Koşu Bandı Tavsiye

Herkese Selam,

Son zamanlarda Bodrum’da dışarıda koşu antrenmanı yapmak baya zorlaştı. Pek sevmesem de mecburen eve bir koşu bandı almayı düşünüyorum. Şu an piyasada Voit ve NordicTrack en ulaşılabilir bantlar, bir üst seviyede Technogym My Run geliyor ama fiyat biraz yüksek haliyle. Forumdan koşu bandı kullananlar varsa marka-model önerilerinizi alabilirim. :slight_smile:

1 Beğeni

Koşu bandı kullananlar şimdilik öneride bulmadığını için, koşu bandı sahibi olmayıp eve almak isteyen biri olarak;

  1. Voit Spor Aletleri satış noktaları online ve fiziksel olarak buradaki bağlantıdan görebilirsiniz.

  2. Kilosu 100kg olan kullanıcı için, 120kg kapasiteli band tavsiye ediliyor. Sizin kilo referans sorunu olmasa da bilgi olarak burada kalsın.

  3. Decathlonda bantları haftada 2 gün, 5 gün gibi sınıflandırıyorlar. Haftada ortalamada en fazla kaç gün, saat kullanacaksınız? 12km/saat hız, 15km/saat hızı fazla geçmem diyorsanız arayacağınız, 20km/saat ile 1 saat kullanacaksanız arayacağınız bant farklı olacaktır.

  4. İhtiyacınıza uygun bant için ses seviyesi, alt üstte komşu durumu, bakımında bandı düzenli yağlarım yada otomatik yağlasın gibi durumlar ile tabiki zemin türünü de ele almak gerekir.

  5. Bunları da belirleyip hedef makineyi bulduysanız şikayetvar, eksisözlük, donanımhaber vb forumlardan yorumları okuyabilirsiniz.

  6. Yaza doğru fiyatlar sonbahardan daha uygun olabilir.Bu kez de bant almak yerine açık alan koşusu cazip gelir; niyet varsa dışarı çıkamadığınız zaman dilimlerini baz almalı.Tabiki çok sıcaklarda, sıcak bölgelerde yazın da ideal.

  7. Elektrik fiyatları müsade eder mi, bu da ayrı konu.

Bazı rotalar stravadan veya şuradan bulup belki bir şeyler çıkabilir.

Keyifli sağlıklı sporlar, günler.

3 Beğeni

https://www.amazon.com.tr/gp/aw/cr/B07DVHB447/ref=mw_dp_cr

Ürüne ait bir yorum bile insanı ne alırsan al soğutuyor.

Alacağınız koşu bandında CHP ifadesini arayın. Continuous Horse power.
Çoğu koşu bandı HP yazar.
Bu motor gücüdür. ama sürekli motor gücünü bilmek daha önemlidir.
en azından 3 chp verebilen bir makine alın. yoksa 3 hp bir makine alırsanız makine ikide bir ısınmadan kaynaklı duraklatmalar yaşatacaktır size.
ayrıca bant genişliği an az 50cm olmasını tavsiye ederim.
daha dar olanı konforsuz olur.

6 Beğeni

Wikiloc süper bir kaynakmış, ayrı bir başlığı hakediyor, nasıl haberim olmamış! Sağolasın.

Araştırmacı ruhunu da yine takdir ettim; ilgi/bilgi alanın olsun olmasın her konuda yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor ve değerli bildirimler sağlıyorsun. Forum çok aktif olmadığı için bildiğim konularda bile yazmaya, yardımcı olmaya üşeniyorum maalesef, sense bu konuda pozitif anlamda çok iyi örneksin.

2 Beğeni

@orhanm , merak ve işim olmayan çok şeye burnumu sokmakla ilgili durum. Bazen iyi olmayan, istemsizce bir şey.

Wikiloc’ta arama kısmı, fotoğraf olması, koşu ile yürüyüşü ayrı tutması;ben de yeni keşfettim @canozbek’in konusuyla.
Koşarken de yürürken de, o rehbere uygun ilk rotada temkin gerekebilir; dereye inen de uçurum kenarına giden de olabilir.
Sağlıklı koşular.