Koşarken bacakta ağırlık varmış hissi

Selamün Aleyküm Son 2 haftadır tempo antrenmanlarında (interval) bacaklarımda sanki ağırlık varmış gibi oluyor, biri alttan çekiyor gibi hissediyorum ve bacaklarım kalkmıyor, ileriye dönmüyor. Pazar uzunu ve jog günleri sıkıntı yok. Üst vücutta herhangi bir sorun da yok nabızda iyi. Nefeste çok güzel, sadece bacaklarımı ağır hissediyorum. Mesela bugün 1200m yapıyordum. Sadece ilk 400m istenilen derecede gidebiliyorum, sonraki turlar 5 saniye ve son tur 10 saniye daha yavaş kalıyor. Yarışıma 16 gün kaldı, 20-21 Ocak’ta Balkan Seçmesi’nde koşacağım 1500m-3000m. Kalan sürede neler önerirsiniz, yada uzun dönemde bunu yaşayan var mı? Önerilerinizi bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

Over training olabilir mi?Beslenme ve uykuna dikkat etmeyi ve nerede tempo yoğunluk azaltman gerektiğini de gözönünde bulundur.

Not:O kadar hızlanamama, yorgunluktan kalp atışını bile artıracak tempoya ulaşamıyor, grip benzeri durumlara da dikkat bu kış döneminde.

2 Beğeni

Bahsettiğin Yorgunluğa. Benziyor. Yarışmaya İki Hafta Kalmış Bu Zaman Zarfında Yapacağın İnterval ve Tempo Koşuları Performansına Fazla Bir Katkı Yapmaz (Süreyi 1-2sn daha geliştirme gibi). O yüzden bence programına Z2 Antrenmanları ekle. Şuan ki Formunu korursun ve Sakatlanma riskinde Az olur.

2 Beğeni

Yarışa 2 ay kala antrenmanlar baya yoğunlaştı sürantre olma olasılığı yüksek daha öncede yaşamıştım beslenme herzamanki gibi rutin uyku arada bozuluyor ama çoğunlukla dinleniyorum.

2 Beğeni

Haftada 3 gün z2 jog atıyorum arada z3 oluyor 50dk oluyor pek yormuyor onlar. Bide merdivenden çıkarken zorlanıyorum kaslarım yanıyor böyle yine üstümde bi ağırlık varmış gibi ama sezon başı kuvvet antrenmanlarini hala kesmedim haftada 1 gün kuvvetde çalışıyorum sürantre gibi geliyor banada inşallah değildir

2 Beğeni

Antrenmanları yoğunlaştırınca bende de benzer durum ortaya çıkıyor. Dinlenik yaptığım intervaller çok daha yolunda gidiyor. İnterval öncesi yorgunluk-beslenme-hafif hastalık durumlarıyla ilgili olabilir yaşadığınız sıkıntı.

2 Beğeni

Bence bol bol aktif dinlenme, streching ve masaj topu ile alt bacağı dinlendirmelisiniz. Bacağın ilerlememesi hamstring sertliğinden olabilir mi ?

2 Beğeni

her antrenman sonrası foam roller ve masaj tabancasıyla masaj yapıyorum interval ve pazar uzunu sonrası 10dk z1 jogda atıyorum dikkat ediyorum aslında çoğuna benim dinlenme aralığımda uzun olabilir bir sonraki antrenmana vücut hazır olamıyor büyük ihtimal

2 Beğeni

interval öncesi 20dk ısınmayı yaparken nabıza pek bakmıyorum bittiginde ortalama z3 ortası oluyor ondanda olabilirmi acaba yorgunluk hissi

2 Beğeni

Selam,

Ben de sürantrene diyorum… ve farkında olman güzel. Umarım son 2 haftada yeterince toparlanırsın.

Yarışmada başarılar dilerim :pray:

2 Beğeni

Teşekkür ederim yoğunluğu azaltıp toparlanmaya çalışıcam en güçlü şekilde yarışa çıkacağım :pray:t2:

3 Beğeni