Koşarken boğazımdaki tükürük ve geniz akıntısı sorunu

Öncelikle Herkese Selamlar. Koşu bir sevda hedef için sağlık için dinç kalmak için bir spor. Fakat şu şekilde bir sorunum var. Yazları 10 Km , 15 Km Koşarken hiç bir şekilde Boğazımda Tükürecekmiş hissi olmadı , geniz akıntım olmadı veya o his hiç olmadı. Fakat Taki Ekim Ayının Sonları gibi başladı ve Hala devam ediyor. Kronik Faranjitim var normal yaşamda beni çok etkilemiyor , Fakat kışın Koşarken beni çok etkiliyor , geçmişte Mide problemlerim oldu Mevsimsel olarak , Örneğin Koşuma başladım Sürekli tükürme durumu oluyor , yani pistte onca insan koşarken onlarla kendime baktığım zaman çok fark oluşuyor ben sürekli boğazımı temizleme durumum oluyor. Bunu şu durumla dahada açık hale getiriyim , Soğukta Dışarıda koşmak beni yoruyor tam tersine daha fazla açılmam gerekirken bu durum sadece bende mi var. Dışarıda koşamadığım anlar Spor salonunda veya Evde koşu bandında Yine aynı mesafeleri koşuyorum aynı durum olmuyor. Sıcaklık meselesimi bunu da anlamış değilim. Bu konu hakkında tecrübeleri olan arkadaşlar lütfen yazmayı ihmal etmesinler.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun mevsimsel alerjik bir durum da olabilir. Akıntının rengi, kıvamı nasıl? Özellikle soğukta benim burnum çok akar, haliyle bunun bir kısmı burun deliklerinden, daha büyük bir kısmı da arkaya akıyor. Ama normal berrak bir sıvı, yeşilimsi ya da krem rengi olmadığı sürece önemsemem, tükürmekle de hiç uğraşmam. Soğukta koşmak sizi fazladan yoruyorsa, astım vb bir hastalık yönünden uzman bir doktora muayene olmanızı tavsiye ederim.

1 Beğeni

Akıntı beyaz yani bildiğimiz tükürük gibi . Kulak burun Boğaza gittim. Alerjik bir durum gibi duruyor dedi. Levokast diye bir hap verdi. Sanki Akıntımın büyük bir bölümü geçti gibi fakat koşarken hiç denemedim. Nasipse bu hafta sonu dışarıda deneyeceğim. Spor hekimine gittim konuyu uzun uzun anlattım Kan tahlillerim çok iyi kilo ve yağ oranı güzel Akciğerim temiz hayırlısı bu sevdadan kopmamak için hareketsiz kalmamaya özen gösteriyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

3 Beğeni