Merhaba Koşu ayakkabısı almak istiyorum. Asfalt koşularım için alacağım. Maratonlara katılacağım ve şuanki kayıtlarımı 10km yaptım.Antrenmanlarım da bu doğrultuda olacak. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Hatta hepsini kullanlar kendi bildiklerini puanlarsa sevinirim
Asics ve Nike üzerinden ilerleme yapacağım. Odaklandığım modeller:
Asics[Gel-nimbus 26] günlük koşu
Asics[Gel-kayano 30] stabilite günlük koşu
Asics[Gel-kayano 31] stabilite günlük koşu
Nike Zoom Fly 5 tempo ve hız
Nike Alphafly 3 yarış
Nike Vaporfly 3 yarış
nimbus yerine novablast 4 yada 5 tercih ederim
içe basma sorunum yok kayano ihtiyacım yok
fly 5 çok sert bir ayakkabı bunun yerine adidas takumi yada Boston tercih ederim
vaporfly ömrü çok kısa
Alpha fly denemeye değer bir ayakkabı fakat adios pro 3 daha uzun ömürlü
çok araştırın bol okuyun satın alma için acele etmeyin , başarılar dilerim
Yol koşusu için kullanabileceğiniz en hafif ayakkabıyı alın derim. Ben asics speed serisini kullanıyorum. Gerçekten inanılmaz fark var. Hafiflik yolda bana göre en önemlisi. Bir de araştırcağım diye çok zaman harcamayın derim. Belli bir koşul belirleyin gidin alın ve koşun . İyi sporlar
Günlük koşularımda Gel Kayano 31 kullanıyorum. Ayağınızın dengeli basmasını sağlayan bir tabanı var. Yastıklaması bence iyi. Fakat hantal bir ayakkabı olduğunu düşünüyorum. Ağır ve boyut olarak da büyük. Yarışta kullanmaya müsait bir ayakkabı değil.
Ek olarak, ayak basışınızı düzeltene kadar, yanlış bastığınızda aslında kullanmadığınız kasları da kullanmaya başladığınızdan, ağrılarınız olabiliyor. Ben alıştıktan sonra o ağrılar yavaş yavaş yok oldu.
Kendini rahat hissettiğin bir ayakkabı al ve koşmaya başla. Bazı konuları çok fazla abartmaya gerek yok. Mevcuttaki tüm markaların üst seviye ayakkabıları yastıklama ve performans olarak benzer. Tabi ki içe ya da dışa basma için özel üeritilenleri ayrı tutmak gerek. Bence antrenman spnra ayak tabanı ve bilekler için uyhulanacak recovery işlemine daha çom odaklanın. Ayağınıza uygulayabileceğiniz manuel terapi işlemlerini internetten öğrenin. Sakatlıksız uzun koşular dilerim.
Yazdıklarımdan hiçbirini almadım, en son pegasus 41 almaya karar verdim ilk kullandığımda da çok rahat hissettim. Genel olarak sevdim. Bir süre kullandıktan sonra üst segmentlere geçmeyi düşüneceğim.