Kosu ayakkabi temizleme

Koşuda kullandiginiz açık renkli ayakkabiları nasil temizliyorsunuz? Benim ayakkabim bej nasil temizlemeliyim,Siyahimsi bi leke oldu koşarken kül gibi siyah bi parca bulasmisti,Makineye atacaktim fakat hic önerilmiyor makinede yikamak,Elimde suan arap sabunu,deterjan,asperoks sari güç gibi urunler var bunlari kullansam bi zarari olurmu ayakkabiya ? Tesekkurler simdiden

1 Beğeni

Şu tarz bir ürün kullanılabilir. https://www.amazon.com.tr/BUFFER®-Deterjan-Hazneli-Ayakkabı-Temizleme/dp/B0C7VPMTLQ

2 Beğeni

ben hep makineye atıyorum. hiç bir şey olmuyor. kaç kez attığımı hatırlamıyorum bile. en kısa programa atınız. 15dk lık program ile ayakkabılar pırıl pırıl oluyor. makinenin filtreleri tıkanmasın diye kaba çamuru su ile akıtınız önceden. yumuşatıcı asla kullanmayın. yumuşatıcı zarar verebiliyor sentetik malzemeye. normal deterjan ile en kısa program. defalarca test edildi ve hiç bir zararının olmadığı görüldü :+1:

8 Beğeni

Deterjan konusunda ise; Per-+woll’ün spor giysiler için ürettiği sıvı deterjanı kullanıyorum, nabız bandındaki koku sorunu için de birebirdir. Dipnot olarak eklemek istedim.

1 Beğeni

Gore Tex ayakkabıların çamaşır makinesine atılmasını , sıcak suyla ve deterjan (kimyasal içerikli temizleyici) yıkanması tavsiye edilmiyor.

1 Beğeni

Eğer datanılmaz durumu geldiyse beraber duşa girmek en iyisi diş fırçası beyaz sabun. Ama açık renkli ayakkabılar asla ilk günkü rengine dönmez

4 Beğeni