniz problem gerçekleşebiliyor. Bunun bir adım ötesi için tavsiyem şu; potansiyel ani duraksamalarda diz sakatlığı yaşamamak için lütfen dikkatli olun.

2 Beğeni